نخستین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت متمرکز برگزار میشود/ افزایش سهمیه در هشتمین المپیاد علمی کشوری
دکتر سید علی ابطحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره اینکه تاکنون چند دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور برگزار شده است و مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون چگونه بوده است؟ اظهار کرد: «از آغاز المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور تاکنون هفت دوره میگذرد و دانشجویان دوره دکترا حرفه ای بعد از امتحان جامع علوم پایه و برای مقاطع کارشناسی از سال سوم به بعد می توانند در آن شرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی از همان سال اول در آزمون المپیاد کشوری شرکت داشته و دانشجو معرفی کرده است. ما در سالهای گذشته در درون دانشگاه آزاد اسلامی به صورت نیمه متمرکز و غیر متمرکز، روند غربالگری را طی کردیم.»
وی افزود: «دو دوره اخیر با توجه به سیاست توسعه در آموزش و پژوهش حوزه معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، غربالگری ششم و هفتم در کل دانشگاه انجام شده است و امسال با وسعت و ابعاد بیشتری به انجام این کار می پردازیم. با توجه به اینکه سهمیه دانشگاه آزاد اسلامی در هر حیطه سه نفر بود و از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معمولا چهار حیطه اعلام میشود، بنابراین 12 نفر به المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشوری از سوی دانشگاه آزاد اسلامی معرفی می شدند. پس می توان تصور کرد که کارِ غربالگری سنگینی با توجه به مشارکت و تعداد دانشجویان در این دانشگاه وجود داشته؛ با پیگیری های مکرر این حوزه در رابطه با افزایش سهمیه المپیاد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در خواست هایی را به وزارت بهداشت مبنی بر افزایش سهمیه اعلام کردیم که خوشبختانه امسال مورد موافقت کلی قرار گرفته و سهمیه ها در حال افزایش است.»
ابطحی درباره برنامههای امسال دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «امسال قرار است آزمون غربالگری با انسجام بیشتری و به صورت متمرکز انجام شود. بنابراین کمیته علمی المپیاد دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در معاونت علوم پزشکی تشکیل و برنامههایی برای توانمندسازی دانشجویان و کلاس های متمرکزی پیش بینی شد. روند توانمندسازی برای هر حیطه ادامه دارد تا به خواست خدا، تیر 95 دانشجویان برای رقابت نهایی در این آزمون آماده شوند. برترینهای هر حیطه با توجه به ظرفیتی که وزارت بهداشت اعلام کرده به وزارتخانه در مرداد معرفی میشوند و مجدداً کلاسهایی برای آنان برگزار میشود تا در المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور که در سال آینده 19 الی 24 شهریور سال آینده برگزار میشود به رقابت بپردازند.»
وی عنوان کرد: «واحد اردبیل آمادگی خود را برای میزبانی اعلام داشته و تیر 95 آزمون غربالگری درون دانشگاهی است. البته زمان دقیق متعاقبا اعلام میشود.»
ابطحی درباره اقداماتی که به منظور توانمندسازی دانشجویان انجام شده است، اظهار کرد: « در مکاتباتی که از طرف دفتر استعدادهای درخشان این معاونت انجام شده، دانشجویان علاقهمند تا پایان بهمن از سوی مسئول المپیاد واحدهای دانشگاهی -که یکی از اعضای هیات علمی همان واحد است- معرفی میشوند. تا این مرحله توانمندسازی دانشجویان واحدها به عهده خود واحدها است و از هر واحد خواسته شده در هر حیطه سه نفر از برترین ها را به دفتر استعداد درخشان علوم پزشکی معرفی کنند؛ اکنون بیش از 60 واحد دانشگاهی مسئولان خود را معرفی کردند.»
وی در پاسخ به این سوال که چه امتیازاتی در این المپیاد برای دانشجویان ممتاز در نظر گرفته شده است؟ گفت: «پیشنهاداتی از سوی معاونت علوم پزشکی در نظر گرفته شده است که پس از تایید رئیس دانشگاه اعلام میشود. البته امتیازات المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور هم در آیین نامه وزارت بهداشت جداگانه اجرا میشود. »
انتهای پیام/