مدیرعامل شرکت بورس: تعیین قیمتها بر پایه انتظارات است/ صنایع رشد هماهنگ ندارند
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، حسن قالیبافاصل گفت: قبل از اجرایی شدن برجام، حجم روزانه معاملات 130 میلیارد تومان بود که اکنون میانگین حجم معاملات به 400 میلیارد تومان رسیده و حتی بعضی روزها در بورس 800 میلیارد تومان اوراق بهادار معامله میشود.
وی افزود: قبل از برجام یک ابهامی وجود داشت که آیا مذاکرات به نتیجه میرسد یا خیر. به همین دلیل سرمایهگذاران منتظر بودند اما اجرای برجام و شفافیت حوزه بینالملل باعث شد که بخشی از پولهای پارک شده در بانکها یا سایر بازارها وارد بورس شود.
مدیرعامل بورس تهران، اظهار کرد: اگر شفافسازی در حوزههای مختلف از جمله در بخش کسب و کار انجام شود، تصمیمگیری و پیشبینی آینده برای سرمایهگذاران راحتتر میشود.
این مقام مسئول درباره رشد سرمایهگذاری خارجی در بورس تهران به جدیدترین آمارهای پسابرجام اشاره کرد و گفت: از لحاظ آماری، آمار حضور سرمایهگذاران خارجی افزایش پیدا کرده به طوریکه این دسته از سرمایهگذاران 10 روز قبل از برجام 5 میلیارد تومان سهام خریداری کرده بودند اما 10 روز پس از برجام این رقم به 50 میلیارد تومان رسیده است.
رشد قیمتها در صنایع یکسان نیست
قالیباف به سهامداران توصیه کرد: قاعدتاً افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند باید اطلاعات پیشبینیهای سال مالی آینده بنگاهها را نیز در نظر بگیرند زیرا تحریمها اثر یکسان روی تمام صنایع و حتی روی نمادهای یک گروه نداشته پس امروز نیز رفع تحریمها اثر یکسان روی تمامی صنایع و شرکتها ندارد.
وی افزود: این فرض اشتباه است که همه شرکتها یکسان باهم رشد میکنند. قاعدتاً روی بخشهای مختلف و شرکتهای مختلف اثر پسابرجام متفاوت است بنابراین سرمایهگذاران باید اثر پساتحریم را به درستی در صنایع تحلیل کنند.
مدیرعامل بورس تهران با تأکید بر اینکه سهامداران به همه شرکتها یک نگاه واحد صعودی نداشته باشند، تصریح کرد: افراد تازه کار و آن دسته از کسانی که با شنیدن اخبار مثبت بازار سرمایه از طریق رسانهها بدون دانش و اطلاع قبلی وارد بازار سرمایه میشوند، دقت کنند که همه سهمها به یک نسبت باهم بالا نمیروند، پس باید آینده شرکتها را بررسی و تحلیل کنند تا به طور روشن مشخص شود، تحریمها چه فرصتهایی را برای هر گروه و هر شرکتی ایجاد میکند.
قیمت سهام، تابع انتظارات است
قالیباف درباره پیشخور کردن اخبار مثبت پیش از تأثیر واقعی آن در وضعیت بنیادی شرکتها گفت: قیمت سهام تابع انتظارات است. قیمت، انتظارات بازار سرمایه را نشان میدهد و آن قیمتی که بر اساس فاندامنتالها تغییر کند، پایدار خواهد بود اما آن چیزی که خارج از فاندامنتالهاست و فاندامنتالها آن را نشان نمیدهد دیر یا زود به عقب برمیگردد.
وی درباره اثر کاهش نرخ سود بانکی اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی قطعاً در بازار سرمایه اثر گذار است و از یک طرف روی کاهش هزینه بنگاهها اثر میگذارد و از طرف دیگر جریان نقدینگی و سودآوری شرکتها بیشتر میشود در نتیجه وقتی بازده مورد انتظار در بانکها پایین برود، نسبت P/E در بورس بالا میرود و قاعدتاً از دو کانال میتواند روی بازار سرمایه و قیمت های بازار سرمایه اثر بگذارد که اتفاق بسیار خوب و مثبتی است.
بازاری متنوع برای سرمایهگذاران خارجی
مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه اقتصاد ما اقتصاد متنوعی است، گفت: بازار سرمایه به تبع اقتصاد یک بازار متنوع است و قاعدتاً فرصتهای بسیار خوبی برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه وجود دارد البته هنوز درصد سرمایهگذار خارجی در کشور ما به واسطه تحریمها و نبودن امکان نقل و انتقال پول به داخل خیلی پایین است.
وی تصریح کرد: هم اکنون حضور سرمایهگذاران خارجی کمتر از یک درصد است اما از سال گذشته و تا قبل از رونوشت برجام به دلیل فضای امیدواری نسبت به جدی شدن بحث توافقات، مراجعات سرمایهگذاران خارجی به بورس تهران زیاد شد به طوریکه در این مدت 270 نفر از بورس اوراق بهادار تهران در این مدت دیدن کردند.
قالیباف با مهم خواندن بازگشایی سوئیفت به عنوان یک عامل اثر گذار در ورود سرمایهگذار خارجی به داخل کشور گفت: آمار کد سرمایهگذاران خارجی به 500 نفر رسیده که 400 کد حقیقی و 100 کد حقوقی است.
مدیرعامل شرکت بورس به تفاهمنامه همکاری با بورس ترکیه اشاره و خاطر نشان کرد: در دو ماه گذشته به همراه رییس سازمان بورس یک تفاهمنامه با بورس ترکیه امضا کردیم و دوشنبه، یک تیم 25 نفره از بورس ترکیه شامل کارگزاران و تأمین سرمایهها و مدیران ارشد بورس ترکیه به ایران میآیند تا مشخص شود، کدام بخش از این تفاهمنامه عملیاتی شود و این یک اتفاق بینظیر است و نشان میدهد شرکتها به واسطه حضور در بورس در فضای بینالمللی هم حضور پیدا میکنند.
انتهای پیام/