دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ورود شاغلین صنعتی به بخش‌های خدماتی شتاب گرفت

کاهش شغل در بخش صنعت

کاهش شغل در بخش صنعت
در فاصله بین سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۱، تعداد شاغلین پروانه‌های به بهره‌برداری رسیده کاهش ۳۲.۵ درصدی داشته است. این ریزش یا منجر به بیکاری افراد شده و یا افراد را ناگزیر به مهاجرت به بخش‌های خدماتی کرده است.
کد خبر : 848560

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در فاصله بین سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۱، تعداد شاغلین پروانه‌های به بهره‌برداری رسیده کاهش ۳۲.۵ درصدی داشته است. این ریزش یا منجر به بیکاری افراد شده و یا افراد را ناگزیر به مهاجرت به بخش‌های خدماتی کرده است.

مرکز آمار ایران در هفته گذشته، آماری از عملکرد جواز‌ها و پروانه‌های بهربرداری واحد‌های صنعتی تا انتهای پاییز سال ۱۴۰۱ منتشر کرد.

مقایسه آمار مربوط به نه ماهه سال ۱۴۰۱ با پاییز و زمستان ۱۴۰۰، نشان می‌دهد که تعداد جواز‌های صادرشده در نه ماهه سال ١٤٠١، کاهش ٥٣ درصدی، سرمایه مجوز‌ها کاهش ۱۸.۲ درصدی و اشتغال پیش‌بینی شده در جواز‌ها کاهش ۴۸.۳ درصدی داشته است.

در مقایسه‌ای مشابه، تعداد پروانه‌های بهره‌برداری کاهش ۲۸.۲ درصدی، سرمایه پروانه‌های به بهره‌برداری رسیده کاهش ۳۴.۱ درصدی و تعداد شاغلین پروانه‌های به بهره‌برداری رسیده نیز کاهش ۳۲.۵ درصدی را در مدت‌زمان مشابه تجربه کرده است.

از کاهش نرخ رشد صنعتی تا شرایط نامطلوب نیروی کار فعال

در طول دو سال اخیر، گزارش‌ها و آمار مفصلی از وخامت اوضاع در بخش صنعت کشور منتشر شده است. از کاهش نرخ رشد صنعتی تا شرایط نامطلوب نیروی کار فعال در این بخش قابل تأمل است. تورم تولید در بخش صنعت، آمار اخیر مرکز آمار ایران از افت کمی و کیفی سرمایه و اشتغال در بخش جواز‌ها و پروانه‌های بهره برداری را تا حدودی تایید و تکمیل می‌کند. در فصل پاییز ۱۴۰۱، تورم فصلی تولید در بخش صنعت ۴.۳درصد، تورم نقطه به نقطه ۲۳.۶درصد و تورم سالانه ۳۴.۴ درصد افزایش داشته است.

این آمار نشان می‌دهد که تولیدکننده‌های بخش صنعت در پاییز ۱۴۰۱، هزینه‌ی بیشتری را نسبت به زمان‌های مشابه در سال ۱۴۰۰ متحمل شده‌اند که همین، کاهش ۱۸درصدی سرمایه در بخش جواز‌ها و کاهش ۳۴درصدی سرمایه در بخش پروانه‌های بهره‌برداری‌شده را نیز توجیه می‌کند.

شغل و اشتغال در بخش صنعت کاهش یافت

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، کاهش چشمگیر اشتغال و شغل‌های پیش‌بینی شده در بخش جواز‌ها و پروانه‌های بهره برداری ایجادی و توسعه‌ای است.

بنا به این گزارش، در فاصله بین سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۱، اشتغال پیش‌بینی شده در جواز‌ها کاهش ۴۸.۳ درصدی و تعداد شاغلین پروانه‌های به بهره‌برداری رسیده نیز کاهش ۳۲.۵ درصدی داشته است. ریزش نیروی شاغل در این بخش می‌تواند دو معنی داشته باشد؛ این ریزش یا منجر به بیکاری افراد شده و یا افراد را ناگزیر به مهاجرت به بخش‌های خدماتی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب