دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پژوهشی وزیر علوم:

دانشمندان ایرانی محدود به مرزهای جغرافیایی و سیاسی نیستند/ نگاه ما تجاری‌سازی تولیدات علمی است

صالحی با بیان اینکه دانشمندان ایرانی محدود به مرزهای جغرافیایی و سیاسی نیستند، گفت: غیر از فعالیت‌های مشترک علمی، افزایش ارجاعات به مقالات محققان ایرانی نیز این موضوع را ثابت می‌کند لذا نگاه ما به سمت تجاری‌سازی در تولیدات علمی است.
کد خبر : 670354
پیمان صالحی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آئین اعطای جوایز دو برنده ایرانی جایزه کامستک ٢٠٢١ امروز (۱ مرداد ۱۴۰۱) در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، مقاماتی از کامستک، نماینده‌ای از سفارت پاکستان برگزار شد و برگزیدگان تجلیل شدند.


علی‌اکبر موسوی‌موحدی، استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی این دانشگاه و اسمعیل قوانلو، استاد دانشگاه شیراز در رشته مهندسی مکانیک دو برگزیده جایزه کامستک ۲۰۲۱ بودند که به ترتیب برای یک عمل دستاورد در ارتقای رشته شیمی و تالیف بهترین کتاب علمی این جایزه را به خود اختصاص دادند.


پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم، اظهار کرد: وزارت علوم با برنامه‌ریزی بلندمدت در راستای تبدیل علم به فناوری بیش از دو دهه گام برداشته است. دانشمندان ایرانی در سال ٢٠٢١، بیش‌ از ٧٧ هزار مقاله علمی در پایگاه اسکوپوس چاپ کرده‌اند و بر این اساس ایران رتبه ١۵ را در تولید علم به خود اختصاص داده است. همچنین ایران در زمینه ارجاعات علمی در رتبه ١۵و ١۶ دنیا قرار دارد.


وی اشاره‌ای به سابقه فعالیت‌های علمی ایران در دو دهه قبل کرد و گفت: ایران در سال ١٩٩۶ رتبه ۵۶ در تولید علم و در سال ٢٠٢١ رتبه ١۵ را داشته است، بر همین اساس در منطقه رتبه اول تولید علم را داریم.


بیش از ٣۵ درصد مقالات محققان ایرانی در اسکوپوس، نتیجه فعالیت مشترک بین‌المللی بوده است


معاون پژوهشی وزیر علوم تاکید کرد: از مجموع ٧٧ هزار مقاله‌ای که دانشمندان ایرانی در سال گذشته میلادی در پایگاه اسکوپوس منتشر کرده‌اند، ٣۵.٧ درصد با فعالیت‌های بین‌المللی بوده است و به رغم تحریم‌ها علیه ایران، هر ساله میزان فعالیت‌های مشترک علمی محققان ایرانی افزایش یافته است.


وی تاکید کرد: دانشمندان ایرانی محدود به مرزهای جغرافیایی و سیاسی نیستند و غیر از فعالیت‌های مشترک علمی، افزایش ارجاعات به مقالات محققان ایرانی نیز این موضوع را ثابت می‌کند.


نگاه ما به سمت تجاری‌سازی در تولیدات علمی است


صالحی همچنین به مراکز پژوهشی، پژوهشگاه‌ها، قطب‌های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: نگاه ما به سمت تجاری‌سازی در تولید علم است و در نظام ملی نوآوری ارتباط منطقی بین تولیدات علمی و تجاری سازی لحاظ شده است. در سال‌های گذشته با راه‌اندازی مراکز نوآوری و مراکز رشد که امروز تعداد آن‌ها به ۲۴۰ مرکز رسیده همچنین افزایش تعداد پارک‌های علم و فناوری با وجود ۴۹ پارک در سراسر کشور، ریل‌گذاری کامل و ممتدی برای تبدیل علم به فناوری داشته‌ایم.


این مقام مسدول با تبریک به برگزیدگان ایرانی جایزه کامستک گفت: کتاب نوشته اسمعیل قوانلو، استاد دانشگاه شیراز همراه با یک مورد موفق از انجام تحقیقات بین رشته‌ای بین دانشمندان حوزه نانو و سلامت است.


معاون وزیر علوم با اشاره به دستاوردهای علمی موسوی‌موحدی ادامه داد: این استاد از افتخارات دانشگاه تهران هستند و به شایستگی این جایزه را برای یک عمر دستاورد علمی دریافت می‌کنند.


آماده افزایش همکاری‌ها با کامستک


وی در مورد همکاری با کامستک نیز گفت: ما توانایی برگزاری دوره‌های آموزشی علمی و برگزاری دوره‌های آموزشی را در ایران با حضور محققان کشورهای سازمان همکاری اسلامی، همکاری در طرح های پژوهشی و همکاری منطقه ای و حمایت از بورسیه یا گرنت های تحقیقاتی را داریم.


صالحی در پایان از علاقه‌مندی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای سفر به پاکستان به‌عنوان کشوری که ریاست کامستک را برعهده دارد، با هدف گسترش همکاری‌ها خبر داد.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب