پاسخ اژهای به سوالات خبرنگاران درباره پلیس نامحسوس/ در انتخاب اسم، خوشسلیقگی صورت نگرفته است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا،غلامحسین محسنیاژهای در نود و پنجمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اقدام اخیر نیروی انتظامی مبنیبر استقرار 7 هزار نیروی پلیس نامحسوس در سطح پایتخت با بیان اینکه این اقدام در واقع برخورد با مسائل خلاف عفت عمومی است، اظهار کرد: طی این مدت مخالفان و موافقانی در این رابطه صحبت کردهاند. من نه میخواهم پاسخگو و نه ناظر بر صحبتهای آنها باشم اما اصل هشتم قانون اساسی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر است و برای این اصل سالیان متمادی قانونی نوشته نشده بود در نهایت برای این اصل قانونی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد.
وی افزود: در مرحله ابلاغ ریاست جمهوری تعلل به خرج دادند اما هر قانونی که تصویب شود لازمالاجرا است و حکومت و آحاد مردم موظفاند آن را اجرا کنند.
اژهای به ماده 1 قانون تصویب شده اشاره و اضافه کرد: در این ماده برای آمران و ناهیان امر به معروف و نهی از منکر وظایفی تعریف شده و اینکه چگونه باید از این افراد حمایت شود همچنین قوانینی برای همه اجزای حکومت به صورت خاص قوه مجریه و قوه قضائیه به منظور نظارتب ر این موضوع صادر شده است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 4 این قانون امر به معروف و نهی از منکر میتواند به صورت زبانی، نوشتاری، قلبی و عملی باشد امر به معروف و نهی از منکر زبانی، قلبی و نوشتاری وظیفه همه آحاد جامعه و دولت است و در نهایت امر به معروف و نهی از منکر عملی وظیفه دولت است حال باید سوال کنیم دولت برای اجرای این قانون لازمالاجرا چه اقداماتی را انجام دادهاند دستگاههای وابسته به دولت، قوه قضائیه و دیگرنهادها آیا وظایف خود را انجام دادهاند؟
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه بر اساس این قانون اگر فردی علیه شخص آمر به معروف مرتکب خلاف شود جرم او قابل تقلید نیست، اضافه کرد: قرار بود در دستگاههای قضائی شعبی ویژه این موضوع افتتاح شود و از آمران به معروف حمایت قانونی شود آیا این اقدامات انجام شده اینها همه سوالاتی است که باید پرسیده شود اگر کسی این اقدامات را انجام دهد نباید مورد بازخواست قرار گیرد.
وی با بیان اینکه وظیفه نیروی انتظامی برخورد با جرائم مشهود است، گفت: برخی از لباسهایی که توسط افراد تولید، توزیع و یا استفاده میشود خلاف شرع و قانون است نباید اینگونه باشد که اگر جایی قانون به نفع ما بود اهتمام دهیم و اگر در جایی دیگر قانون به ضرر به تمام شد و به منافع جناحی ما ضرر رساند آن را ابلاغ نکنیم یا اگر ناگزیر مجبور به ابلاغ شویم آن را عمل نکرده یا ناقص عمل کنیم.
اژهای توضیح داد: بر اساس قانون با افراد متجاهر به فساد و فحشا در مبنای رفتار یا پوشش یا ناهنجاریهای دیگر اجتماعی باید برخورد شود و قوه قضائیه نیز از برخورد قانونی حمایت میکند البته ممکن است به هنگام برخورد موارد تخلفی هم صورت گیرد که باید از طرف دستگاه قضائی و دستگاه مربوطه با این تخلفات برخورد شود.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنیبر اینکه نیروی انتظامی به صورت محسوس با جرائم مشهود برخورد میکند آیا به کار بردن لفظ نامحسوس باعث به وجود آمدن تخلفات و سواستفاده نمیشود، گفت: اینکه چرا پلیس این نامه را انتخاب کرده است نمیدانم خوش سلیقگی صورت نگرفته است اما در برخورد با فسادهای ظاهری پلیس وظیفه قانونی برعهده دارد نامگذاری این طرح میتواند مورد بررسی قرار گیرد البته ممکن است سوءاستفادههایی انجام شود که پلیس موظف است امنیتی را به وجود آورد که از این باب تخلفی صورت نگیرد.
انتهای پیام/