رکورد گازرسانی به نیروگاههای کشور شکست
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تحویل گاز به نیروگاهها در سال گذشته شاهد افزایش ١٥,٦ درصدی بوده است، اظهار کرد: در سال ٩٣ حدود ٥٠ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل شد و این مقدار پارسال به مرز ٥٨ میلیارد مترمکعب رسید.
ناصر ابراهیمی افزود: این مقدار یک میلیارد مترمکعب از برنامه تعریف شده بیشتر بود و ٨٠ درصد سوخت نیروگاهها در سال گذشته از طریق گاز تامین شد.
وی با بیان اینکه پارسال به صورت میانگین روزانه ١٥٨,٤ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاههای کشور تحویل شده است، اعلام کرد: این مقدار در سال 93 نزدیک به ١٣٧ میلیارد مترمکعب بوده است.
به گفته مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، افزایش تحویل گاز به نیروگاهها علاوه بر صرفهجویی اقتصادی منجر به افزایش روزهای پاک و حفاظت از محیط زیست که از جمله اولویتهای شرکت ملی گاز ایران است نیز میشود.
ابراهیمی به حجم گازرسانی به بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده اشاره کرد و گفت: پارسال در مجموع ٩٠ میلیارد مترمکعب گاز به بخشهای یادشده تحویل داده شد و باوجود افزایش تعداد مشترکان نسبت به سال 93 شاهد کاهش سه درصدی مصرف گاز در این بخشها بودهایم.
وی ادامه داد: پارسال به صورت میانگین روزانه ٢٤٧,٣ میلیون مترمکعب گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده مصرف شده است.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه گازرسانی به صنایع عمده نیز طی سال گذشته شاهد افزایش ١,٥ درصدی بوده است، افزود: در بازه زمانی یادشده بیش از ٣٢.٩٨ میلیارد مترمکعب گاز به این بخش از مصرف تحویل شده است.
براساس برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران و سیاستهای وزارت نفت مبنی بر کاهش مصرف سوختهای مایع در چرخه صنایع کشور، حجم تحویل گاز به نیروگاههای کشور از ٣٥ میلیارد مترمکعب در سال ٩٢ به ٥٠ میلیارد مترمکعب در سال ٩٣ رسید که این مقدار منجر به صرفهجویی بیش از ٦ میلیارد دلاری با توجه به کاهش مصرف سوخت مایع شد.
تحویل گاز به نیروگاههای کشور در سال ٩٤ نیز با وجود افزایش تعداد مشترکان در بخشهای مختلف شاهد افزایش هشت میلیارد مترمکعبی بود.
بر پایه گزارش معاونت برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، امسال با تحویل بیش از ٦٤ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به نیروگاهها، سهم سوخت مایع به حدود ١٥ درصد خواهد رسید. این اقدام علاوه بر جنبه کمک به اقتصاد ملی، نقش بزرگی در کاهش آلایندهها خواهد داشت.
انتهای پیام/