حمایت مالی آلمانیها از سرمایهگذاری در ایران
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، فدراسیون تجارت کلان آلمان که به گفته «گریگور وولف» نماینده تجارت خارجی آلمان است و بیش از 70 اتحادیه در حوزههای مختلف کسبوکار و نزدیک به 30 اتحادیه منطقهای را در عضویت خود دارد.
در این نشست گریگور وولف، عضو هیات مدیره و مدیرکل اروپا و روابط بینالملل این اتحادیه، طی توضیحاتی خاطرنشان کرد: تمامی بخشهای اقتصادی آلمان در این فدراسیون عضو هستند و نمایندگان این تشکل در مذاکرات مربوط به رسیدگی به حقوق تجارت، امور مربوط به ورشکستگی، گمرک و صادرات شرکت میکنند.
به گفته عضو هیات مدیره فدراسیون تجارت کلان آلمان، این تشکل به نمایندگی از کارفرمایان در مسائل مربوط به تعرفه مشاغل نیز با اتحادیههای کارگری این کشور به مذاکره مینشیند.
وی همچنین در این دیدار از گردش مالی بالای این فدراسیون تجاری پرده برداشت و با بیان اینکه این تشکل طی سال گذشته میلادی 1300 میلیارد یورو گردش مالی داشت، افزود: از این میزان، 458 میلیارد یورو مربوط به بخش اصناف و 363 میلیارد یورو نیز مربوط به بخش خردهفروشی بود.
گریگور وولف به توافق هستهای ایران و رفع تحریمها اشاره کرد و گفت: اعضای فدراسیون تجارت کلان آلمان علاقه شدیدی به همکاری با ایران دارند اما مشکلات بانکی میان دو کشور همچنان پا برجاست که برای رفع آن باید تلاش کرد.
وی تصریح کرد: دست و پای شرکتهای آلمانی برای همکاری با ایران را تنها قوانین و مقررات دولت این کشور نبسته است بلکه نیمنگاهی نیز به قوانین تابعه آمریکا در مواجهه با ایران دارند از این رو، شرکتهای آلمانی اکنون در بخش فاینانس با ایران به شدت محتاطانه عمل میکنند.
گریگور وولف از مذاکرات و لابیگری این فدراسیون بزرگ تجاری آلمان با برخی بانکهای آلمانی برای برقراری روابط با ایران خبر داد و گفت: اکنون مذاکرات خوبی را با بانک تجارت ایران و آلمان و برخی دیگر از بانکهای این کشور آغاز کردهایم.
تشکلهای اقتصادی آلمان راه لابیگری با دولت را در پیش گیرند
رییس اتاق بازرگانی تهران نیز در این دیدار، عملکرد و وظایف اتاق بازرگانی تهران را برای میزبان آلمانی خود تشریح کرد و گفت: اکنون مهمترین موضوع مورد نیاز ایران، رویداد سرمایهگذاری مشترک است که برای عملیاتی شدن آن باید مشکلات بانکی و بیمه میان ایران و شرکای تجاری برطرف شود.
مسعود خوانساری یکی از عوامل موفقیت بسته شدن چندین قرارداد همکاری میان ایران و کشورهای فرانسه و ایتالیا را تقبل فاینانس از سوی شرکتهای این دو کشور عنوان کرد و افزود: طی سفر اخیر به آلمان متوجه شدیم که شرکتهای کوچک و متوسط این کشور به شدت علاقمند به همکاری با ایران هستند اما با چالش بانکی و بیمه این کشور مواجه هستند.
وی خاطر نشان کرد: سازمانها و اتحادیههای قدرتمند آلمان از جمله فدراسیون تجارت کلان این کشور میتوانند از طریق لابی با دولت و کابینه آلمان، مسیر رفع مشکلات بانکی و بیمه با ایران را هموار کنند.
کمکهای نقدی به سرمایهگذاران آلمانی
در این دیدار، نماینده وزارت همکاریهای توسعهای آلمان در فدراسیون تجارت کلان این کشور نیز طی توضیحاتی از برخی کمکهای نقدی این وزارتخانه به سرمایهگذاران آلمانی برای ورود به بازار ایران خبر داد.
وی گفت: وزارت همکاریهای توسعهای آلمان به شرکتهای این کشور که بتوانند شرکای خود را در ایران پیدا کرده و اقدام به سرمایهگذاری کنند، تسهیلات مالی درنظر گرفته است.
وی افزود: اکنون هر یک از شرکتهای کوچک و متوسط آلمانی که قصد سرمایهگذاری مشترک در ایران را داشته باشند میتوانند از کمک نقدی تا سقف 200 هزار یورو برخوردار شوند.
به گفته نماینده وزارت همکاریهای توسعهای آلمان، شرکتهای آلمانی میتوانند برای پروژههای بزرگتر در ایران تا سقف 800 هزار یورو تسهیلات دریافت کنند و برای دریافت تسهیلات بیش از یک میلیون یورو نیز میتوانند با مجوز سایر وزارتخانههای مربوطه این کشور نسبت به دریافت تسهیلات همکاری با ایران استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای آلمانی برای استفاده از این تسهیلات باید نیمی از هزینه پروژههای همکاری با ایران را پرداخت کرده باشند.
انتهای پیام/