مخترعان جوان بازوبند درمان کبودی ساختند/ دستگاهی که با مکانیسم سرد، گرم و پماد کبودیها را رفع میکند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ محمدمهدی خسروینیا و نگار بادامی دانشجویان سال چهارم رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران موفق به اختراع «کاف درمان کبودی پا با مکانیسم سردکنندگی، گرمکنندگی و تزریق پماد» شدند. این دستگاه از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت نخست شامل بخشی است که بدون استفاده از برق میتواند با کمپرس گرم و سرد برای درمان کبودی استفاده شود. قسمت دوم، حاوی پمادی است که از ترکیب چند عصاره گیاهی از جمله آلوئهورا تشکیل شده و نقش درمان کبودی را دارد.
در این دستگاه، کپسولهایی تعبیه شدهاند که با ایجاد واکنشهای شیمیایی «گرماده» و «گرماگیر» عملکردی شبیه به دستگاههای خنککننده COOLPAD دارند.
محمدمهدی خسروینیا دانشجوی سال چهارم داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران که به همراه نگار بادامی دیگر دانشجوی این دانشگاه موفق به ثبت این اختراع شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا عنوان کرد که جرقه اولیه اختراع یکسال زودتر به ذهن ما رسید،؛ زمانی که عمل جراحی بینی (رینوبلاستی) انجام داده بودم و طی یک هفته دوران نقاهت که در منزل استراحت مطلق داشتم، بنا به توصیه پزشک باید دائما روی موضع بینی و پیشانی کمپرس سرد قرار میگرفت تا کبودیها و ورم ناشی از عمل بهبود پیدا کند؛ اما این موضوع چند برایم مشکل داشت.
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تشریح کرد: نخستین مشکل اینکه در خانه تنها بودم و خودم باید روزانه چند بار کیسه یخ را داخل فریز میگذاشتم تا مجدد یخ ببندد و قابل استفاده باشد در حالیکه به توصیه پزشک اصلاً نباید از جایم حرکت میکردم. مورد دوم، آن زمان(هنگام عمل بینی)، همان تابستانی بود که برق شهر تهران روزانه چند ساعت قطع میشد و در نتیجه امکان اینکه کیسهایی که در فریز قرار میدادم تا یخ بزند، فراهم نبود.
وی توضیح داد: در واقع هدف از اختراع «کاف درمان کبودی پا با مکانیسم سردکنندگی، گرمکنندگی و تزریق پماد» ساخت دستگاهی قابل حمل و راحت برای درمان کبودیهای ناشی از تصادفات، عملهای جراحی، ضربه و کوفتگی است که بدون استفاده از برق بتواند سرمای مورد نیاز را تولید کند.
این مخترع جوان بیان کرد: درمانهای رایج کبودی شامل کمپرس سرد و استفاده از داروهای شیمایی (کورتون) بوده و ایجاد حساسیت و عوارض بدنی از مشکلات مصرف داروهای شیمایی و نیاز به تعویض مکرر یخ و ناتوانایی تولید سرما در همه جا از مشکلات عمده کمپرسهای سرد است. در حقیقت اختراع مورد نظر از دو بخش ژل گیاهی و مکانیسم گرم/سرد کننده تشکیل شده است.
دانشجوی سال چهارم داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه دستگاه درمان کبودی از دو قسمت تشکیل شده است به آنا گفت: قسمت خارجی شامل دستگاهیست که بدون استفاده از برق و با استفاده از قرصهایی با واکنش شیمیایی برای درمان کبودی سرما و گرما تولید میکند. قسمت دوم نیز پماد داخل آن است که از ترکیب چند عصاره گیاهی آلوئه ورا، کامفری، شاه بلوط اسبی و آرنیکا تشکیل شده است.
خسروینیا اضافه کرد: از دیگر ویژگیهای دستگاه خسروینیا درمان کبودی است که میتواند سرمای مورد نیاز را به سرعت تا دمای ۴ درجه سلسیوس و به مدت پنج ساعت تولید کرده، پماد و قرصهای تولیدکننده سرما/گرما دستگاه نیز قابلیت شارژ مجدد داشته و این ترتیب باعث کاهش تولید زباله و کاهش هزینهها خواهد شد.
وی یادآور شد: برای اینکه یک اختراع در ایران ثبت شود، نباید هیچ نمونهی مشابهی در کشور یا خارج از از آن وجود داشته باشد و داوران اداره اختراع این موضوع را به دقت بررسی میکنند. درنتیجه نمونه مشابه این محصول در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. دستگاه درمان کبودی اکنون در مرحله ساخت نمونه اولیه و پروتوتایپ است و برای تولید صنعتی آن در حال برآورد هستیم.
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: تصمیم داریم در آینده دستگاه درمان کبودی را به تولید انبوه برسانیم و با توجه به اینکه بهتازگی گواهی ثبت را دریافت کردهایم در صورت حمایت ارگانها حتماً استقبال خواهیم کرد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/