"جنگ اوکراین" و واکاوی لایه های پنهان حقیقت
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، در شرایط کنونی وضعیت در کشورهای غربی به نحوی شده که در فضای عمومی و بعضا آکادمیک، کارشناسان و تحلیلگران و چهره های دانشگاهی و حتی سیاستمداران، از شجاعت کافی جهت مخالفت با جنگ هایی که مطلوبِ غرب و بر ضد بشریت هستند برخوردار نمی باشند. در این راستا جالب است که مثلا در قالب جنگ اوکراین شاهد بوده ایم که کشورهای غربی به مثابه به اصطلاح قهرمانان لیبرال دموکراسی و آزادی بیان، صدای رسانه های روسی و مقام های این کشور را به نحو گسترده ای ممنوع و سانسور کردند و عملا به شهروندان غربی اطلاعات غلطی را منتقل کردند.
در این فضا، پرس تی وی سعی کرده تا روندِ آزاد و عادلانه اطلاع رسانی را در مورد روسیه و اوکراین به نحوی درست اجرایی کند. رویه ای که در نوع خود برخی دروغ ها و روایت های نادرست رسانه های غربی که در خدمتِ سازمان های رسانه ای و امنیتی غربی است را افشا کرده است.
در این چهارچوب، "جانی میلر" خبرنگار پرس تی وی با حضور در برنامه "اینسایت" حقایقی را که به شخصه در چهارچوب جنگ اوکراین دیده گزارش می کند. در این رابطه به طور خاص به جنایاتی که عناصر نئونازی ارتش اوکراین مرتکب شده و می شوند و در عین حال تصویر کاریکاتورگونه و غلو آمیزی که از روحیه مردم این کشور در رسانههای غربی تصویرسازی می شود مورد اشاره قرار می گیرد. جالب اینکه جانی میلر به دلیل گزارش های خود در لیست قتل نئونازی های اوکراینی نیز قرار گرفته است.
در ابتدا جانی میلر تاکید کرد که رسالت اصلی وی به عنوان یک خبرنگار بازتاب دادنِ حقایق در چهارچوب جنگ اوکراین است و برخلاف تصوری که مدام ترویج و تبلیغ می شود، همین رویکرد وی موجب شده تا او نیز در لیست ترور گروه های نئونازی اوکراینی قرار گیرد. وی تاکید کرد که لیست ترور این گروه ها بسیار بلند بالا است و اساسا چندان به این مساله در رسانه های بین المللی به ویژه رسانه های غربی پرداخته نمی شود.
در ادامه با اشاره به حمایت عجیب و غریب دولت اوکراین از نئونازی ها و پذیرش آن ها به مثابه بخشی از نیروی رسمی نظامی ارتش این کشور، رویه های نامناسب این گروه در برخورد با خبرنگاران و روزنامه نگارانی که به بازتاب واقعیت ها و نه لزوما جانب گیری از اوکراین می پردازند، نقد شد. جانی میلر به طور خاص حمایت های دولت اوکراین و کشورهای غربی به ویژه آمریکا از گروه های ملی گرای افراطی و نئونازی های اوکراینی را غیر قابل قبول دانست و آن را با سیاست های اعلامی و دور و دراز غربی ها در حمایت از دموکراسی و آزادی و دوری از خشونت متناقض دانست.
جانی میلر به طور خاص تاکید کرد که دولت اوکراین و نهادهای حاکمِ آن، به شدیدترین وجه ممکن هرگونه انتقاد دیگران از خود و نهادهای مورد حمایتشان را سرکوب می کنند و البته در این مسیر از حمایت های کشورهای غربی نیز به نحو گسترده ای برخوردار می شوند. مساله ای که موجب شده تا مساله افراط گرایی به طور خاص و ملی گرای افراطی به یک چالش اساسی در اوکراین کنونی تبدیل شود. فراموش نکنیم که در جریان جنگ داخلی سوریه، بسیاری بشار اشد رئیس جمهور این کشور را محکوم کرده و وی را به افراط گرایی و خشونت متهم میکردند. این در حالی بود که اساسا دولت سوریه در حال نبرد با گروه های افراطی و تروریست بود. اما اکنون در اوکراین شاهدیم که افراط گرایان به شدیدترین وجه ممکن مورد حمایت غرب و دولت اوکراین هستند.
در این چهارچوب عملا نوعی سرکوب سیاسی هدفمند و سازمانی را در اوکراینِ کنونی مشاهده می کنیم. مسالهای که موجب شده این شعار که گفته می شود اوکراین در حال نبرد برای دموکراسی است، کاملا پوچ و بی معنا به نظر برسد و حمایت های غرب نیز از دولت اوکراین در این رابطه بی معنا باشند.
در ادامه جانی میلر به ذکر تاریخچه ای کوتاه از تنش های جاری در اوکراین پرداخت و به طور خاص اشاره کرد که پس از تنش های روسیه و اوکراین در سال 2014 و با روی کار آمدنِ دولت ملی گرای زیلنسکی، شاهد آن بودیم که گروه های روس تبار و روس زبانِ ساکن در اوکراین، شدیدا تحت فشارِ نهادهای نظامی و امنیتی اوکراین قرار گرفتند و سرکوب می شدند. در این چهارچوب بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که اساسا وضعیت جاری در اوکراین را بایستنی نمودی عینی از به اوج رسیدنِ تنش های داخلی در این کشور دانست.
در واقع دولت ملی گرای اوکراین و حامیان افراطی آن عملا به دنبال به کنترل گرفتن کامل اوکراین و یکدستسازی آن و حذف برخی واقعیت های تاریخی از آن بوده اند. در این راستا به طور خاص اقدام دولت اوکراین در تغییر قانون اساسی این کشور و بی احترامی به حقوق روس زبان های ساکن در اوکراین، خود محرکی جدی در به اوج رسیدن تنش های جاری در اوکراین بود. در این چهارچوب باید توجه داشت که اساسا مردم نمی توانند بی تفاوت باشند و با اعتراضات گسترده به این رویه ها پاسخ می دهند.
باید توجه داشت که افراط گراییِ جاری در اوکراین تا حد زیادی از سوی دولت این کشور و ناتو و دولت های غربی به ویژه در شرق اوکراین تقویت و تغذیه شده و می شود و همین مساله خود یکی از مهمترین محرک های آغاز تنش های جاری در قالب جنگ روسیه و اوکراین است. در شرایط کنونی نیز شاهدیم که بار دیگر تنش ها علیه روسیه با محوریت کشورهایی نظیر فنلاند و سوئد اوج گرفته است. این در حالی است که اساسا مساله حمله(به) و تشن زایی با سوئد و فنلاند در دستورکار روسیه نیست و این پروژه با تحریکات غربی ها به پیش برده می شود. باید توجه داشت که اساسا جوسازی های غربی در مورد مسائل گوناگون به هیچ عنوان قابل اتکا نیست.
کافی است به مورد افغانستان توجه کنید و ببینید که غربی ها 20 سال در افغانستان حضور داشتند اما در نهایت بدون کسب هرگونه دستاوردی این کشور را ترک کرده و بار دیگر آن را به طالبان تحویل دادند. در این میان تنها این مردم بیگناه افغانستان بودند که 20 سال رنج کشیدند. در مورد معادله اوکراین نیز نباید فراموش کرد که اساسا واکنش روسیه به تحولات اوکراین، به نوعی پاسخ به تحریکاتی بود که در این کشور علیه روسیه اتفاق میافتاد. البته که تحولات میدانی در اوکراین نیز تا حد زیادی با آنچه در رسانه های غربی گفته می شود متفاوت است و نظرات افکار عمومی در بسیاری از موضوعات هدفِ تحریف قرار می گیرد.
باید توجه داشت که اکنون دولت زیلنسکی نیز اساسا رویه های قالب توجهی را در امر تبلیغات و مانورهای رسانهای در پیش گرفته است. مثلا می بینیم که رئیس جمهور اوکراین می گوید که اوکراین هیچ چیز ندارد و از تسلیحات برخوردار نیست و نمی تواند از خود دفاع کند اما در عمل می بینیم که نیروهای اوکراینی تا بُن دندان مسلح هستند. جانی میلر در ادامه گفت بسیار تاسف آور است که می بینیم در شرایط کنونی مردم اوکراین عملا به ابزارهاییحجهت پیشبرد منافع آمریکا و جبهه غرب علیه روسیه تبدیل شده اند. در این چهارچوب، نکته مهم این است که بدانیم در پسِ تبلیغات غربی در مورد اوکراین و تحولات آن، واقعیت هایی نهفته است که اساسا جبهه غرب مایل به برملا شدن آن ها نیست. در این چهارچوب، آگاهی به این حقایق تا حد زیادی نگاهی عمیق تر را به افکار عمومی جهت درک واقعیت ها و انجام قضاوت های صحیح تر خواهد داد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/