دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1401 - 08:06
طرح «میکروپروسسور» را بشناسید؛

عملیات ازدیاد برداشت و صیانت از مخازن نفتی با «ریزپردازنده‌های هوشمند»/ طرحی که مشابه خارجی ندارد

عملیات ازدیاد برداشت و صیانت از مخازن نفتی با «ریزپردازنده‌های هوشمند»  طرحی که مشابه خارجی ندارد
مخترع جوان و صاحب ایده «میکروپروسسور» گفت: این ریزپردازنده هوشمند برای تعیین شکل مخازن هیدروکربنی مناسب بوده و داده‌های اطلاعاتی می‌توانند برای اجرای درست عملیات ازدیاد برداشت و صیانت از مخازن نفتی کاربرد داشته باشند.
کد خبر : 805691

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ طرح میکروپروسسور(ریزپردازنده هوشمند تعیین شکل مخازن هیدروکربنی) که اختراعی درباره تعیین خصوصیات چاه‌های نفتی و گازی و اقتصادی بودن آنهاست به‌تازگی در مسابقات جهانی اختراعات کشور ترکیه در شهر سامسون، مدال طلا کسب کرد.

دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش گرانی‌سنجی دانشگاه تهران و مخترع طرح میکروپروسسور (ریزپردازنده هوشمند تعیین شکل مخازن هیدروکربنی) درباره این اختراع در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در همدان اظهار کرد: از آنجایی که صیانت از مخازن و ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربنی موضوع مهمی در زمینه استخراج نفت و گاز در کشور بوده، همیشه راهکار‌هایی برای این امر ارائه شده که با همفکری دوستان بهترین روش از نظر گروه شناخت شکل و ماهیت مخزن بود. در همین زمینه تحقیقات مختلفی انجام دادیم که ایده ریزپردازنده به ذهنمان رسید.

روشنک رجبلو درباره نحوه عملکرد میکروپروسسور افزود: این ریزپردازنده هوشمند برای تعیین شکل مخازن هیدروکربنی کاربرد دارد و با استفاده از این میکروپروسسور و ارسال آن به داخل چاه حفاری می‌توان به خصوصیات مخزن و تعیین اقتصادی بودن برای بهره‌برداری و شکل آن پی برد و با استفاده از این روش می‌توان دید و نمای بهتری به مخزن پیدا کرد. این داده‌های اطلاعاتی می‌توانند برای اجرای درست عملیات ازدیاد برداشت (Eor) و صیانت از مخازن کاربرد داشته باشند.

اختراعی برای صیانت از چاه‌های نفت و گاز کشور بدون نمونه خارجی

وی با اشاره به اینکه این طرح برای نخستین بار در دنیا به ثبت رسیده و هیچ نمونه مشابه خارجی اختراع وجود ندارد، گفت: طرح اولیه این اختراع سال ۸۹ برای نخستین‌بار ارائه شد که در مسابقات اختراعات زاگرب در کرواسی مدال طلا گرفت و بعد آن در این سال‌ها با بهبود این اختراع و به دست آوردن داده‌های اطلاعاتی دقیق‌تر توانستیم آن را جایگزین سنسور‌های قدیمی کنیم که از مزایای آن می‌توان تولید مقرون‌به‌صرفه و اندازه‌گیری دقیق‌تر را نام برد.

مخترع طرح میکروپروسسور اظهار کرد: در مسابقات جهانی اختراعات کشور ترکیه که از هشتم تا سیزدهم شهریور ۱۴۰۱ با حمایت فدراسیون جهانی اختراعات (IFIA) و سازمان مالکیت‌های معنوی اختراعات جهان (WIIPO) world Invention Intellectual property Associations برگزار شد بیش از ۳۰ کشور ازجمله آلمان، فرانسه، اسپانیا، کره جنوبی، روسیه، چین، پرتغال و رومانی و.. حضور داشتند که در نهایت با بررسی طرح‌های مخترعین توسط هیئت بین‌المللی داوری این اختراع از جمهوری اسلامی ایران موفق به دریافت مدال طلا شد.

کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، اختراع میکروپروسسور را ماحصل کار گروهی چندساله دانست و گفت: تلاش و همکاری مشترک بین اعضای تیم ازجمله عباس عباس‌زاده‌شهری، کامبیز مهدیزاده‌ فرساد و نعیم پناهی منجر به افتخارآفرینی برای کشور در مسابقات ترکیه شد.

دانشجوی دکتری ژئوفیزیک گرایش گرانی‌سنجی دانشگاه تهران عنوان کرد: نمونه اولیه «میکروپروسسور» ساخته شده و رایزنی‌های با مرکز پژوهش‌های شرکت نفت شده که با به‌کارگیری در عملیات و رفع نواقص به تولید انبوه خواهد رسید.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب