دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1401 - 08:07
در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا عنوان شد؛

تولید «کلرآلکالی» با مواد اولیه ایرانی و رفع نیاز واردات/ محصولی که خواسته داروسازان و صنعتگران را تأمین می‌کند

تولید «کلرآلکالی» با مواد اولیه ایرانی و رفع نیاز واردات  محصولی که خواسته داروسازان و صنعتگران را تأمین می‌کند
مدیر یک شرکت دانش‌بنیان با تشریح جزئیات تولید «کلرآلکالی» با مواد اولیه صددرصد ایرانی عنوان کرد: این محصول تولیدی نیاز صنعتگران و داروسازان را رفع کرده و به ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود.
کد خبر : 801994

گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ بیش از ۴ دهه از راه‌اندازی گروه تولیدی شیمیایی کلران سمنان می‌گذرد. این شرکت در سال ۱۳۶۲ و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهرک صنعتی سمنان فعالیت خود را آغاز  کرد و با توفیق زودهنگام و اجرای مراحل متعدد توسعه در راستای افزایش میزان تولیدی شرکت و پاسخگویی نیاز کشور گام برداشت و دیری نپایید که با ارتقای محصولات تولیدی خود در میان متقاضیان خارجی جا بازکرد و با دریافت مجوز صادرات پا به عرصه بازار‌های بین‌المللی نهاد و اکنون «کلران» با سابقه‌ای بالغ بر ۴۰ سال در صنعت «کلرآلکالی» خصوصی در ایران در زمره شرکت‌های پیشرو در عرصه تولید و تجارت در سطح بین‌المللی است و با همت و تعهد مدیریت و پرسنل مجرب این مجموعه، محصولات شرکت «کلران» علاوه بر بی‌نیاز کردن بازار‌های داخلی، مشتقات خود را به ۴۰ کشور دنیا صادر می‌کند و اتحادیه اروپا جزء مشتریان پر و پا قرص کلر سمنان است.

رویکرد دانش‌محور به‌عنوان مهم‌ترین رکن افزایش رقابت‌پذیری و توسعه کسب و کار، توسعه دانش صنعت کلر آلکالی، نوآوری و بهبود مستمر را براساس اصول علمی آن و با استفاده از سرمایه‌های انسانی ارزشمند خود دنبال کرده و براساس برنامه‌های راهبردی خود، سازمانی پیشرو را در تمام ابعاد سازمانی راهبری می‌کند.

به مناسبت نامگذاری شعار سال با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» و از آنجا که این شرکت با رویکرد دانش‌محور طی سال‌های گذشته در ترویج تولید ملی و متعاقب آن رونق تولید ملی کوشیده و شعار (تولید، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور) را سرلوحه کار خود قرار داد و گامی اثرگذار در راستای رشد اقتصادی کشور برداشت به سراغ محمدعلی شریعت عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان و مدیر این مجموعه تولیدی دانش‌بنیان با به‌کارگیری ۸۰۰ نیروی کار رفته‌ایم تا پاسخگوی سوالات آنا در زمینه‌های متعدد باشد.

گپ و گفت آنا با مدیر مجموعه تولیدی کلران در پی می‌آید:

آنا: شرکت صنعتی و دانش‌بنیان متبوع خود و زمینه تولید و فعالیت آن را بهصورت مشروح معرفی کنید.

شریعت: شرکت تولیدی شیمیایی کلران به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تولیدی و تأمین کننده بین‌المللی در حوزه تولید کلر و مشتقات آن از قبیل کاستیک سودا مایع (هیدروکسید سدیم)، آب‌ژاول (سدیم هیپوکلریت)، کلر مایع، پرکلرین (کلسیم هیپوکلریت)، سود پرک، کلسیم کلراید جامد و مایع و اسیدکلریدریک فعالیت دارد و با توجه به کیفیت، قیمت و توانمندی‌های فنی و لجستیکی خود، سهم بالایی از صادرات این محصولات را ضمن تأمین کامل نیاز بازار داخلی کشور در اختیار دارد.

این شرکت با اشتغال مستقیم بیش از ۸۰۰ نفر ضمن توسعه محصولات و بازار‌های مصرف، مدیریت زنجیره تأمین کاری خود را از تأمین مواد اولیه از معادن (ورود به فعالیت معدنکاری) تا حمل و تحویل به‌موقع محصولات به سایت مشتریان از طریق ناوگان تخصصی حمل خود را برعهده دارد و ضمن تولید محصولات یادشده در حوزه راه‌اندازی صنایع کلرآلکالی و صادرات دانش فنی این صنعت در سطح کشور و منطقه فعالیت می‌کند.

این شرکت دانش‌بنیان با نگرش توسعه و تولید پایدار ضمن استقرار نظام‌های مدیریتی به‌صورت کارا و اثربخش، اقدامات متنوعی را در حوزه‌های ایمنی، بهداشت و همچنین محیط‌زیست صورت داده و مشتری‌مداری را سرلوحه اقدامات کاری خود می‌داند که کسب عنوان واحد نمونه صنعتی، واحد نمونه ملی استاندارد، واحد نمونه ایمنی، واحد نمونه ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، واحد نمونه صادراتی و ... خود شاهدی از این مجموعه اقدامات مدیریتی است.

محصولات کلران به بیش از ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود

آنا: شرکت تولیدی شیمیایی کدام بخش از نیازهای کشور و منطقه را برطرف می‌کند و آیا با محصول خود در بخشی از تولید داخل خودکفا شده‌اید و صادرات هم دارید؟

شریعت: محصولات تولیدی این شرکت طیف وسیعی از نیاز‌های صنایع مهم کشور ازجمله مواد اولیه صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی، شرکت‌های آب و فاضلاب، صنایع پتروشیمی، صنعت فولاد، نساجی، چوب و کاغذ، نیروگاه‌ها و صنعت نفت را برطرف می‌کند و تقریباً از سال‌های ۱۳۹۴ به بعد کشور را از واردات محصولات تولیدی خود بی‌نیاز کرده است.

این شرکت با صادرات محصولات خود به بیش از ۴۰ کشور دنیا و اخذ نشان صادرات محصولات شیمیایی به اتحادیه اروپا یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های صادراتی استان سمنان و کشور است.

آنا: در بخش ارتباط دانشگاه و صنعت (تولید علمی) چه فعالیتهایی داشته و آیا در این بخش نقشآفرین بوده و از توان علمی دانشگاهیان بهره بردهاید؟

شریعت: شرکت با اعتقاد راسخ به رویکرد دانش‌محور و سازمان یادگیرنده به‌عنوان یک شرکت پیشرو در نگرش مدیریت علمی در صنعت کلرآلکالی علاوه بر ثبت چندین اختراع، طرح ملی و ارائه ده‌ها مقاله علمی و پژوهشی در مجلات و کنفرانس‌های تخصصی و برگزاری چندین رویداد تخصصی، کنفرانس و استارت‌آپ‌های تخصصی صنعت کلر، پیشرو در همکاری بین دانشگاه و صنعت بوده و در حوزه‌های مختلف با دانشگاه‌های استان و کشور و همچنین پژوهشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها و شرکت دانش‌بنیان ارتباط علمی و کاری تخصصی برقرار کرده و ایجاد یک شبکه تحقیق و توسعه علمی در بین پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه را اولویت‌های کاری خود قرار داده است.

آنا: نقش نخبگان در راه‌اندازی بنگاه تولیدی خود را چگونه ارزیابی می‌کنید و تا چه اندازه از علم و اندیشه آنان برای پیشبرد امور شرکت بهره‌مند هستید؟

تولید «کلرآلکالی» با مواد اولیه صددرصد ایرانی و رفع نیاز کشور از واردات/ محصولی که نیاز داروسازان و صنعت‌گران را تأمین کرد

شریعترمز توسعه پایدار هر سازمانی در وهله نخست بهره‌مندی از منابع انسانی متخصص، متعهد و سرشار از انگیزه است که این امر در شرکت «کلران» از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و بدون تردید موفقیت و توسعه کمّی و کیفی شرکت ناشی از فعالیت منابع انسانی نخبه خود است.

حضور نخبگان در گروه‌های تحقیق و توسعه، تولید، پشتیبانی فنی و ساخت و سیستم‌ها و الزام انجام اقدامات توسعه‌ای و بهبودی بر پایه اصول علمی و گسترش خلاقیت و نوآوری از اصول رهبری توسعه‌گرا در مجموعه کلران است.

ضرورت تشکیل نظام مهندسی تولید

آنا: مشکلات بر سر راه تولید و صنعت را چه چیزهایی می‌دانید و راهکارها و پیشنهادهای‌ شما برای رفع آن‌ها چیست؟

شریعت: فقدان یک نظام مشخص در بخش تولید مانند نظام‌مهندسی ساختمان، نظام پزشکی شاید از عمده موانع بر سر راه تولید باشد، بنابراین پیشنهادی که چندین سال نیز از طرف ما مطرح شده، تشکیل نظام‌مهندسی تولید است که بتوان انبوهی از مشکلات تولیدکنندگان را مورد پیگیری قرار داد.

رمز توسعه پایدار هر سازمانی در وهله نخست بهره‌مندی از منابع انسانی متخصص، متعهد و سرشار از انگیزه است که این امر در شرکت «کلران» از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و هست.

البته لیست مشکلات پیش روی تولید به‌صورت کامل از طرف ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور احصا شده که در شرکت کلران موضوعاتی مانند کمبود مواد اولیه، قطعی برق، عمر بالای ناوگان حمل‌ونقل کشور و بعضاً سرعت کم یا عدم پاسخگویی به مکاتبات این شرکت از طرف دستگاه‌های اجرایی ازجمله مهم‌ترین مباحث و مشکلات بوده که راهکار حل آنها مطمئناً تغییر نگرش حاکمیت به بخش خصوصی به‌خصوص در اقتصاد و تولید کشور است.

آنا: انتظار صاحبان صنایع و تولیدکنندگان از دولتمردان و مسئولان مربوط در بخش صنعت و تولید چیست؟

شریعت: دولتمردان باید با تسهیل شرایط و پرهیز از ایجاد قوانین دست و پاگیر و خلق‌الساعه به کمک صنعت و تولید بیایند، حداقل انتظار ما ثبات حداقلی در شرایط و قوانین و بخشنامه‌های کشور و پرهیز از ایجاد قوانین و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه در کشور است.

ساخت بیش از ۹۰ درصد خطوط تولیدی با تکیه بر توان مهندسان داخلی

آنا: فرآیند خط تولید کارخانه و شرکت شما با توان مهندسی ایرانی کار میکند؟

شریعت: تقریباً بیش از ۹۰ درصد خطوط تولیدی شرکت ساخت داخل و توسط گروه‌های مهندسی در داخل شرکت یا با همکاری‌های تأمین‌کنندگان و پیمانکاران ایرانی طراحی و ساخته شده و مورد بهره‌برداری قرارگرفته است.

آنا: در طول مدت فعالیت شرکت چه میزان اشتغالزایی داشتهاید و آیا در ادامه برنامهای در این زمینهدارید؟

شریعت: شرکت از زمان آغاز فعالیت از ۵۰ نفر به ۸۰۰ نفر سرمایه انسانی رسیده و در برنامه‌های توسعه آتی خود اشتغال‌زایی حدود ۱۰۰۰ نفر را نیز محقق خواهد کرد.

آنا: محصولات تولیدی شما قابل رقابت با محصولات خارجی هستند؟ و آیا برنامه و اهدافی برای گسترش و ارتقای کیفیت محصولتان بهصورت علمی و دانشبنیان دارید؟

شریعت: صد درصد. محصولات تولیدی این شرکت دانش‌بنیان بعضاً فراتر از کیفیت استاندار‌های ملی و جهانی بوده و علاوه بر داشتن تصدیق جهانی و صادرات به بیش از ۴۰ کشور دنیا نشان از جایگاه محصولات تولیدی این شرکت داشته و همواره بهبود کیفیت براساس سایر ابعاد کیفیتی به‌مانند ایمنی، انطباق با محیط‌زیست، بسته‌بندی و ... در دستور کار بوده و هست.

آنا: مواد اولیه ساخت محصولات وطنی هستند یا وارداتی و آیا در بخش تجارت الکترونیک فعال بودهاید؟

شریعت: مواد اولیه تقریباً صد درصد داخلی است. در بخش تجارت الکترونیکی شرکت در فرآیندهای خود از آن بهره می‌برد؛ اما با توجه به نوع محصولات و مشتریان صنعتی خود، از این امکان بیشتر در گسترش بازار و خدمات پس از فروش بهره‌مند ‌می‌شود.

آنا: نقش بخش خصوصی را در پیشرفت بنگاه‌های تولیدی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شریعت: بخش خصوصی دارای فرهنگ خاصی در مقوله تولید بوده و اقدام بهره‌ور و با ارزش افزوده بالا و بهره‌مندی از خلّاقیت و نوآوری اصل اساسی در یک بخش خصوصی البته پیشرو و علمی بوده که این عوامل بی‌شک رمز پیشرفت هر کسب‌وکاری است.

آنا: این نکته را تصدیق میکنید که دولت بنگاههای تولیدی را به کارآفرینان در راستای اشتغالزایی واگذار کند؟

شریعت: مطمئناً اشتغال‌زایی نباید هدف نخست خصوصی‌سازی بوده، بلکه خصوصی‌سازی باید با هدف افزایش بهره‌وری باشد که مطمئناً در ادامه اشتغال‌زایی پایدار را رقم خواهد زد.

آنا: کارآفرینان و مدیران صنعتی برای هزینهکرد صحیح نقدینگی و بهکارگیری آن در راستای بهرهوری چه وظایفی برعهدهدارند؟

شریعت: بهره‌وری از اصول اساسی کارآفرینی است و هر بنگاه براساس اقدامات خود در حوزه بهره‌وری، پایدارتر خواهد بود، هرچند که البته بخشی از موضوعات بهره‌وری ناشی از تصمیمات دولت و حاکمیت بوده که نیازمند همسویی و هماهنگی بین ارکان مختلف حاکمیت است.

آنا: مالکیت فکری تا چه اندازه در بهبود عملکرد بنگاههای اقتصادی نقش دارند؟

شریعت: نوآوری رمز موفقیت هر کسب‌ و کاری است و مالکیت فکری هر اقدام نوآورانه بی‌شک موجب رشد اقتصادی هر بنگاه اقتصادی به‌خصوص در شرایط کنونی رقابت بوده که سهم دارایی‌های نامشهود سازمانی بسیار بیشتر از دارایی‌های مشهود و ملموس سازمانی است.

گفت‌وگو: محدثه عباسی

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب