آیا سیاستهای چین بر قیمت نفت تاثیرگذار خواهد بود؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، میزان تولید نفت خام این کشور در مقیاس سالانه در اولین ماه سال 2016 با کاهش دو و یک دهم درصدی به هفده میلیون و ششصد و نود هزار تن رسید.
در این راستا، روز گذشته قیمت نفت خام در آخرین ساعات معاملاتی با افزایش همراه شد.
همچنین افت میزان تولیدات چین از 49.4 به 49.0 و کاهش میزان تولیدات کارخانهای در این کشور باعث شده است که سرمایهگذارانی که نگران از میزان تقاضای جهانی نفت هستند با ترس از کاهش میزان رشد اقتصادی چین برای ورود به بازارهای جهانی تامل بیشتری داشته باشند.
در این میان، قیمت نفت خام در بورس کالای نیویورک با رشد 1.07 درصدی به هر بشکه 34 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با رشد 2.4 درصدی به هر بشکه 36 دلار رسید.
برخی از تحلیلگران معتقدند که تعطیلات فصلی بهویژه جشن سال نو چینی تأثیر بسزایی در بازار نفت بر جای گذاشته است و همچنین کاهش میزان تولیدات در چین تأثیر عجیبی بر اعتماد به بازارهای جهانی دارد.
به نظر میرسید، افزایش میزان تولیدات در چین و بالتبع افزایش تهاجمی مصرف نفت در این کشور، بازار این کالا را با رونق نسبی همراه کند اما اکنون با کاهش میزان تولیدات و کاهش تقاضای نفت از سوی چین در پی افت اقتصادی این کشور، بازار این کالا نیز با اوضاع نامساعدی رو به رو خواهد شد.
از طرفی برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند امسال میزان واردات نفت خام به چین به شش درصد خواهد رسید و از واردات 8.8 درصدی در سال 2015، کمی کاسته خواهد شد.
لازم به ذکر است که نفت برنت در شرایطی که معاملهگران همچنان منتظر برنامه نشست رسمی اوپک بودند در 36.55 دلار ثابت بود.
در ادامه معاملات صعود وال استریت قیمت نفت را بالاتر برد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 54 سنت افزایش، 34.29 دلار معامله شد.
با توجه به اینکه سازمان اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه گزارش خود درباره ذخایر نفت خام آمریکا را منتشر میکند، پیشبینی میشود، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 26 فوریه افزایش بیشتری پیدا کرده باشد و این باعث سودبری سهام آن میشود.
در راستای افزایش قیمت نفت خام، کشورهای نفتی در تلاش هستند تا به کاهش تولید این محصول به قیمت بالاتری برسند و از این رو ایبه کاچیکو، وزیر ذخایر نفتی نیجریه، زمانی که نفت خام حدود 30 دلار در هر بشکه به فروش رسید، ابراز اطمینان کرد که روزهایی میرسد که هر بشکه نفت 50 دلار فروخته میشود.
وی تاکید کرده بود که به تلاش برای ایجاد توافق گروهی در زمینه توقف سطح تولید ادامه میدهد و نسبت به امکان توافق اعضای اوپک برای تثبیت سطح تولید به عنوان راهی برای مقابله با قیمتهای پایین نفت خوشبین است.
عمان نیز در ژانویه اعلام کرد که آماده است پنج تا 10 درصد از تولید خود را کاهش دهد به شرطی که سایر تولیدکنندگان نیز اقدام مشابهی را انجام دهند.
همچنین تولید نفت خام آمریکا امسال به طور مستمر رو به کاهش گذاشته و شماری از تولیدکنندگان برجسته برنامه کاهش تولید سالانه به میزان پنج تا 10 درصد را اعلام کردهاند.
قابل ذکر است که کاهش تولید مهمترین عنصر ادامه بهبود قیمتهای نفت خواهد بود و بخش عمده کاهش تولید غیراوپک مربوط به آمریکا است.
انتهای پیام/