چرا تقویت بنیه دفاعی در برنامه هفتم توسعه مورد تأکید رهبر انقلاب است؟
گروه سیاست خبرگزاری آنا- میثم حمزهلو- حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به تازگی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه را در ۲۶ بند و ۷ فصل و دراجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی ابلاغ کردند که در همین راستا، علاوه بر تعیین حط مشیها و اولویتها ذیل برنامه هفتم توسعه در موضوعات و سرفصلهای مختلف، در بند ۲۳ این سیاستها به موضوع تقویت بنیه دفاعی و تخصیص حداقل ۵ درصد منابع بودجه عمومی کشور برای این منظور طی ۵ سال آینده تأکید شده است، در همین زمینه گفتگویی با اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در دوره نهم انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
*آنا: آقای کوثری به عنوان اولین سؤال بفرمایید که تبیین و ابلاغ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه از سوی رهبر معظم انقلاب چگونه انجام شده و ایشان براساس چه اهمیتی این سیاستها را تدوین و ابلاغ کردهاند؟
*کوثری: رهبر معظم انقلاب اسلامی طبق قانون اساسی و در اجرای بند یک آن، به عنوان فرمانده کل قوا، سیاستهای کلی را با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام، کارشناسان و پژوهشگران خبره تدوین و ابلاغ میکنند، بنابراین اجرای این سیاستها حتما باید مورد توجه دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط قرار گیرد.
رهبر معظم انقلاب، سیاستهای کلی برنامه پنجساله هفتم توسعه را که محور اقتصاد و برنامهریزی زیربنایی کشور را ابلاغ کردند، بنابراین دولت نیز میبایست در سریعترین زمان ممکن لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس تقدیم کند تا فرصت کافی برای بررسی آن در مجلس شورای اسلامی وجود داشته باشد.
*آنا: یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه بر آن تأکید فرمودهاند، توجه به تقویت بنیه دفاعی کشور است، به نظر شما تقویت بنیه دفاعی کشور تا چه میزان حائز اهمیت است که ایشان در این سیاستها به عنوان افق پنج ساله آینده کشور بر آن تأکید کردهاند؟
*کوثری: ببینید، به هر حال امروز با توجه به تهدیدات خارجی در شرایطی قرار داریم که نیازمند تقویت بنیه و توان دفاعی کشور در تمامی سطوح هستیم که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با درایت و هوشمندی در افق ۵ ساله کشور به این مسئله اشاره کردهاند.
برنامه پنجساله هفتم توسعه مانند دیگر برنامهها طی ۲۰ سال اخیر میبایست ذیل افق ۱۴۰۱ تدوین شود، بنابراین، برنامه هفتم توسعه آخرین برنامه پنجساله کشور طبق افق ۱۴۰۴ است، از همین روی تقویت بنیه دفاعی کشور در این برنامه از اهمیت بهسزایی نسبت به سالهای گذشته برخوردار است، زیرا میتواند ریلگذاری بلندمدت آینده کشور را بر همین مبنا تبیین کند.
*آنا: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بند ۲۳ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه ضمن تأکید بر تقویت بنیه دفاعی، به موضوع تخصیص ۵ درصد از منابع عمومی کشور برای این منظور طی ۵ سال آینده اشاره کردهاند، اصولا تقویت بنیه دفاعی کشور با توجه به سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه طبق تأکیدات مقام معظم رهبری در چه حوزههایی طی ۵ سال آینده تعریف میشود و نیازمند چه ملزوماتی است؟
*کوثری: تقویت بنیه دفاعی کشور در ۵ سال آینده، با توجه به پیشرفتهایی که در این حوزه طی سالهای اخیر صورت گرفته، باید بر مبنای فناوریهای اقتدارآفرین باشد.
*آنا: فناوریهای اقتدارآفرین دقیقا چه معنایی دارد؟
*کوثری: فناوریهای اقتدارآفرین موضوعی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ذیل سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه به آن اشاره کردهاند، بنابراین میبایست با توجه به تهدیدات و ضرورت بهکارگیری اقدامات پیشگیرانه از آخرین و بهروزترین تجهیزات دفاعی و امنیتی برخوردار باشیم، که الحمدالله تاکنون نیز به لطف خداوند بزرگ اینگونه بوده، اما تأکید رهبر انقلاب در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه نیز بر این مبنا استوار است که این روند باید همچنان ادامه یابد.
*آنا: به نظر شما چرا با وجود اینکه مجلس نهم مصوب کرده بود که طبق قانون برنامه ششم توسعه، ۵ درصد منابع عمومی کشور به تقویت بنیه دفاعی تخصیص یابد، اما رهبر معظم انقلاب در ذیل سیاستهای کلی ابلاغی برنامه هفتم توسعه مجدد بر روی آن تأکید کردند؟
*کوثری: متأسفانه برخی دولتها نسبت به تخصیص ۵ درصد منابع عمومی کشور برای تقویت بنیه دفاعی کوتاهی کرده و این مصوبه قانونی را اجرا نکردند، بنابراین رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل قوا تصمیم گرفتند این مسئله ذیل سیاستهای کلی برنامه هفتم تدوین و طراحی شود تا دولتها با الزام بیشتری نسبت به اجرای آن اقدام کنند.
البته تخصیص ۵ درصدی منابع عمومی کشور برای تقویت بنیه دفاعی خواست مجلس نیز هست و در لایحهای که دولت به همین منظور تقدیم مجلس کند، مرود بررسی قرار خواهد گرفت.
*آنا: رهبر معظم انقلاب اسلامی در ذیل سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه بر تخصیص ۵ درصد منابع عمومی کشور برای تقویت بنیه دفاعی تأکید کردهاند، آیا در گذشته نیز چنین مصوبهای از سوی مجلس و یا دولت بوده و در صورت صحت این موضوع، چقدراین مصوبه اجرایی شده است؟
*کوثری: بله، همان طور که شما هم اشاره کردید، قبلا در مجلس نهم نیز مصوب کردیم که ۵ در صد منابع بودجه عمومی کشور طبق قانون برنامه ششم توسعه به تقویت بنیه دفاعی کشوراختصاص یابد که این امر در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه گنجانده شده و تمامی دستگاهها میبایست در این امر همکاری کرده و در جهت تقویت بنیه دفاعی کشور گام بردارند.
*آنا: همان طور که حضرتعالی هم مستحضر هستید، اجرا و تصویب برنامه هفتم توسعه، به دلیل برخی ناهماهنگیها در تدوین و تصویب برنامه ششم توسعه، یک سال به تعویق افتاده است، به طوری در اصل میبایست از ابتدای امسال این برنامه اجرا میشد، برخی کارشناسان معتقدند که این مسئله میتواند در برنامهریزیهای کلان کشور مشکلاتی ایجاد کند، به نظر شما چطور میتوان این عقبماندگی را جبران کرد؟
*کوثری: معتقدم دولت باید با تسریع در تدوین و تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی، شتاب بیشتری به خرج دهد، تا نمایندگان مجلس نیز بتوانند با فراغ بال بیشتری به موضوعات تخصصی پرداخته و به دور از شتابزدگی قانون برنامه هفتم توسعه را تصویب کنند و از ابتدای سال آینده که زمان اجرای آن است، قانونی جامع در اختیار دولت قرار دهند، زیرا لایحه بودجه سال آینده نیز میبایست بر همین مبنا تدوین و تصویب شود، بنابراین تصویب قانون برنامه هفتم توسعه پیش از بررسی و تصویب قانون بودجه ۱۴۰۱ امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
*آنا: تقویت بنیه دفاعی کشور و توجه به این امر چه نتایج و دستاوردهایی برای کشور و مردم در پی دارد؟
*کوثری: معتقدم هرچقدر براساس توانمندی، تجهیزات و امکانات و نیروهای ورزیده و معتقد خودمان اقتدار دفاعی را بالا ببریم و در عمل نیز، میدان را نشان دهیم، به طورقطع و یقین میتوانیم امنیت را نیز به همان اندازه برقرار کنیم و از طرف دیگر اقتصاد را نیز بسیار باصلابت پیش خواهیم برد، در حقیقت باید بگوییم که این اصل، فراتر از اصل بازدارندگی است، در نهایت شاهد این خواهیم بود که مردم نیز راحتتر زندگی میکنند و به اهداف پیشرفت به کشور نیز که همیشه به دنبال آن هستیم، دست خواهیم یافت و رهبر معظم انقلاب نیز از این جهت بر تقویت بنیه دفاعی در سیاستهای کلی برنامه هفته توسعه تأکید کردهاند؟
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/