ضرورت پاسخ به چند پرسش درباره «من محجبه هستم اما مخالف گشت ارشاد»/ پویش جنجالی چه ضربهای به جامعه میزند؟
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، گشت ارشاد، مقوله ای است که با درگیریهای روزانه اجتماعی زنان و دختران پیوندی دیرینه دارد و هرچند وقت یک بار فیلم هایی از برخورد آنها با زنان یا دختران در فضای مجازی منتشر میشود که اظهارنظرهای متفاوتی در پی دارد.
اظهارنظرهایی که عده ای آن را برحق و برای جلوگیری از بی بندوباری مثبت ارزیابی می کنند و عده ای دیگر آن را نقض حقوق شهروندی و دخالت در زندگی شخصی افراد می دانند.
فارغ از این موضوع؛ نکته ای که بیشتر از هر چیزی جلوه گری می کند، دانستن این موضوع است که در برهه کنونی هیچ چیز مضرتر از کمپینهای قطبی ساز نیست؛ مثلا کمپین «محجبهام اما مخالف گشت ارشاد»، سطحیسازی یک مسئله پیچیده است.
در واقع اگر موافق یا مخالف حجاب یا بیحجابی یا کم حجابی یا هرچیز دیگری هستید؛ باید برای طرح نظر خود یا نقد نظر دیگران سوالات و پاسخهای اساسی بدهید. نه اینکه افراد به اصطلاح حزب اللهی خودشان بشوند نوعی هنجار شکن در پناه قانون!
مثلا مخالفان گشت ارشاد بگویند که؛
- با جریان بیحجاب سیاسی چه باید کرد؟ کسی که اعتقادی به حجاب نداشته باشد، بیحجاب است اما فیلمش را برای خارج نمیفرستد.
- بی حجابی مقدمه آزادی از تقیدات اخلاقی مثل رابطه با جنس مخالف هست ؛ با اثر بی حجابی بر طلاق، فسادهای اخلاقی، خیانتها و ... چه باید کرد؟
موافقان گشت ارشاد هم بگویند؛
- با رفتار خارج از عرف نیروهای انتظامی که تبعات اجتماعی دارد چه باید کرد؟ چه راهی برای پیشگیری از رفتار سلیقهای یک نیروی نظامی هست؟
- آیا بی حجاب با کمحجاب و شل حجاب یکسان و برای همه یک نسخه باید پیچید؟ نسخه فرهنگی اجتماعی حقوقی هر یک چیست؟
در واقع این روزها که مسائل کوچک پیگیری اش از فضای مجازی کلید میخورد، تمام کاربران فضای مجازی موظف هستند با نقد درست و صحیح برای حل مسئله، راهکار منطقی ارائه دهند تا مطالباتشان در مسیر درست بررسی و به نتیجه برسد.
با مقابل هم قرار گرفتن و تشکل دو خاک ریز، فقط مردم مقابل هم قرار خواهند گرفت و روز به روز فاصله میان اقشار مختلف بیشتر خواهد شد. این چیزی است که با تاملی اندک میشود فهمید خطر آن خیلی بیشتر از بیحجابی یا بد حجابی در جامعه اسلامی است!
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/