دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سرمایه‌گذاران آفتاب تابان به مناطق آزاد می‌آیند

به گفته مشاور رییس‌جمهوری برنامه ششم توسعه نیازمند 250 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی است.
کد خبر : 67604

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، اکبر ترکان در دیدار با «کاتسویوکی کاوای» مشاور نخست وزیر ژاپن گفت: ایران اکنون در بسیاری از زمینه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری است و 11 سال تحریم‌های ظالمانه اقتصاد ایران را ضعیف کرده است، هرچند وجود این تحریم‌ها باعث شد تا دانش و صنعت خود را توسعه دهیم اما سرمایه‌گذاری‌ها کمتر رشد کرد.


وی درباره همکاری‌های مشترک اقتصادی میان ایران و ژاپن اظهار کرد: سابقه همکاری و تعامل اقتصادی میان این دو کشور به گذشته‌های دور باز می‌گردد در شرایطی که هر دو طرف از این همکاری‌ها رضایت داشتند.


دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را یک فرصت بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه ژاپنی ها دانست و افزود: نفت ایران در شرایط فعلی به یک سرمایه‌گذاری بزرگ نیاز دارد تا ظرفیت خود را تا روزی یک میلیون بشکه افزایش دهد. این با وجودی است که قیمت نفت در پایین‌ترین نقطه قرار گرفته اما می‌دانیم در سال‌های آینده روند قیمت نفت بهتر خواهد شد و اگر اکنون سرمایه‌گذاری در این بخش صورت بگیرد، می‌توان به بازدهی سرمایه امیدوار بود.


وی عنوان کرد: صنعت پتروشیمی نیز یکی دیگر از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشور است که به نظر می‌رسد حرکت سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش باید بر روی صنایع پایین دستی پتروشیمی باشد.


ترکان ادامه داد: اکنون عمده فعالان صنعت پتروشیمی از بخش خصوصی هستند و دولت به طور جدی از این صنعت و فعالان آن حمایت می‌کند.


وی در رابطه با فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران تصریح کرد: بندر چابهار با ساخت 4 پست اسکله شرایط جدیدی را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار داده است ضمن اینکه در قراردادی که با سرمایه‌گذاران هندی منعقد شده آنها این 4 پست اسکله با اعتباری بالغ بر 85 میلیون دلار به ماشین‌آلات و امکانات بندری و حمل بار تجهیز خواهند کرد.


مشاور رییس جمهوری نوار شرقی کشور از جمله چابهار را یک سرزمین بزرگ مستعد برای سرمایه‌گذاری نامید و گفت: دولت قصد دارد تا شرق کشور را توسعه دهد و برنامه‌های آن برای توسعه سواحل مکران و دریای عمان در برنامه ششم توسعه نیز پیش‌بینی شده است.


وی ادامه داد: سواحل جنوبی ایران توسعه نیافته‌اند و فقط 2 درصد از جمعیت کل کشور در 2800 کیلومتر ساحل جنوبی کشور استقرار پیدا کرده‌اند که برنامه‌های دولت برای توسعه این سواحل با جدیت ادامه دارد.


همچنین ترکان سرمایه‌گذاری در بخش‌های نفت و گاز، حمل و نقل، شیلات و ماهیگیری و ساخت بندر را از نیازهای توسعه چابهار و سواحل دریای عمان دانست.


وی در این نشست خواستار مشارکت ژاپنی‌ها در تکمیل خط آهن چابهار به مشهد شد تا با تکمیل آن کریدور حمل و نقل شرق کشور ـ با توجه برنامه‌های وسیع چین و پاکستان در بندر گوادرـ فعال شود.


دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور درباره صنعت خودروسازی کشور نیز تصریح کرد: تحریم‌های چند سال اخیر به صنعت خودرو و تکنولوژی‌های منحصر به آن لطمه زد و باید گفت که این تحریم‌ها خودروسازی ایران را از دنیا عقب انداخت و در دوران جدید ژاپنی‌ها می توانند در این عرصه به کمک ایران بیایند.


وی تاکید کرد: موافقت نامه‌ای که میان وزیر اقتصاد ایران و وزیر اقتصاد ژاپن در همین خصوص بسته شده نیز می‌تواند راهگشای صنعت خودروسازی ایران باشد.


وی افزود: در ناوگان حمل و نقل سنگین، ایران هم اکنون با خودروهای با عمر بالای 30 سال مواجه است که در این بخش هم نیاز به نوسازی ناوگان و ورود فناوری‌های جدید حس می‌شود.


مشاور رییس‌جمهوری تصریح کرد: بیکاری هم اکنون یکی از معضلات کشور است و سرمایه‌گذاری جدید در ایران قطعاً وضعیت اشتغال را بهتر خواهد کرد.


وی خاطر نشان کرد: در هفت منطقه آزاد ایران حدود یک میلیون نفر زندگی می‌کنند که در هفت نقطه جغرافیایی مختلف کشور قرار گرفته‌اند و ما به دنبال این هستیم تا یک مدیاسیتی در یکی از این مناطق ایجاد کنیم و در این راه از کمک‌های فنی و تجربیات ژاپنی‌ها حتماً بهره‌مند خواهیم شد.


در این نشست کاتسویوکی کاوای، مشاور نخست وزیر ژاپن ضمن طرح سئوالاتی در خصوص روند سرمایه‌گذاری‌ها در ایران عنوان کرد که با رفع تحریم‌ها ایران در شرایط جدیدی در روابط بین‌الملل قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب