تقویت زیرساختهای دفاعی چگونه در ایجاد قدرت بازدارندگی مؤثر است؟
گروه سیاست خبرگزاری آنا- اگر دنیا از حضور طالبان قدرت و سلطهگران خالی بود، نیازی به تقویت نیروهای دفاعی وجود نداشت و جوامع در آرامش کنار یکدیگر زندگی کرده و در تمام روابط اعم از اجتماعی و سیاسی و اقتصادی سلامت و آرامش حاکم بود. اما وقتی که حس برتریجویی و حس قدرت و تجاوز به حریم دیگران پدیدار میگردد، باعث ایجاد آشوب و حمله و دستدرازی به ملتهای دیگر میشود، در چنین زمانی حق مسلم تمام ملتهای مورد هجوم قرار گرفته این است که با تمام قوا به دفاع از خود پرداخته و امنیت را برای سایر افراد جامعه به وجود آورند، چرا که متأسفانه نظام حاکم بر جهان نظام سلطه زورگویان بر ضعیفان است و همین امر ضرورت وجود نیروهای مسلح و دفاعی را برای کشورها نشان میدهد.
تقویت توانمندی دفاعی در قرآن کریم نیز مورد تأکید قرار گرفته است و در آن مسلمانان به آمادگی برای دفاع از خویشتن دعوت شدهاند تا به وسیله داشتن نیروی دفاعی قوی ترس و وحشت را در دل دشمنان خدا و دشمنان خود بیافکنند؛ «واعدوا لهم ما استطعتم من قوة؛ هر نیرویى در قدرت دارید، براى مقابله با آنها [دشمنان]آماده سازید!»
تقویت نیروهای دفاعی در زمان پیامبران دیگر نیز بوده است، به طوری که در قرآن کریم نرم کردن آهن را به حضرت داوود علیهالسلام نسبت میدهند و ایشان به جای ساختن سلاحهایی که برای هجوم استفاده شود، همانند شمشیر، به ساختن سلاحهایی برای دفاع مانند زره پرداختهاند.
در سیره نبوی و علوی نیز دفاع و تقویت بنیه دفاعی از اصول اولیه بوده و امام علی (ع) جهاد را به سپر مطمئن تشبیه کرده است. سپری که یک وسیله دفاعی و بازدارنده میباشد و در جایی از وصیت امیرالمؤمنین میخوانیم که فنون دفاعی را به عنوان علومی در نظر گرفتهاند که لازمه زندگی انسانهاست و اگر نباشد، زندگی با مشکل روبرو خواهد شد و همین امر باعث شده که تحصیل این علوم از واجبات کفایی است. باید توجه داشت که تقویت بنیه دفاعی یک کشور نیازمند بودجه و اعتبارات مالی لازم است که باعث بالا بردن توان نیروی نظامی، اقتصادی و اجتماعی آن خواهد شد، بنابراین بر هر دولت - حاکم واجب است در این زمینه چنانچه نیاز به اختصاص بودجه برای تقویت بنیه نظامی و دفاعی باشد، تصمیمات لازم را اتخاذ کند، تقویت نیروهای دفاعی به منظور جلوگیری از حملات دشمن با دست یافتن به فناوریهای لازم و تخصیص دادن حداقل ۵ درصد از منابع خود برای تقویت زیرساختهای دفاعی برای داشتن قدرت بازدارندگی در مقابل شرق و غرب از ضروریات است.
گرچه اسلام دین صلح است، اما باید توجه داشت که دشمن فریبکار ممکن است حتی در زمان صلح نیز نیرنگ و حیله حمله را در سر بپروراند؛ بنابراین بر مسلمانان لازم و ضروری است که حتی در زمان صلح نیز مراقب نیروهای دفاعی خود باشند چراکه آماده بودن نیروهای نظامی و عظمت لشکرهای یک کشور باعث ایجاد رعب و وحشت در دل آنها خواهد شد. به طوری که حتی خیال حمله به آن کشور را هم نخواهند داشت، آمادگی جنگی در سطح بالا تنها به دلیل ایجاد جنگ و خونریزی نیست و نخواهد بود، بلکه داشتن نیروی نظامی قدرتمند برای ایران عظیم نیز اهدافی غیر از این را دنبال میکند، اهدافی که پیشگیری از جنگهای احتمالی در منطقه یکی از آنها است.
برای اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران باقی بقای خود را حفظ کند، باید مجهز به بهترین سلاحها برای دفاع از خود باشد، همانگونه که تأکیدات رهبر معظم انقلاب در این باره اینگونه است: ما به دنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم، بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم. ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد و برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد.
گفتنی است، رهبر معظم انقلاب اسلامی طی روزهای اخیر سیاستهای کلی قانون برنامه هفتم توسعه را در هفت سرفصل و ۲۶ بند به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند که ایشان در بند ۲۳ این سیاستها بر تخصیص حداقل ۵ درصد بودجه عمومی کشور برای تقویت بنیه دفاعی کشور تأکید کردهاند.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/