معاون وزیر نفت: ایران یکی از بازیگران اصلی انرژی در منطقه میشود
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، محمدرضا مقدم در پنجمین کنفرانس بین المللی «رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی» افزود: با توجه به اینکه ایران از بیشترین ذخایر هیدروکربوری در بین کشورهای جهان برخوردار است، آینده روشنی پیش روی این سرمایه بین نسلی کشور قرار دارد و ما ملزم به رعایت حقوق این سرمایه در حوزههای تولید و مصرف هستیم.
وی با بیان اینکه بررسیهای تاریخی نشان میدهد در این زمینه عملکرد خوبی نداشتهایم، ادامه داد: استفاده از روشهای نوین و فناوریهای ازدیاد برداشت از اقدامهایی است که میتواند مسیر حفظ این حقوق بین نسلی را هموار کند.
سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت به کم سابقه بودن فعالیتهای صنعت در زمینه استفاده از روشهای دانش بنیان، مهندسی ارزش و مواردی از این دست اشاره و اظهار کرد: صنعت نفت کشور در بخشهای عرضه و تقاضای منابع هیدروکربوری به تغییر ساختار و اتخاذ رویکرد دانش بنیان نیاز دارد که خوشبختانه سیاستهای اقتصاد مقاومتی، زمینه مناسبی را برای بازنگری در سیاستهای قبلی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: بهویژه در بخش تقاضا، با توجه به ظرفیت عظیمی که در نتیجه اصلاح الگوی مصرف انرژی ایجاد میشود، امکان ٣٠ تا ٤٠ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی وجود دارد.
هنوز بسیاری از ظرفیتهای داخلی صنعت نفت شناسایی نشده است
معاون وزیر نفت به سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب که بر مواردی همچون دانش بنیانی، درونزایی و بروننگری اقتصاد تاکید دارد، اشاره و تصریح کرد: توجه به دانش بنیان بودن فعالیتها بسیار ضرورت دارد و به طور نمونه، اگر از ظرفیتهای تحقیقاتی و دانشگاهی کشور استفاده نکنیم و برای دانشگاهها شان لازم را قائل نشویم، هیچگاه موفق به تقسیم کار بین صنعت و دانشگاه و حرکت به سمت صنعتی دانشبنیان نخواهیم شد.
مقدم با بیان اینکه هنوز بسیاری از استعدادها و توانمندیهای داخلی کشف نشده است، ادامه داد: اگر این ظرفیتها شناسایی شوند و به آنها اعتماد شود، غوغایی به پا خواهد شد.
وی دوران پسابرجام را فرصتی مناسب برای استفاده از امکانات بینالمللی برای ارتقای توان داخلی خواند و گفت: باید در ارتباطات بینالمللی خود، سیاست بازار در مقابل فناوری را مورد تاکید قرار دهیم.
تداوم نقش محوری انرژیهای فسیلی در سبد مصرف انرژی جهان
این مقام مسئول به پیشبینی نهادهای مستقلی مانند انستیتو اقتصاد انرژی ژاپن از آینده انرژی در جهان اشاره و عنوان کرد: این انستیتو پیشبینی کرده است که ٧٨ درصد سبد مصرف انرژی جهان در سال ٢٠٤٠ در اختیار انرژیهای فسیلی نفت، گاز و زغالسنگ است.
وی ادامه داد: بنابراین در سالهای آتی، همچنان سوختهای فسیلی، نقشی محوری در سبد مصرف انرژی جهان ایفا میکنند و با توجه به محوریت چین در بخش تقاضا، نقش این انرژیها در سبد مصرف انرژی آسیا پررنگتر خواهد بود.
مقدم سیاستهای خصمانه آمریکا و متحدان این کشور و بهویژه رژیم سعودی را برای ایجاد تنش در منطقه، تجاری شدن شیلهای نفتی و گازی با توسعه فناوریها، کاهش هزینه تمام شده تولید با استفاده از تکنولوژیهای جدیدتر و استفاده از انرژیهای نو را از جمله عوامل ایجاد دگرگونی در عرضه و تقاضای انرژی در جهان عنوان کرد و گفت: به این ترتیب دیگر نمیتوان گفت با شوک کاهش قیمت نفت مواجه شدهایم.
انتهای پیام/