ویژندهای نوپا از تجربه اساتید طراحی لباس استفاده کنند/ پوشش هر جامعهای فرهنگ آن کشور محسوب میشود
به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نمایشگاه تخصصی «ایرانویژند» هم به ایستگاه پایانی خود رسید. نمایشگاهی که ویژه نمایش و ارائه محصولات و برندهای تخصصی در حوزه مد و لباس بود. این رویداد با تکیه بر توانمندی طراحان، تولیدکنندگان و برندها از بخش غیررقابتی یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، میزبان علاقهمندان و فعالان صنایع نساجی و پوشاک در رشتههای مختلف بوده است. این نمایشگاه فرصت خوبی فراهم کرد تا جمعی از فعالان حوزه مد و لباس از تولیدکنندگان، مدیران مؤسسات تکمنظوره و چند منظوره تا شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزههای طراحی پارچه و لباس، محصولات و دستاوردهای خود را در معرض دید عموم قرار دهند. امید است باز هم شاهد برگزاری چنین نمایشگاههایی در صنعت مد و لباس باشیم.
مشکلات جزو جدانشدنی صنعت مد و لباس است
عطیه محققی، مدیر برند «اکلیل حجاب» و تولیدکننده لباسهای ایرانی اسلامی در حاشیه برگزاری نمایشگاه «ایران ویژند» در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره وضعیت فعلی طراحی و تولید لباسهای ایرانی اسلامی، گفت: در کل با نگاه به تولیدات سالهای اخیر وضعیت فعلی طراحی و تولید لباسهای ایرانی اسلامی بهتر شده اما واقعیت امر این است که خیلی جای کار دارد. ما باید در حوزه پوشاک ایرانی اسلامی فعال باشیم و کمک کنیم تا این حوزه فعالتر و گستردهتر بشود.
وی درباره مشکلات و چالشهای طراحان لباس، اظهار کرد: مشکلات انگشتشمار نیستند اما اگر علاقه باشد مشکلات هم جزو شیرینی آن محسوب میشود. مشکلات جزو جدانشدنی از سختیهای صنعت مد و لباس است اما سختیهایی که شیرین هستند اما بهشرط اینکه به نتیجه مطلوب برسد. ما باید از تجربههای اساتید این حوزه به خوبی بهرهمند شویم، لازم است در این راستا برنامهریزی شود که آنها در مکانهایی هچون نمایشگاهها و گردهماییها حضور پیدا کنند و محفلی ایجاد شود تا ویژندها(برندها)ی نوپا بتوانند از تجربه اساتید پیشکسوت بهرهمند شوند.
پارچه ایرانی برای دوخت چادر مناسب نیست
مدیر برند «اکلیل حجاب» در ادامه بیان کرد: در تهیه مواد اولیه و پارچه با مشکلات زیادی مواجه هستیم. کیفیت پارچههای ایرانی خوب هستند ولی لزوماً برای همه محصولات نمیشود از آن استفاده کرد. پارچه ایرانی به اصطلاح «لَخت» نیست و آهار دارد و برای دوخت چادر مناسب نیست. البته این نوع پارچه معایب و محاسن خاص خودش را دارد. اما برای دوخت چادر باید پارچه وارداتی استفاده کنیم. قیمت پارچه برای هربار خرید بالاتر میرود اما ما مجبور هستیم حاشیه سود خود را تا جای ممکن بالا نبریم. این معضل هم برای ما مشکلآفرین است هم برای مشتریها و مصرفکنندگان.
بیشتر بخوانید:
- حوزه مد و پوشاک پس از ۲۰ سال رهایی در زمان کوتاه به ایدهآل نمیرسد/ ضرورت توجه همه دستگاههای اجرایی به موارد ابلاغی در این حوزه
- بین صنعت نساجی و طراحان لباس تعامل ایجاد شود/ با کیفیت و قیمت مناسب پوشاک نگران تحریم نباشیم
- ۶۰ کارگاه آموزشی در حوزه مد و لباس برگزار میشود/ تاریخنگاری و مستندسازی حوزه پوشاک مورد توجه قرار گیرد
- نتیجه سیاستهای یک ساله صنعت مد و لباس را در جشنواره فجر ببینیم/ پادکستهای فرهنگی در حوزه پوشاک تهیه شود
پوشش هر جامعهای فرهنگ آن کشور محسوب میشود
محققی درباره راهکار حل این معضل و مشکل، خاطرنشان کرد: به نظر من باید حمایتی از طراحان و تولیدکنندگان لباس انجام شود. بارها گفتهاند در حوزه حجاب و عفاف و چادر مشکی مشکلاتی داریم که باید رفع شوند اما بیشتر حرف آن است ولی راهکاری برای این مشکلات در نظر گرفته نمیشود. دراصل لازم است ملزومات، وسایل و مواد اولیه به سهولت در اختیار ما قرار گیرد، اگر آنها در دسترس ما باشند با قیمت مناسب در اختیار مشتری و مصرفکننده میگذاریم. به نظرم باید اتحادیه یا انجمنی در این راستا ایجاد شود تا برای حل مسائل و مشکلات صنعت مد و لباس تصمیمهایی گرفته شده و به مرحله اجرایی برسند.
این تولیدکننده لباسهای ایرانی اسلامی درباره اینکه چه درخواست و پیشنهادی از نهادهای سیاستگذار دارد، اظهار کرد: از نهادهای سیاستگذار درخواست داریم که صنعت مد و لباس را جدی بگیرند. موضوع پوششهای ایرانی اسلامی اهمیت زیادی دارد چراکه پوشش هر جامعهای فرهنگ آن کشور محسوب میشود. برگزاری نمایشگاه و رویداد و هفته عفاف و حجاب کافی نیست و باید برای این صنعت برنامه ریزی شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/