دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1394 - 15:45

استقبال از همکاری ائمه جمعه و جماعات در حوزه فرهنگ‌سازی زیست محیطی

هم‌اندیشی زیست محیطی ائمه جمعه استان تهران به منظور تبیین سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، همچنین تبیین چالش ها و کمبودهای محیط زیست و راه های برون رفت از بحران های کنونی محیط زیست امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
کد خبر : 71055

به گزارش گروه اجتماعی آنا، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست با بیان اینکه امروزه تخریب و نابودی محیط زیست به معضلی جهانی تبدیل شده است که زندگی و حیات بشر را با تهدیدی جدی مواجه کرده است، گفت: به همین دلیل است که محیط زیست در کنار امنیت و صلح جهانی در صدر مسائل مورد توجه جهانی قرار دارد.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بخشی از تخریب و آلودگی محیط زیست، ناشی از حرص و آز و زیاده خواهی و مصرف گرایی آدمی است و بخشی دیگر ناشی از سیاست های نادرست و اقدامات غلط توسعه ای و غفلت های دولت هاست، اظهار کرد: امروز ثابت شده که تصور بشر مبنی بر اینکه زمین می تواند پس از تخریب و آلودگی بسیار انسان ها، خود را باز یابد، اشتباه است و ظرفیت زیستی زمین محدود است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که ظرفیت زیستی دنیا و توان بازسازی طبیعت محدود است، گفت: در حال حاضر میزان بهره‌کشی انسان ها از طبیعت بیشتر از ظرفیت زیستی زمین است به گونه ای که تعادل طبیعت را بر هم زده است و ادامه این روند به معنای انقراض نسل بشری است.


معاون رئیس جمهور اشاره ای به تخریب و آلودگی جنگل ها، کوه ها، رودخانه ها، سواحل، از بین رفتن تنوع زیستی گیاهی و جانوری و گرمایش زمین داشت و افزود: اگرچه طبیعت توان خودپالایی و احیا را دارد اما این توان در حدی تعریف شده که اگر از آن عبور کند، بحران های متعدد محیط زیستی به وجود خواهد آمد.


وی اشاره ای هم به شرایط محیط زیست کشور داشت و ضمن تاکید بر ضرورت بیداری محیط زیستی در کشور، گفت: متاسفانه در حوزه محیط زیست از تعالیم دینی و ملی خود بسیار عقب هستیم.


ابتکار با بیان اینکه محیط زیست موضوعی عام است و همه آحاد بشر از مسئولیت مشترک در این زمینه برخوردار هستند، اظهار کرد: گرمایش زمین، انتشار گازهای گلخانه ای، طوفان های گرد و غبار و بسیاری دیگر از بحران های کنونی محیط زیست اثبات کرد که محیط زیست موضوعی فرامرزی است.


معاون رئیس جمهور ادامه داد: نگاه و رویکرد دولت یازدهم در حوزه محیط زیست فرصتی بسیار مناسب برای این حوزه است زیرا دولت یازدهم در تلاش است با لحاظ محیط زیست به عنوان اولویتی مهم در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های خود، گامی اساسی در رفع بحران های کنونی محیط زیست کشور بردارد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست نظام توسط مقام معظم رهبری به عنوان پشتوانه ای محکم برای دولت و محیط زیست کشور نام برد.


وی با بیان برخی اقدامات دولت در حوزه محیط زیست طی 29 ماه گذشته، گفت: ایجاد زیرساخت های مناسب در حوزه محیط زیست و اقدامات اجرایی گسترده در حوزه های مختلف همچون مقابله با زمین خواری، کوه خواری و جنگل خواری و بهبود کیفیت هوا از جمله این اقدامات است.


ابتکار افزود: سیاست کنونی تنها ایجاد ممانعت از طریق حوزه محیط زیست نیست بلکه سیاست تشویق و ترغیب برای سرمایه گذاری در این حوزه و کمک به حل معضلات مختلف محیط زیست کشور همچون موضوع پسماند یا آب به صورت جدی دنبال می شود.


معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری فرهنگ غنی ملی و مذهبی کشور در زمینه پرهیز از مصرف گرایی و حفظ منابع طبیعی و ملی و خدادادی، خاطرنشان کرد: فرهنگ مصرف گرایی کنونی جامعه و میزان تخریب و آلودگی ایجاد شده در محیط زیست کشور تناسبی با آمیزه های دینی و ملی کشور ندارد.


این مقام مسئول در خصوص مباحث آموزشی و فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست، گفت: همکاری بسیار گسترده و خوبی در زمینه فرهنگ سازی و آموزش با وزارت آموزش و پرورش در قالب تفاهم نامه امضاء شده در حال پیگیری و اجرا است که از جمله نتایج آن می توان به گسترش مدارس زیست محیطی در کشور، تغییر محتوا کتب درسی و آموزشی و ترویج فرهنگ محیط زیست در مطالب آموزشی اشاره داشت.


معاون رئیس جمهور با اشاره به تاثیر محیط زیست و طبیعت بر رشد قوای جسمی و روحی، افزایش نشاط و خلاقیت در افراد به ویژه کودکان و نوجوانان، افزود: نتایج پژوهش های اخیر نشان داد یکی از آثار زندگی شهری، عدم ارتباط موثر کودکان و نوجوانان با طبیعت است.


وی ادامه داد: در همین زمینه، همکاری های بسیار خوبی با وزارت ورزش و جوانان در زمینه بهره گیری از ظرفیت جوانان و ورزشکاران برای حفظ محیط زیست صورت گرفته است.


ابتکار افزود: در بخش هنرمندان نیز علاوه بر تمام همکاری های صورت گرفته، به طور شاخص جشنواره بین المللی فیلم سبز برای افزایش مشارکت هنرمندان در ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست برگزار خواهد شد.


معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به فعالیت موثر سمن ها و فعالان عرصه محیط زیست در این حوزه داشت و اظهار کرد: یکی از دستورکارهای مهم سازمان حفاظت محیط زیست بهره گیری از تمام ظرفیت های جامعه در زمینه آموزش و ایجاد فرهنگ زیست محیطی است.


وی یکی از حوزه های مهم برای فرهنگ سازی محیط زیستی را بستر تعالیم دینی و ظرفیت مبلغان دینی دانست و گفت: تجربه موفق برگزاری همایش بین المللی محیط زیست، دین و فرهنگ در زمان ریاست جمهور سید محمد خاتمی، باعث شد تا برنامه ریزی هایی برای برگزاری دومین دوره این همایش در سال آینده صورت پذیرد.


ابتکار ضمن یادآوری اقدامات صورت گرفته برای شرح پیوند موثر اسلام و محیط زیست در دولت اصلاحات به ویژه از سوی آیت الله محقق داماد، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر از پشتوانه علمی و تخصصی خوبی در این حوزه برخورداریم و همکاری های بسیار مثبتی با مراکز مهم مذهبی به ویژه در قم شکل گرفته است.


معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: همکاری و ارتباط ساختاری ائمه جمعه و جماعات با محیط زیست منجر به آموزش و اطلاع رسانی وسیع تر در حوزه محیط زیست شود.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آب را یکی از مهم ترین موضوعات و محورهای آموزشی دانست و ضمن اشاره به بحران های متعدد حوزه آبی کشور خواستار همکاری بیشتر ائمه جمعه و جماعات برای فرهنگ سازی در این زمینه به ویژه در بخش کشاورزی شد.


وی برای هر گونه همکاری مستمر محیط زیست با ائمه جمعه و جماعات به منظور آموزش و فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست اعلام آمادگی کرد.


ابتکار با بیان ضرورت در نظر گرفتن ظرفیت زیستی شهرها در طرح های توسعه ای، گفت: به طور مثال ظرفیت زیستی تهران تمام شده است و از این رو با هر گونه تغییر کاربری و طرح توسعه صنعتی و شهری در تهران مخالف هستیم.


انتهای پیام/

برچسب ها: ابتکار هم اندیشی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته