دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1401 - 13:38
فعال حوزه صنعت در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

توسعه بخش صنعت نیازمند تولید محصولات فناور/ بی‌ثباتی‌ها با افزایش بهره‌وری، اشتغال و رشد پایدار به حداقل برسد

توسعه بخش صنعت نیازمند تولید محصولات فناور  بی‌ثباتی‌ها با افزایش بهره‌وری، اشتغال و رشد پایدار به حداقل برسد
مدیرعامل یک شرکت تولیدی و صنعتی گفت: یکی از مهم‌ترین راه‌های توسعه در صنعت، تولید محصولات برخاسته از نیاز بازار، نوآور و فناور است که در این راستا مسئولان باید «نااطمینانی‌ها» و «بی‌ثباتی‌ها»ی اقتصادی را از طریق افزایش بهره‌وری، اشتغال و رشد پایدار به حداقل برسانند.
کد خبر : 804551

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، شرکت زرین‌تاب سپاهان با شیوه نوین و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته در طناب‌بافی، تولید نخ و محصولات دیگر زمینه اشتغال تعدادی از افراد را فراهم کرده و سالانه بیش از ۱۸۰ تن انواع طناب پنبه‌ای، نخ پنبه‌ای، چله فرش و انواع ملزومات نظافتی از قبیل تی‌های نخی، حوله‌ای، ماکارونی و انواع طناب‌های پنبه‌ای و پلی آستری، تولید و به بیش از ۱۰۰ کارخانه کشور به‌ویژه تهران ارسال می‌کند.

خبرنگار خبرگزاری آنا به منظور آگاهی بیشتر از فعالیت‌های علمی اقتصادی این شرکت با مجید کریمی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان و مدیرعامل شرکت گفت‌وگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: شرکت تولیدی شما کدام بخش از نیاز‌های کشور را برطرف کرده و آیا در بخشی از تولید داخل خودکفا شده‌ و صادرات هم دارید؟

کریمی: طناب محصول پرکاربردی است که مصرف‌کنندگان زیادی در زمینه‌های متفاوتی دارد. اکنون با توجه به تغییر نیاز‌ها و تفاوت کاربرد‌های طناب در مقایسه با گذشته، روش تولید طناب تغییریافته و این محصول با مواد اولیه در جنس‌های متفاوت ازجمله پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن تولید می‌شود که هرکدام از آنها در موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

توسعه صنعت کشور نیازمند تولید محصولات نوآور و فناور است

شرکت در صورت حمایت مسئولان قادر است در سال بیش از ۳۶۰ تن انواع محصولات نخی تولید و به بازار روانه کند و پس از برآورده کردن نیاز داخل در فاز بعدی همه تلاش شرکت برای صادرات به کشور‌های همسایه انجام خواهد شد.

آنا: در بخش ارتباط صنعت با دانشگاه و تولید علمی چه فعالیت‌هایی داشته و آیا از توان علمی دانشگاه بهره برده‌اید؟

کریمی: فنّاوری عامل اساسی برای تولید ثروت کشور‌ها و ابزاری قدرتمند در توسعه پایدار به شمار می‌آید؛ بنابراین با توجه به اینکه استفاده از ماشین‌آلات مدرن بدون نیروی انسانی متخصص و ماهر مقدور نیست؛ اهمیت ارتباط صنعت با دانشگاه بیش‌ازپیش روشن می‌شود؛ چراکه دانشگاه محل تربیت نیروی انسانی متخصص بوده و چنانچه این نیروی ماهر بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید به کار ببرد و از طراحی تا بومی‌سازی محصول با دانش نیروی انسانی متخصص داخلی انجام گیرد، موجبات پیشرفت فراهم خواهد شد. ازاین‌رو با توجه به نیاز مبرم شرکت برای ارائه تولیدات مدرن، بهترین گزینه در این راه ارتباط مؤثر و کمک گرفتن از دانشگاه برای تولید محصولات جدید و کارآمد است.

آنا: نقش نخبگان در راه‌اندازی بنگاه تولیدی خود را چگونه ارزیابی می‌کنید و تا چه اندازه از علم و اندیشه آنان برای امور شرکت بهره‌مند هستید؟

کریمی: یکی از مهم‌ترین راه‌های توسعه در صنعت طناب‌بافی، تولید محصولات برخاسته از نیاز بازار، نوآور و فناور است که تحقق این امر با استفاده از تخصص نخبگان فنی و دانشگاهی موجب توسعه محصول بر اساس نیاز بازار و فروش مناسب خواهد بود؛ ازاین‌رو این شرکت تولیدی در آینده نزدیک حتماً از علم و اندیشه نخبگان در توسعه شرکت استفاده خواهد کرد.

توسعه صنعت کشور نیازمند تولید محصولات نوآور و فناور است
آنا: مشکلات بر سر راه تولید صنعت را چه چیز‌هایی می‌دانید و راهکار‌ها و پیشنهاد‌ها شما برای رفع آنها چیست؟

کریمی: مشکلات بسیاری ازجمله نبود ثبات در بازار و قیمت، عدم پشتیبانی دولت از کسب‌وکارها، مشکلات پیش روی تولیدکننده در شهرستان، مشکلات زیست‌محیطی، عدم مجوز‌های جدید، فقدان زمین‌های صنعتی مناسب و عدم ارائه تسهیلات بانکی با نرخ مناسب بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد که راه‌حل برون‌رفت از این مشکلات، تغییرات ساختاری تدریجی در اقتصاد کشور است. ازاین‌رو نیازمندیم که مسئولان «نااطمینانی‌ها» و «بی‌ثباتی‌های» اقتصادی در کشور را از طریق افزایش بهره‌وری، اشتغال و رشد پایدار به حداقل برسانند.

دولت می‌تواند با تثبیت قیمت‌ها به صاحبان صنعت و بنگاه‌های تولیدی خرد و کلان کمک کند تا تصمیمات آگاهانه اخذ کنند. ثبات اقتصادی، دستیابی به سایر اهداف اقتصاد کلان جامعه ازجمله «ثبات قیمت‌ها» و «رشد اقتصادی پایدار» را امکان‌پذیر می‌کند.

آنا: انتظار صاحبان صنایع و تولیدکنندگان از دولتمردان و مسئولان مربوط در بخش صنعت تولید چیست؟

کریمی: دولتمردان و مسئولان مربوط در بخش صنعت لازم است در راستای هموارکردن موضوعاتی ازجمله مجوزدهی، رقابتی کردن دریافت منابع از بازار سرمایه و تأمین مالی به‌ویژه کاهش نرخ سود همکاری کنند و با«تسهیل سازی» درزمینه مالیات و بدهی‌های واحد‌های تولیدی، احیای واحد‌های تولیدی راکد و پشتیبانی از ایده‌های جدید در بخش تولید نقدینگی سرگردان را به سمت تولید سوق دهند.

آنا: آیا فرایند خط تولید کارخانه شما با توان مهندسی ایرانی کار می‌کند؟

کریمی: خط تولید شرکت کاملاً ایرانی است؛ البته برای ورود ماشین‌های صنعتی جدید از کشور‌های ایتالیا و ترکیه در آینده نزدیک برنامه‌های جدیدی در دست اقدام داریم.

اکنون دو کارگاه در شهر تهران و شهر ورنامخواست اصفهان داریم که ۴۵ نفر به‌طور مستقیم و حدود ۶۵۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.

آنا: محصولات تولیدی قابل‌ رقابت با محصولات خارجی هستند و آیا برنامه و اهداف برای گسترش و ارتقای کیفیت محصولاتتان به‌صورت علمی و دانش‌بنیان دارید؟

کریمی: بین تولید محصول باارزش افزوده بالا و به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص، نخبه و ماهر رابطه مستقیمی وجود دارد. ازاین‌رو چنانچه محصول با بهره‌گیری از نیروی انسانی تحصیل‌کرده و متخصص تولید شود، مقبولیت جامعه برای آن محصول سوق پیدا خواهد کرد و چرخه ایده‌پردازی و نوآوری در توسعه کسب‌وکار به جریان خواهد افتاد.

تولید و اشتغال دانش‌بنیان منجر به همپوشانی نیاز‌های بالفعل و بالقوه همدیگر هستند بر همین اساس شرکت در راستای توسعه و ارتقای کیفیت در تولید محصولات خود به‌صورت علمی و دانش‌بنیان استقبال می‌کند.

همه محصولات شرکت اعم از انواع طناب پنبه‌ای، نخ پنبه‌ای، چله فرش و انواع ملزومات نظافتی از قبیل طی‌های نخی، حوله‌ای، ماکارونی و انواع طناب‌های پنبه‌ای و پلی آستری با محصولات مشابه خارجی قابل‌رقابت هستند.

توسعه صنعت کشور نیازمند تولید محصولات نوآور و فناور است

 

آنا: مواد اولیه ساخت محصولات وطنی هستند یا وارداتی و آیا در بخش تجارت الکترونیک فعال بوده‌اید؟

کریمی: مواد اولیه شرکت همه از داخل کشور تأمین می‌شود. در بخش تجارت الکترونیک نیز صحبت‌های اولیه انجام‌شده و کارشناس مربوطه کار خود را به‌زودی آغاز می‌کنند.

آنا: نقش بخش خصوص را در پیشرفت بنگاه‌های تولیدی چگونه ارزیابی می‌کنید. آیا درست است که دولت بنگاه‌ها را به کارآفرین در راستای اشتغال‌زایی واگذار کند.؟

کریمی: با توجه به اینکه اقتصاد کشور درگیر تحریم‌های ظالمانه است، بیش از هر زمان دیگری به مطالبه‌گری و سرمایه‌گذاری بیشتر بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نیازمند هستیم؛ بنابراین ازآنجایی‌ که عرضه و تقاضای بازار در شرایط رقابتی، موجب افزایش کارایی، تولید متنوع‌تر کالا‌ها و خدمات و نیز کاهش قیمت‌ها خواهد شد؛ راه برون‌رفت کشور از توفان‌های مهیب بحران‌های اقتصادی کنونی، تقویت بخش خصوصی و نهاد‌های وابسته به آن است؛ بنابراین به‌جای تضعیف این نهاد‌ها لازم است با واگذاری بنگاه‌های تولیدی به بخش خصوصی که در کشور خیلی موفق نبوده و اکثراً به دلیل استفاده رانت مانند نیشکر هفت‌تپه برعکس عمل کرده است؛ مسیر را برای کسب‌وکار فعالان اقتصادی هموار کرد.

آنا: مالکیت فکری تا چه اندازه در بهبود بنگاه‌های اقتصادی نقش دارند.

کریمی: اختراع، دستاورد‌های نوآورانه، برند‌ها و... دارایی‌های نامحسوس افراد حقیقی و حقوقی هستند که باید در فرایند‌های بهره‌برداری و عرضه از انحصار نسبی برخوردار باشند تا باعث بهبود تحقیق، نوآوری و ارزش افزایی لازم برای افراد شوند؛ بنابراین ازآنجایی‌ که امروزه ماندگاری و رقابت در بنگاه‌های اقتصادی بدون به‌کارگیری نوآوری و خلاقیت در کار، غیرممکن است، حمایت کارآمد دولت از مالکیت فکری بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

گفت‌وگو از عصمت شریفی

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب