دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی سیدعلی ابطحی تشریح شد؛

اهم اقدامات حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در یک نگاه

سیدعلی ابطحی گفت: انجام اعتباربخشی درمانی در سال 93 یکی از اقدامات مهم در حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی بود و به مدت یک سال آموزش‌های لازم به 11 بیمارستان داده شد که این امر موجب ارتقای سنجه‌‌ها و استانداردهای ملی در خدمات بیمارستانی شد.
کد خبر : 74176

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدعلی ابطحی در یادداشتی که در سالنامه فرهیختگان منتشر شد، نوشته است: «بهترین و مهم‌ترین اتفاق دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1394 اجرای تجمیع 2 بود. این تجمیع باعث هم‌افزایی و کاهش هزینه‌های اداری و پشتیبانی و استفاده بهینه از امکانات فیزیکی و کاهش موازی‌کاری اداری، ارتقای بهره‌وری و همکاری‌های درون بخشی و افزایش اقتدار واحدهای دانشگاه در سطح استان‌ها شد.


با سیاست‌های دکتر حمید میرزاده، ارتباط بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی ترمیم شد و بهبود این ارتباط، شرایط استثنایی را برای تاسیس رشته‌های جدید و توسعه تحصیلات تکمیلی فراهم کرده است


در حوزه علوم‌ پزشکی نیز در سالی که گذشت اقدامات بسیار مهمی صورت گرفت؛ موفقیت در جذب 200 نفر هیات‌علمی در سال 1394 که فراخوان اخیر جذب هیات‌علمی نیز از تاریخ 19/10/1394 آغاز به فعالیت کرده است و امیدوارم که پیگیری‌های واحدهای حوزه علوم پزشکی در سراسر کشور در تشویق متخصصان و کارشناسان‌ ارشد پرستاری و دکتری پرستاری و سایر علوم وابسته این حوزه توفیق جذب تا رقم 800 نفر را ایجاد کند.


انجام اعتباربخشی درمانی در سال 93 یکی دیگر از اقدامات در این حوزه بود؛ اعتباربخشی به معنای رسیدن به استانداردهای قابل قبول ملی است که به مدت یک سال آموزش‌های لازم به 11 بیمارستان داده شد که این امر موجب ارتقای سنجه‌‌ها و استانداردهای ملی در خدمات بیمارستانی شد؛ به نحوی که در نتایج ارزشیابی که توسط وزارت بهداشت صورت گرفت مشخص شد که تعدادی از این بیمارستان‌ها موفق به دریافت درجه یک از وزارت بهداشت شده‌اند.


اعتباربخشی در بیمارستان‌ها منجر به افزایش تعرفه‌های درمانی و توفیق در اخذ درجات بالای درمانی می‌شود؛ از طرف دیگر اعتباربخشی به افزایش مهارت‌های ارتباطی کارکنان و ایمنی بیمارستان‌ها برای بیماران و همراهان و کارکنان منجر خواهد شد.


اقدام دیگری که مقدمات آن فراهم شده، اعتباربخشی آموزشی است که پیش‌نیاز آن انجام ارزیابی درونی از همه واحدهای پرستاری و مامایی، پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی است که در سراسر کشور این ارزیابی نیز صورت گرفته است و امیدواریم که در برنامه آتی این حوزه اعتباربخشی آموزشی نیز اجرا شود. از اقدامات دیگر این حوزه اصلاح تشکیلات بیمارستان‌ها براساس ایجاد ردیف‌های یک بیمارستان آموزشی است.


اقدام دیگر، موافقت ریاست دانشگاه برای ابلاغ بخشنامه دانشگاه سالم است که دانشگاه‌ها مختار خواهند بود براساس نیاز در جهت تامین سلامت دانشجویان و اعضای هیات‌علمی خود درمانگاهی را در واحد احداث و تجهیز کنند. همچنین ایجاد دفتر EDC در حوزه علوم پزشکی و ED در دانشکده‌های پزشکی که به توانمندی اعضای هیات‌علمی در اصلاح کروکولوم‌های آموزشی طرح این درس منجر خواهد شد.


برگزاری المپیاد دانشجویی در دو سال گذشته از دیگر اقدامات این حوزه است. بازسازی و تجهیز بیمارستان‌های ملکی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور از محل اعتبارات واحدها و برگزاری جشنواره لقمان حکیم که به تجلیل از استادان و دانشجویانی که دارای آثار به‌نام در تالیف کتاب‌های مربوط به اختراعات در محورهای آموزش و پژوهش دانش‌آموختگان و خدمات سلامت بوده‌اند از دیگر اقدامات است.


همچنین تشکیل دفتر اقتصاد سلامت و ارتقای بهره‌وری و اجرای چندین جلسه هم‌اندیشی در این باره از دیگر کارهای مهم بود که خوشبختانه موجب استفاده بهینه از امکانات حذف هزینه‌های بی‌مورد در بیمارستان و تکیه بر رضایت بیماران شده است.


با توجه به اینکه حوزه علوم پزشکی در دو سال گذشته گسترش زیادی پیدا کرده، برنامه پنج ساله‌ای برای ارتقای این حوزه در دستور کار است که با مدیریت چابک و کوتاه شدن فرآیندهای اداری، با سرعت بیشتری اعمال خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب