دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خیری خبر داد:

ارسال 580مقاله و حضور 60 مهمان خارجی در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی

دبیر علمی همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی از ارسال 580 مقاله و حضور 60 مهمان خارجی در این همایش خبر داد.
کد خبر : 356239
AG8I0189.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا٬ حجت‌الاسلام حسن خیری در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) برگزار شد٬ ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب و همچنین شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم اظهار کرد: امروز در شرایطی بلوغ ۴۰ سالگی انقلاب را جشن می‌گیریم که جهان بیش از هر زمان دیگری تشنه پیروزی‌های انقلاب است.


وی افزود: امروز جبهه کفر و نفاق متحد شده علیه انقلاب با ۴۰ سال توطئه، بیش از همیشه مستأصل شده و چهره کریه خود را از پشت نقاب بیرون آورده و آشکار کرده است.


دبیر علمی همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام با بیان اینکه امروز همه دنیا شاهد کارآمدی نظام اسلامی است، گفت: امروز شاهد عینی معجزات جاری و ساری قرآن هستیم و در انقلاب اسلامی با ایجاد جامعه ولایی و رابطه امام و امت همه تهدیدها خنثی شده است.


حجت‌الاسلام خیری با اشاره به درماندگی و پنهان شدن دشمن پشت نقاب‌های دروغین استکبار اظهار کرد: امروز شاهد بلوغ و کارآمدی نظام هستیم. رویش‌های نسل دوم و سوم انقلاب با بصیرت‌تر از نسل اول و دوم آن هستند و از تجربه انباشته دستاوردهای فکری، معنوی و ارزشی برخوردارند که نمونه‌ای از آن را در مواجهه جوانان ایرانی، افغانی، پاکستانی و دیگر جوانان امت اسلامی در جبهه مدافعان حرم و در سنگرهای فناوری‌های نوین، اختراعات و اکتشافات دانش شاهد هستیم.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به‌راستی امروز شاهد عینی معجزات اسلامی و قرآن کریم در تفکر دینی مردم هستیم و با راهبرد مردم‌سالاری دینی و عدم اعتماد به استکبار در راستای مقاوم‌سازی فرهنگی به نشر آموزه‌ها و شریعت مبادرت ورزیده‌ایم و با صبر انقلابی و اعتماد و ایمان به وسعت الهی، انواع دسیسه‌های دشمنان را پشت سر نهاده و تحقق نصرت الهی را می‌توان در ثمره‌های انقلاب نظاره‌گر شد.


خیری با اشاره به انقلاب اسلامی ایران و بلوغ این انقلاب نسبت به سایر انقلاب‌های جهان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران محصول اتفاقات تلخی بود که در تاریخ این کشور به‌ویژه در 200 سال اخیر به‌وقوع پیوست. این انقلاب دیده‌بود که در مشروطه بی‌بصیرت‌ها رهبران را به دار آویختند و مجلس را به توپ بستند. تحمیل یک جنگ از سوی پیر استعمار، بیش از نیمی از جمعیت این کشور را در زمان مشروطه نابود کرد و فرهنگ و تمدن این کشور را به غارت برد و در ادامه این جریان فرهنگی سیاسی، آن پدر و پسر ملعون، فرهنگ را به تاراج بردند؛ همان‌طور که بخشی از سرزمین را از غرب و شرق و جنوب از پیکر رنجور این کشور جدا کردند.


وی با تأکید بر ایجاد جامعه ولایی یک‌رنگ از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: تفکرات و بیانات امام امت(ره) همه توطئه‌ها، دسیسه‌ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. تحمیل جنگ هشت ساله و ترورها و تمام ظلم‌هایی که در حق ملت ایران شده است، دفاع جوانان مسلمان از حرمین شریفین و تقدیم حدود 300 هزار شهید، زمینه شکل‌گیری جنبش‌های عدالت‌خواه و محب اهل‌بیت(علهم‌السلام) را در کشورهای محور مقاومت فراهم کرد.


خیری ادامه داد: استقامت، راهبری و بصیرت، شکست‌های پی‌درپی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، شکست طرح خاورمیانه رئیس‌جمهور آمریکا، نابودی جریان داعش و وحشی‌گری آن در کشورهای منطقه، بلوغ حاکمیت در جامعه و پیشرفت‌های علمی، پیشرفت‌های اطلاعاتی، نظامی، امنیتی و موفقیت‌های دیگری را که از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌کنیم باعث شد در 40 سالگیِ این نعمت و موهبت الهی به میزان بضاعت‌مان نسبت به این امانت الهی ادای دین کنیم و مسئولیت و برگزاری این برنامه حاصل تلاش یک‌ساله دبیرخانه همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام است. این همایش در سه محور تولیدات علمی در قالب مقالات و کتب، نشست‌های استنطاقی با هدف گردآوری تجارب ارزشمند نانوشته شخصیت‌های برجسته نظام، برگزاری کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی برگزار می‌شود.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این همایش به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی شده که از یک سال قبل دبیرخانه آن در پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه مستقر شد و علاوه بر دانشگاه آزاد اسلامی، 20 دانشگاه و پژوهشگاه در آفرینش این رخداد بی‌نظیر مشارکت کردند که می‌توان به حوزه علمیه قم، انجمن‌های حوزه علمیه، جامعة‌المصطفی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی وابسته به نهاد رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، انجمن علمی انقلاب اسلامی، انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، دانشگاه عالی دفاع ملی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) می‌توان اشاره کرد.


خیری افزود: این همایش طی دو روز برگزار می‌شود و اهداف آن تبیین ظرفیت‌های نظری، علمی و عملی انقلاب اسلامی، تبیین ارکان کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران و نهایتاً تبیین و تحلیل مواجهه نظام جمهوری اسلامی با چالش‌های مختلف و آینده‌پژوهی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص محورهای همایش اظهار کرد: محور اول مبناشناسی و اهداف انقلاب اسلامی، محور دوم موضوع فرهنگ و اجتماع است و محور سوم به بحث سیاست، امنیت و دفاع می‌پردازد، در محور چهارم موضوعاتی نظیر اقتصاد، صنعت، تجارت و کشاورزی مورد بررسی قرار می‌گیرد، در محور پنجم بحث آموزش و تحقیقات بررسی می‌شود، در محور ششم حکمرانی انقلاب اسلامی واکاوی می‌‌شود و در محور هفتم چالش‌های پیشِ‌رو مورد بررسی قرار می‌گیرد.


وی با اشاره به این نکته که این همایش توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تأیید شده است، تصریح کرد: دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سیدمحمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، صالح اسکندری رئیس مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... از اعضای کمیته علمی همایش هستند.


خیری درخصوص تعیین دبیر تخصصی برای بخش‌های همایش افزود: برای افزایش بُعد کیفی و علمی همایش، دکترطهرانچی به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب اسلامی و فناوری، دکتر اسکندری به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب و رسانه، دکتر رنجبر به‌عنوان دبیر انقلاب اسلامی و پژوهش و مرتضی نبوی به‌عنوان دبیر انقلاب اسلامی و اقتصاد معین شده‌اند.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درباره اعلام فراخوان همایش گفت: حدود ۶۰۰ نفر برای حضور در همایش ثبت‌نام کرده‌اند که تعداد مقالات ارسالی به همایش ۵۸۰ مقاله فارسی، انگلیسی و عربی به‌علاوه سه طرح پژوهشی است. همچنین حدود ۷۰ مقاله سفارشی نیز وجود دارد که از این تعداد ۳۲۵ مقاله توسط داوران پذیرفته شده است.


وی درخصوص مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: تعداد مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش حدود ۶۰ نفر از کشورهای مختلف آمریکایی، اروپایی، آسیایی و طلاب جامعة‌المصطفی هستند که با هزینه خود در این همایش شرکت می‌کنند. علاوه بر اعضای کمیته علمی و دبیران تخصصی و نویسندگان مقالات، از برخی استادان درس انقلاب اسلامی نیز برای شرکت در این همایش دعوت به‌عمل آمده است.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص نشست‌های تخصصی برگزار شده در استان‌های مختلف بیان کرد: ۳۴ نشست تخصصی برگزار شده است که در آن افرادی چون محمدباقر قالیباف، احمد توکلی، سیدمحمد حسینی، حسین مظفر، محمدمهدی زاهدی، رحیم پورازغدی، عسگر دیرباز و دری نجف‌آبادی به سخنرانی پرداختند.


وی درخصوص  برنامه تعیین شده برای برگزاری همایش گفت: همایش در روزهای نهم و دهم بهمن برگزار می‌شود که مراسم افتتاحیه، صبح روز سه‌شنبه با سخنرانی یکی از شخصیت‌های نظام و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رونمایی از آثار آغاز می‌شود و برنامه اختتامیه در روز چهارشنبه بعدازظهر با سخنرانی چند نفر از شخصیت‌های علمی از ساعت ۱۳:۳۰ شروع به‌کار می‌کند.


خیری ادامه داد: پنل‌ها در بعدازظهر سه‌شنبه و صبح چهارشنبه در پنج بخش با ۶ سخنرانی در هر پنل برگزار می‌شود و در مجموع حدود ۷۰ نفر از اساتید و صاحبان مقالات منتخب به ارائه سخنرانی و بیان نظرات خود درخصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی می‌پردازند. همچنین مسئولان و شخصیت‌های علمی در پنل‌ها حضور داشته و به ارائه نقطه‌نظرات خود خواهند پرداخت.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص موضوعات پنل‌های تخصصی تأکید کرد: موضوع پنل اول مبانی، امام(ره) و رهبری، موضوع پنل دوم اقتصاد، صنعت و کشاورزی، موضوع پنل سوم سیاست، امنیت، حکمرانی و دفاع مقدس، موضوع پنل چهارم علم، فرهنگ و اجتماع و موضوع پنل پنجم مدیریت بحران‌ها، چالش‌ها و آینده‌پژوهی است.


وی درخصوص پوستر مقالات ارائه شده به همایش تصریح کرد: تعداد پنج پوستر عربی، هفت پوستر انگلیسی و حدود ۳۰ پوستر فارسی به نمایش درمی‌آید. همچنین از ۱۷ جلد کتاب نیز رونمایی می‌شود که پنج جلد آن مربوط به امام و رهبری، یک جلد مبانی انقلاب، دو جلد اقتصاد، دو جلد فرهنگ و اجتماع، سه جلد سیاست، امنیت و حکمرانی، یک جلد حقوق، یک جلد چالش‌ها و آینده‌پژوهی، یک جلد چکیده فارسی و یک جلد چکیده انگلیسی است.


خیری درخصوص برگزاری نمایشگاه در حاشیه همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ۲ هزار جلد کتاب برتر در حوزه علوم انسانی که در طول ۴۰ سال حائز رتبه شده‌اند و در جشنواره‌ها و کتاب سال مورد تشویق قرار گرفته‌اند، در این نمایشگاه وجود دارد و از مجموعه ناشران انقلاب اسلامی تقدیر می‌شود و در پایان برای ارائه‌کنندگان مقالات، گواهی صادر می‌شود.


انتهای پیام/4060/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب