دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اختراعی که روند درمان آنلاین را بررسی می‌کند؛

ساخت نانوداروی هوشمند با قابلیت ردیابی و مانیتورینگ هدفمند

ساخت نانوداروی هوشمند با قابلیت ردیابی و مانیتورینگ هدفمند
دانشجوی مهندسی پزشکی موفق به ساخت نانوداروی هوشمند با قابلیت ردیابی و مانیتورینگ هدفمند با ردیاب نانوسنسور به صورت چکاب و بررسی روند درمان آنلاین شد.
کد خبر : 806269

محمد حاجی‌زاده مخترع جوان ماکویی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ماکو درباره ساخت نانوداروی هوشمند اظهار کرد: برای طراحی و ساخت نانوداروی هوشمند مغناطیسی آنتی باکتریال و آنتی ویروس با قابلیت ردیابی و مانیتورینگ هدفمند با ردیاب نانوسنسور به صورت چکاب و بررسی روند درمان آنلاین بیش از سه سال تحقیق و پژوهش انجام شده است.

وی با برشمردن دلایل ساخت نانوداروی هوشمند افزود: با توجه به گسترش بیماری‌های عفونی و ویروسی در دهه‌های اخیر ازجمله انواع ویروس‌ها (کروناویروس، ویروس‌های جهش‌یافته و ...)، انواع بیماری‌های معده و باکتری‌ها که بقای نسل بشر را به خطر انداخته است، استفاده از نانوداروی پیشرفته ضروری است به همین دلیل برای تشخیص سریع بیماری به فکر ساخت نانودارو افتادیم تا بیماری قبل از شیوع بیشتر درمان شود.

این مخترع جوان ماکویی با تشریح نحوه کارکرد نانوداروی هوشمند گفت: این نانوداروی مغناطیسی هوشمند با قابلیت ردیابی و شناسایی ویروس‌ها (کرونا ویروس) و باکتری‌ها، فرآیند درمان را به صورت آنلاین توسط سیستم ردیاب، آنالایزر می‌کند. ترکیبات این نانودارو مانند نانوذرات کریستالی گوگرد، نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن، شیکونین، ویتامین D و PNVCL بسیار در درمان بیماری مؤثر است.

حاجی‌زاده اضافه کرد: این پروژه برای نخستین‌بار در جهان طراحی شده و دارای خواصی شامل پلی (N-vinylcaprolactam) به‌عنوان حامل دارو و حساس به دما، نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن دارای خواص ضد باکتریایی، ضدویروسی و ضد قارچی، تشخیص محل اثر دارو با فرکانس مغناطیسی نانوذرات آهن توسط سیستم هوشمند، نانوذره کریستالی گوگرد با خاصیت ضد باکتریایی و ویروسی قوی برای تشدید اثر و نفوذ بیشتر برای تخریب ویروس‌ها و باکتری‌ها، شیکونین استخراج‌شده از گیاه لیتی اسپرموم با ویتامین D یک ترکیب قوی ضد باکتری و ضدویروسی است.

ساخت نانوداروی هوشمند توسط مخترع ماکویی

دانشجوی ترم آخر مهندسی پزشکی دانشگاه تبریز با بیان اینکه سیستم نانوحسگر هوشمند را می‌توان به صورت آنلاین روی موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و ... بررسی و با تغییر رنگ به صورت سه‌بعدی، سه اثر بعدی دارو را اعمال کرد، ادامه داد: با توجه به اینکه آسیب ویروس‌ها و باکتری‌ها شدیدتر است در بافت مورد نظر توسط این نانودارو، رنگ نارنجی و قرمز بیشتر بوده و شدت اثر را نشان می‌دهد.

حاجی‌زاده که مدال طلای مسابقات جهانی مخترعان در سوئیس، کانادا و آمریکا را دارد، درباره دومین اختراع خود که در جشنواره هوانوردی و فناوری تکنوفست ترکیه موفق به کسب مدال نقره و برنز اختراعات جهانی شد، عنوان کرد: قبلاً جعبه‌های انتقال اسپرم دستی بود، اکنون با ساخت این جعبه، اسپرم تا ۴۸ ساعت خراب نمی‌شود و علت آن وجود چراغ‌های فرابنفش در جعبه است که باکتری‌های روی اسپرم را از بین می‌برد و حالت ضدعفونی‌کننده دارد.

وی با اشاره به اینکه در مرحله بعد کول باکس پیاده شده و برای حمل اعضای بدن نیز مورد استفاده قرار گرفت، توضیح داد: قبلاً کول باکس‌های انتقال اسپرم و اعضای بدن الکترونیکی نبود با این دستگاه که دمای آن مناسب دمای بدن انسان است، اسپرم برای مدت ۴۸ ساعت قابل نگهداری خواهد بود. این باکس می‌تواند دما را تا منفی ۶۰ و ۴۰ درجه حفظ کند. پرتو‌های فرابنفش داخل جعبه، باکتری‌های روی اسپرم را از بین می‌برد و اثر ضدعفونی‌کننده دارند.

این مخترع ماکویی بیان کرد: اکنون این کول باکس در ایران، عراق و سوئیس به فروش می‌رسد و با ترکیه و کره جنوبی هم قرارداد امضا شده است. این کول باکس نقش بسیار مهمی در پیوند اعضا ایفا می‌کند.

گفتگو از دوستعلی ابراهیم‌زاده

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب