تعامل بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تجاریسازی علوم
دکتر خسرو پیری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره فعالیتهای بینالمللی معاونت پژوهشی وزارت علوم گفت: «اخیرا قراردادی با آفریقای جنوبی در چهار حوزه بیوتکنولوژی، محیط زیست، علوم انسانی و اقیانوسشناسی منعقد شد. یک هیات آفریقایی به ایران آمدند و در کارگروههایی که زیر نظر وزارت علوم برگزار شد شرکت کردند. قرار است هیات ایرانی نیز برای شرکت در کارگروههای آنها به آفریقای جنوبی سفر کند.»
او افزود: «طرفین قرارداد یعنی ایران و آفریقای جنوبی هر کدام 100هزار یورو هزینه کردند. از طرفی وزارت علوم تسهیلات ویژهای برای انجام این فعالیتها در اختیار پژوهشگران میدهد.»
پیری گفت: «چنین برنامهای با کشورهای ایتالیا، قزاقستان، فنلاند و... نیز در حال انجام است. پارکهای علم و فناوری این کشورها بسیار مشتاق هستند که با ایران همکاری داشته باشند و فنبازار برگزار کنند.»
او افزود: «باید دانشگاههای کشورهای دیگر در بخش خصوصی یعنی R&D فعال شوند، زیرا دیدگاه ما دیدگاهی تجاری است، در نتیجه باید با تجاریسازی علم به اهداف مورد نظر رسید.»
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «یکی از بخشهای معاونت پژوهش و فناوری ایجاد تعاملات بینالمللی است زیرا معتقدیم که از این طریق علاوه بر انتقال دانش فنی و فناوری، شرایط برای فعالیت در بازارهای جهانی و توسعه شرکتهای دانشبنیان فراهم میشود.»
او به اهمیت درآمدهای غیر شهریهای برای دانشگاه آزاد اسلامی و تاکید این دانشگاه بر روی تجاریسازی علم در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: «تعامل بسیار خوبی بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی برقرار است و مسئولان هر دو طرف با یکدیگر همکاری سازندهای دارند. تفاهمنامهای برای تسهیل در فرآیند تجاریسازی علم و گسترش پارکهای علم وفناوری و مراکز رشد بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد، این تفاهمنامه تا پایان سال معتبر است.»
پیری افزود: «قرار است دانشگاه آزاد اسلامی گزارش عملکردی از نحوه فعالیت مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان خود به وزارت علوم ارائه کند. تفاهمنامه مذکور با ارائه گزارش عمکرد دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیتهای مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری این دانشگاه و ارزیابی فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه تمدید میشود.»
انتهای پیام/