دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1394 - 10:26
دهدشتی نماینده آبادان

نمایندگانی که با فساد مبارزه می‌کنند خیلی تنها می‌مانند

نماینده کنونی مردم آبادان که از حضور در مجلس دهم بازمانده، معتقد است که مردم باید به انتخابات نگاه درازمدت داشته باشند و باید وظایف و اختیارات اصلی نماینده مجلس برای مردم روشن شود.
کد خبر : 72846

پروین طالبیان، گروه سیاسی- انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی، همانقدر که در حوزه‌هایی با رأی‌آوری برخی شوکه کننده بود، در برخی حوزه‌ها نیز افرادی را از حضور در مجلس دهم محروم کرد که جای تأمل دارد. سیدحسین دهدشتی نماینده پیگیری‌کننده پرونده‌های سعید مرتضوی و بابک زنجانی در مجلس، در زمره این افراد است. او یک اصولگرای معتدل است و در صدر فهرست اصلاح‌طلبان حوزه خود یعنی آبادان قرار گرفت؛ ولی با این وجود نتوانست اکثریت آرا را کسب کند و از حضور در مجلس دهم بازماند. دهدشتی که به ایراد نطق‌های آتشین معروف است، دلیل رأی‌ نیاوردنش را در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا مطرح کرده است که در ادامه می‌خوانید:


* فکر می‌کنید دلیل رأی نیاوردن شما چیست؟


- نمایندگانی که مسائل ملی را پیگیری می‌کنند در حوزه‌های انتخابیه‌ کوچک آسیب می‌بینند. مثلا چرا آقای لاریجانی در قم دوم می‌شود؟‌ آقای لاریجانی که رئیس قوه است و به گونه‌ای در مسائلی مانند برجام عمل کرده است که بسیاری او را تحسین کرده‌اند، اما مردم قم توجهی به این نکات نداشتند. مردم قم نباید انتظار داشته باشند که آقای لاریجانی به عنوان نماینده قم در کوچه پس‌کوچه‌های قم همواره دیده شود. نماینده‌ای که رأی اول این شهر را دارد می‌گوید که من همیشه در خیابان‌های قم حضور داشتم و با مردم ملاقات می‌کردم. این نگرش‌ها اشتباه است، مردم باید به تأثیرگذاری درازمدت اهمیت دهند.


* شما به مبارزه با مفاسدی مانند آنچه در سازمان تأمین اجتماعی رخ داد و پرونده سعید مرتضوی و بابک زنجانی بیشتر شناخته می‌شوید. یعنی مردم در حوزه انتخابیه شما به این موارد توجه نداشتند؟


نمایندگانی که با فساد مبارزه می‌کنند خیلی تنها می‌مانند. البته برخی نمایندگان که در سطح ملی کار می‌کنند مانند آقای توکلی که وارد جریان‌های سیاسی هم می‌شوند اشتباه می‌کنند، قطعا اگر آقای توکلی در میان آن جناح (ائتلاف اصولگرایان) قرار نمی‌گرفت می‌توانست آرای بیشتری را به خود اختصاص دهد

- چند دلیل برای عدم اقبال مردم نسبت به من وجود داشت،‌ اول اینکه آدم‌هایی از جریان امثال آقای مرتضوی در منطقه هزینه کردند تا من رأی نیاورم. آنها معتقدند کسی که اهل معامله نیست باید تخریب شود و اجازه ادامه حضور به او داده نشود. نکته دیگری که در این میان باید به آن توجه شود این است که نمایندگانی که با فساد مبارزه می‌کنند خیلی تنها می‌مانند. البته برخی نمایندگان که در سطح ملی کار می‌کنند مانند آقای توکلی که وارد جریان‌های سیاسی هم می‌شوند اشتباه می‌کنند، قطعا اگر آقای توکلی در میان آن جناح (ائتلاف اصولگرایان) قرار نمی‌گرفت می‌توانست آرای بیشتری را به خود اختصاص دهد.


موضوع بعدی این است که ما در منطقه برای مردم کارهایی که انجام دادیم را خوب تبیین نکردیم و مردم تصور می‌کردند ما از صبح تا شب کارها و اولویت‌هایشان را رها می‌کنیم و دنبال آدم‌هایی مثل بابک زنجانی و سعید مرتضوی هستیم، در صورتی که اینگونه نبود. هرازگاهی رسانه‌ها درباره این موضوعات از ما سؤال می‌کردند و ما هم پاسخ می‌دادیم و این پاسخ‌های ما بازتاب‌هایی داشت که مردم تصور می‌کردند مدام پیگیر این پرونده‌ها هستیم.


* مبارزه با مفاسد که کار کمی نیست. شما از مردم حوزه خود انتظار نداشتید که شما را درک کنند و ارزش این کار شما را بدانند؟


- نخبگان باید در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند و بگویند که کار اصلی نماینده چیست و مردم باید چه انتظاری از منتخبان خود داشته باشند. مردم نباید نگاه یک روزه به انتخابات داشته باشند بلکه باید فکر کنند که در درازمدت چه خواهد شد. در دوران آقای احمدی‌نژاد اتفاقاتی مانند هدفمندی یارانه‌ها افتاد. قرار بود که این موضوع باعث رونق در اشتغال و تولید شود که اینگونه نشد. از این رو باید به همه چیز در درازمدت نگاه کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب