دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1401 - 13:07
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی:

امام خمینی(ره) علاوه بر فقه به علوم عقلی و عرفانی تسلط داشت

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: امام خمینی(ره) فقط به فقه بسنده نکرد؛ بلکه به علوم عقلی و عرفانی به معنای واقعی کلمه تسلط داشت.
کد خبر : 668819
حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اصفهان، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در کارگاه دو روزه تبیین اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار شد، اظهار کرد: باید به معنای واقعی معلمی کنیم و پناهگاه دانشجویان در پاسخ‌گویی به سؤالات و شبهات آنان باشیم؛ چراکه نسل امروز در دسترسی به منابع مختلف محدودیتی ندارد؛ بنابراین بهتر است استاد دانشگاه دانشجو را در رسیدن به بهترین هدف یاری رساند.


وی افزود: درس وصایای حضرت امام خمینی (ره) فرصتی ارزنده است تا بسیاری از مباحث معرفتی را به نسل جوان منتقل کنیم و باید استادان دروس معارف به علم و اتفاقات روز آگاه باشند؛ چراکه دانشگاه زمانی دانشگاه به معنای واقعی بوده که استادان و رشته‌های آن به‌روز باشد.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: باید استاد دانشگاه و به‌ویژه رشته‌های معارف به اندازه‌ای آگاه و به‌روز باشد که از خواسته و دانسته‌های دانشجویان خود و زمینه‌های ایجاد آن آگاه و بر اساس آن به راهنمایی و رفع شبهات اقدام کند.


خسروپناه متذکر شد: علم و مبانی فلسفی بنیانی اثرگذار و اساس علوم انسانی هستند که در این راه امام خمینی(ره) شخصیتی حوزوی؛ اما متفاوت از سایر بزرگان بوده که فقط به فقه بسنده نکرده؛ بلکه به علوم عقلی و عرفانی به معنای واقعی کلمه تسلط داشت.


وی در ادامه توضیح داد: چنانکه بیانات ایشان چه قبل از پیروزی انقلاب و چه بعد از آن دارای یک منظومه فکری نظام‌مند و روشن بوده است. در شناختن و شناساندن حضرت امام (ره) نباید صرفاً به وصایای ایشان اکتفا کرد؛ بلکه باید حضرت امام(ره) را در یک جامعیت منظومه وار بشناسیم و به دانشجویان بشناسانیم.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: وقتی منظومه فکری حضرت امام(ره) را شناختیم آنگاه پی می‌بریم که اسلام و مردم در گفتار ایشان بیشترین تأکید را داشته و این تأکید نوعی از مفهوم ولایت یعنی پیوند ناگسستنی امام و امت است.


خسروپناه تأکید کرد: منظومه فکری امام، بیانگر گفتمان و جریان فکری و فرهنگی ویژه‌ای بوده که ادامه‌دهنده گفتمان فکری علمای گذشته و با رویکرد اجتهادی به مسائل معاصر می‌پردازد. امام(ره) در برخورد با مخاطبانش منظومه وار صحبت می‌کردند و با بهره‌گیری از منظومه فکری منسجم به ایراد سخن می‌پرداختند که این امر نشانگر آن بوده که منظومه فکری ایشان از نظامی هماهنگ برخوردار است؛ به گونه‌ای که اجزای آن یک کل نظام‌مند را تشکیل می‌دهند.


انتهای پیام/4078/4121/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب