دستیابی محققان به دانش فناوری کاهش ریسک تخریب سازهها بر اثر زلزله
محققان دانشگاه صنعتی شریف طی مطالعاتی که از سال ۸۳ آغاز کردهاند به فناوری کاهش ریسک تخریب سازه ها بر اثر زلزله دست یافتند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی بخشی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی در سلسله رویداد چالشهای فناوریهای نوین در حوزه زلزله و مدیریت بحران پس از آن گفت: در زمینه فناوریهای نوین لرزهای در حوزه ساخت و ساز دو دیدگاه افزایش مقاومت و شکل پذیری اعضای سازهای برای مقابله با زلزلههای شدید و پیشگیری از انتقال انرژی زلزله به سازهها به نحوی که عملکرد آنها بدون وقفه در جریان باشد، مطرح است و در سالهای اخیر رویکرد دوم یعنی روشهای پیشگیرانه مورد توجه بیشتر قرار گرفته است.
وی استفاده از جداسازها را یکی از راهکارهای پیشگیری از تخریب سازه ها دانست و اظهار کرد: شتاب زلزلهای در حدود ۲۵ سانتیمتر بر مجذور ثانیه در طبقات متاثر از زلزله در طبقات بالاتر، ۴ برابر میشود و استفاده از فناوری جداسازها میتواند از انتقال انرژی به سازه جلوگیری کند.
به گفته این محقق، جداسازهای لرزهای نه تنها از شتاب زلزله می کاهند، بلکه جابه جایی سازه در زمان زلزله را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
بخشی، با تاکید بر اینکه ما در دانشگاه صنعتی شریف از سال ۸۳ تحقیقات در این زمینه را آغاز کردیم، خاطرنشان کرد: حاصل این تحقیقات دستیابی به فناوری ساخت جداسازهای لرزهای بوده است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/
با حضور بیش از ۱۸۰ برنامه نویس برتر برگزار شد؛
درخشش دانشگاه صنعتی شریف در ماراتن بینالمللی برنامهسازی ICPC
با همکاری دانشگاه شریف و برق تهران؛
«تولید صنعتی سوئیچگیر GIS» در تهران کلید خورد
ثبت نام نهایی در شهریور ماه؛
پذیرفته شدگان استعداد درخشان ارشد دانشگاه شریف معرفی شدند
با حکم رئیس دانشگاه؛
معاون آموزشی دانشگاه شریف منصوب شد
با استفاده مجدد از زبالههای زیستی:
تولید برق از مواد زائد گیاهان و جانوران امکان پذیر میشود
آیا سرفصل های درسی در مدارس و دانشگاهها نیاز به بازنگری دارد؟