دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختصاص اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی برای مرمت و لایروبی قنوات

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اعتباری معادل ۴۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و لایروبی قنوات و از بخش محرومیت‌زدایی اعتبار ویژه‌ای برای این طرح مصوب شده است.
کد خبر : 668809
نشست کارشناسی سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، فریبرز عباسی در نشست کارشناسی با تشریح اقدامات و فعالیت‌های این معاونت اظهار کرد: اقدامات این معاونت برگرفته از اسناد بالادستی برنامه ششم توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور، برنامه اقتصاد مقاومتی، سند افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و سند تحول دولت مردمی است که موجب ارتقای بهره‌وری آب کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی می‌شود.


وی افزود: در ۸.۷ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور، تاکنون ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار انواع سامانه‌های نوین آبیاری، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار شبکه‌های فرعی آبیاری، افزون بر یک میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی و بیش از ۵۰۰ هزار هکتار زهکش زیرزمینی اجرا شده است.


سرپرست معاونت آب و خاک توضیح داد: حدود ۴۱ هزار رشته قنات در کشور وجود دارد که تاکنون بیش از ۲۶ هزار رشته از این قنوات مرمت و بازسازی شده‌اند.


به گفته عباسی، در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اعتباری معادل ۴۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و لایروبی قنوات و از بخش محرومیت‌زدایی اعتبار ویژه‌ای برای این طرح مصوب شده است.


وی بیان کرد: رویکرد اصلی معاونت آب و خاک به تبع سیاست‌های دولت سیزدهم، اتمام و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است که اتمام و بهره‌برداری کامل طرح احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور و فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری احیای دشت‌های خوزستان و ایلام در اولویت است.


این مقام مسئول ادامه داد: طرح ۲۸۰ هزار هکتاری زهکشی اراضی استان گلستان از دیگر طرح‌های مهم این معاونت است که تاکنون بالغ بر ۱۱۰ هزار هکتار از ۱۶۰ هزار هکتار تعهد وزارت جهاد کشاورزی در این طرح به بهره‌برداری رسیده است.


سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دارا بودن ظرفیت اجرای سالانه ۴۰۰ هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری در کشور توضیح داد: هم‌اکنون در حوزه خدمات فنی و مهندسی و تولید لوازم و تجهیزات آبیاری ضمن تامین نیاز داخلی، شرکت‌های فعال این حوزه در کشورهای همسایه ایران نیز فعالیت دارند.


عباسی با تأکید بر اجرای نظام بهره‌برداری در طرح‌های بزرگ آب و خاک متذکر شد: در راستای اهداف طرح احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور بیش از ۱۷۵ تشکل کشاورزی به منظور بهره‌برداری مناسب ایجاد شده است.


وی میزان بهره‌وری بخش کشاورزی را ۱.۵ کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب اعلام کرد که در مقایسه با هشت سال گذشته دو برابر شده است.


انتهای پیام/۴۱۰۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب