دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1393 - 13:31
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبرداد

۷/۵ میلیون هکتار از بیابان‌های کشور جزو کانون‌های بحرانی‌اند

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ۲۰ درصد کل مساحت کشور را بیابان تشکیل می‌دهد، گفت: ۷/۵ میلیون هکتار از بیابان‌های کشور جزو کانون‌های بحرانی به حساب می‌آیند.
کد خبر : 7242

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، خداکرم جلالی در همایش منابع طبیعی که امروز در سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری برگزار شد، افزود: در سال جاری ۴۵ هزار هکتار جنگل‌کاری به صورت پایلوت داشته‌ایم که این میزان حدود سه برابر سال‌های گذشته بوده‌ است.


وی تصریح کرد: آب، هوا، خاک و پوشش گیاهی یک مجموعه به هم پیوسته هستند که باید برای مدیریت مطلوب و بهتر سرزمین به صورت جامع دیده شوند. همچنین برای دستیابی به توسعه پایدار باید هر سه محور انسان، ‌فعالیت‌های انسانی و محیط زیست مورد توجه قرار گیرند.


رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه فقر از عوامل تخریب سرزمین محسوب می‌شود، اظهار کرد: گرچه حوزه دریاچه ارومیه حدود ۵۰۰ هزار هکتار است، اما مجموعه حوزه آبخیز این دریاچه ۵ هزار هکتار را شامل می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد. این درحالی است که از حدود ۹۰ سد احداث‌شده در حوزه دریاچه ارومیه تنها ۳۰ طرح دارای ارزیابی‌های محیط زیستی هستند.


وی با بیان اینکه با افزایش یک درجه‌ای دمای هوا نیاز آبی گیاه ۱۷ برابر می‌شود، ادامه داد: بحران آب امروزه به یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مباحث کشور تبدیل شده است و در حال حاضر ما برای تامین منابع آبی کشور و جبران بیلان منفی راهی موثر‌تر و کارآمد‌تر از آبخیزداری و آبخوان داری نداریم.


او ادامه داد: از طرفی برای جلوگیری از افزایش نشست دشت‌های کشور و همچنین قلیایی شدن آب‌های زیرزمینی یا باید بهره‌برداری از منابع آبی کنترل شوند و یا از نزولات جوی حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.


وی با تاکید بر اینکه با وجود محدودیت منابع مالی دولت اعتبارات ما نسبت به سال گذشته دو برابر شده‌است، گفت: بر اساس گزارش سازمان EPI ایران در میان ۱۷۸ کشور جهان به لحاظ دارا بودن پوشش جنگلی بیش از ۵۰ درصد تاج پوشش جایگاه شانزدهم را به خود اختصاص داده است، در حالی‌که کشورهایی مانند آمریکا و کانادا در ردیف‌های ۱۰۰ به بالا هستند.


به گفته جلالی، با وجود اینکه باید به ازای هر ۱۰ هزار هکتار حداقل یک محافظ در عرصه‌های منابع طبیعی وجود داشته باشد، ما به ازای هر ۶۵ هزار هکتار یک نیرو برای حفاظت از عرصه‌های زیستی داریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب