حدود هفت میلیون روستایی به شبکه آبرسانی وصل شدهاند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از خانه ملت، نشست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر نیرو بهمنظور ارائه گزارش از عملکرد این وزارتخانه برای اجرای قانون برنامه ششم توسعه برگزار شد.
فریده اولادقباد با یادآوری اینکه این فراکسیون با دو رویکرد نظارت بر حسن اجرای قانون برنامه ششم توسعه و قانونگذاری و رفع خلأهای احتمالی در قوانین مدنی و برنامه توسعه از وزرا دعوت به عمل میآورد، گفت: یکی از مهمترین مواد قانون برنامه ششم توسعه ماده 101 مبنی بر عدالت جنسیتی و ماده 102 که به تحکیم بنیان خانواده تأکید دارد، هستند بنابراین این فراکسیون از وزرا میخواهد تا گزارشی را از عملکرد خود در خصوص اجرای این مواد ارائه دهند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کمیته انرژی یکی از کمیتههای تخصصی این فراکسیون بوده که به ریاست سکینه الماسی اداره میشود، یادآور شد: مواد 35، 36، 44، 48، 49 و 50 از مهمترین موادی قانون برنامه هستند که به موضوع انرژی اشاره دارند.
وی افزود: در بند ث ماده 35 آمده که احیاء، مرمت و لایروبی قنوات به میزان سالانه پنج درصد (5%) وضع موجود در طول اجرای قانون برنامه با تأکید بر فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری برای احیای قنوات صورت بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: در بند الف ماده 36 نیز دولت مکلف شده است اقدامات لازم را با رعایت سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی در جهت اصلاح نظام بهرهبرداری آب آشامیدنی، بهرهوری استحصال و بهرهوری مصرف آن را حداقل معادل سی درصد (30%) ارتقاء دهد و نیز حداقل سی درصد (30%) آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را از طریق شیرین کردن آب دریا تا پایان اجرای قانون برنامه تأمین نماید.
اولادقباد خاطرنشان کرد: در بندهای الف و ب ماده 37 نیز بر استفاده از سرمایهگذاری بخشخصوصی داخلی و خارجی و سازمانهای بینالمللی در ازای واگذاری پساب استحصالی و استفاده از منابع حاصل از فروش پساب فاضلاب جهت توسعه و تکمیل طرحهای فاضلاب شهری با پیشبینی منابع و مصارف آن در قانون بودجه سنواتی تأکید شده است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان از وزیر نیرو خواست تا با تدوین آییننامه در جهت معافیت مدارس از پرداخت هزینه مصرف انرژی اقدام کند تا این مدارس در این خصوص با مشکلی مواجه نشوند.
اجرای برنامهای برای توانمندسازی و آموزش زنان در وزارت نیرو
مولود شیوا، مشاور وزیر نیرو و مسئول امور بانوان و خانواده در این وزارتخانه در بیان اهداف این وزارتخانه برای اجرای ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه گفت: وزارت نیرو در حوزه زنان 5 هدف اصلی اعم از شناسایی بانوان متخصص در صنعت آب و برق برای فعالیت در سمتهای مدیریتی، فراهم آوردن زمینه لازم برای ارتقاء سطوح فعالیت زنان شاغل که در این راستا برنامهای را برای توانمندسازی آموزش زنان اجرا کرده که برای آن 40 زن از سراسر کشور معرفی شدهاند، رویکرد جدید این وزارتخانه برای برنامهریزی جهت توسعه برنامههای اجتماعی از طریق برقراری ارتباط با زنان اقشار مختلف جامعه که اجرای طرح بانوی آب در مدیریت مصرف آب با استفاده از ظرفیت سمنها در این راستا صورت گرفت، تعامل مؤثر وزارت نیرو با سمنها و برنامهریزی استراتژیک برای برنامهریزی در جهت تحکیم خانواده را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: در این وزارتخانه 9 هزار و 889 نفر از زنان سهم حضور در این وزارتخانه داشته که 163 نفر از آنها به عنوان مدیر پایه و 39 نفر به عنوان مدیر میانی فعالیت دارند و در مجموع 11 درصد سهم مدیریت این وزارتخانه به زنان اختصاص پیدا کرده است؛ همچنین بهتازگی 3 انتصاب جدید در دفاتر کلیدی از بین نیروهای زن فعال در این وزارتخانه داشتیم.
اجرای ماده 47 باعث ایجاد تناسب در جذب نیرو توسط وزارت نیرو میشود
سکینه الماسی، رئیس کمیته انرژی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با ارزیابی مثبت از اجرای طرح شرکت توزیع برای حمایت از خانوادههای کمدرآمد از محل صرفهجویی هزینهها که همزمان با بازگشایی مدارس اجرا شده است، گفت: یکی از مواردی که بعد از ادغام این وزارتخانه تعیین تکلیف نشده، حوزه آب و فاضلاب بوده است؛ از سوی دیگر وزارت نیرو باید گزارشی از نحوه دستهبندی خشکی استانها و برنامههایی که برای احیای آنها در نظر دارد، ارائه دهد.
نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت نیرو تاکنون در خصوص 30 درصد آب دریا که باید تا پایان اجرای قانون برنامه ششم توسعه در آنها آبشیرینکن نصب شود، چه اقداماتی انجام داده است؟
وی یادآور شد: یکی از مواردی که باعث بروز نارضایتی در حوزه انتخابیهام شده است، وجود نیترات بالا در آب است، ضمن اینکه به نظر میرسد احداث غیر کارشناسی سدها نیز عامل خشکسالی کنونی این منطقه بوده است که باید برای آن چارهاندیشی شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با ارزیابی مثبت از حضور 9 هزار و 889 زن در این وزارتخانه، خاطر نشان کرد: البته میتوان گفت که در به کارگیری نیروهای زن توسط این وزارتخانه در کشور تناسب رعایت نشده است چرا که در استان بوشهر حتی یک مدیر زن در این بخش وجود ندارد.
الماسی در پایان از وزیر نیرو خواست تا اجرای ماده 47 قانون برنامه مبنی بر ضرورت به کارگیری نیروهای بومی را در استانهای گرمسیری در دستور کار خود قرار دهد.
لولههای آب اکثر روستاهای کشور فرسوده است
هاجر چنارانی با ارزیابی مثبت از اجرای طرح ملی قبض سبز توسط وزارت نیرو از آن به عنوان اقدامی فرهنگی یاد کرد و افزود: یکی از مشکلاتی که روستاها در حوزه آبرسانی با آن مواجه هستند، فرسودگی لولههای آب است که اصلاح شبکه را میطلبد ضمن اینکه برای رفع این مشکل در روستاها میتوان از یک طرح جهادی استفاده کرد که با همکاری سایر وزارتخانهها همچون وزارت نفت صورت گیرد.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدتی است حقوق کارکنان گشت و بازرسی در قالب اوراق خزانه پرداخت میشود و پیمانکار نهتنها 10 درصد آن را کسر میکند بلکه با تأخیر نیز پرداخت میکند بنابراین وزارت نیرو باید در این رابطه تدبیری بیندیشد.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به وزیر نیرو درخواست کرد که در رابطه با وضعیت دشت نیشابور که بزرگترین دشت استان نیز بوده بهویژه در زمینه تأمین امکانات و نیرو تدبیری بیندیشد، همچنین پروژه نیمهکاره در این بخش که به رفع معضلات ناشی از برداشت بیرویه آب منتهی میشد را با هماهنگی شرکت ژاپنی که پیشازاین در این بخش فعالیت داشته، عملیاتی کند.
وزارت نیرو تنها وزارتخانهای است که متناسب با قانون برنامه ششم حرکت میکند
پروانه مافی با بیان اینکه وزارت نیرو تنها وزارتخانهای است که متناسب با قانون برنامه ششم توسعه حرکت کرده است، گفت: شاید مردانی که در این وزارتخانه کار میکنند، مهندس بوده و کمتر دغدغه به کارگیری نیروهای زن را دارند به همین دلیل خانمها در آن بر اساس شایستگیهایشان رشد مناسبی نداشتهاند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیهاش تصریح کرد: در حوزه شمیرانات ورودی آب شرب از سد لار به سوهانک 6 لیتر بر ثانیه بوده که باید به 10 لیتر تبدیل شود چرا که مردم این منطقه نیاز شدیدی به آب دارند چرا که میزان ورودی آب با رشد جمعیت در این منطقه که در فصول بهار و تابستان بیشتر هم میشود، هماهنگی ندارد.
وی تصریح کرد: با راهاندازی تونل خط انتقال سطح آب زیرزمینی کاهش پیدا کرده است که نیاز به توجه ویژه دارد، از سوی دیگر تأمین تصفیهخانه آب شرب، منبع مالی ندارد که با وجود آلودگی آب در این منطقه، ایجاد این تصفیهخانه امری ضروری است.
مافی افزود: در حوزه برق در حاشیه سد لتیان فراز و نشیبهای نامطلوبی وجود دارد که عامل بروز تصادفات بوده و تلفات جانی و مالی به همراه دارد چرا که هنگام شب این محدوده کاملاً تاریک است.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در منطقه اسلامشهر زیرساختهای یک پست دائمی فوق توزیع در بخش احمدآباد مستوفی که صنایع بزرگی در آن قرار دارد، قدیمی است و لازم است با تأمین اعتبارات این مشکل برطرف شود چرا که لولهگذاریها در این منطقه مربوط به 50 سال قبل بوده و راههای روستایی اسلامشهر نیز نیازمند تأمین روشنایی در شب است.
آبهای جاری تهران باید ساماندهی شود
سیدهفاطمه ذوالقدر با اشاره به مشکلات شهرری گفت: در روستاهای این منطقه اعم از باقرشهر و مقیم آباد با مشکلات زیادی در زمینه تأمین آب مواجه هستند ضمن اینکه لازم است آبهای جاری تهران ساماندهی شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: سبزیکاریهای اطراف تهران هنوز با آب آلوده آبیاری میشوند بنابراین لازم است این وزارتخانه به وظیفه خود در خصوص ایجاد تصفیهخانه در این منطقه عمل کند.
وضعیت آب شرب بروجن بحرانی است
خدیجه ربیعیفرادنبه ضمن قدردانی از وزارت نیرو به دلیل حمایت از پروژههای تأمین نیروی برق از طریق نیروی خورشیدی یادآور شد که در حوزه انتخابیهاش 19 پروژه در این زمینه افتتاح شده است که کمکی برای تولید برق در راستای اجرای مصوبات قانون برنامه ششم توسعه است.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افتتاح دو تصفیهخانه در گندوان و بلداجی باعث بروز تشویش شد، ضمن اینکه این تصفیهخانهها هنوز تکمیل نشدهاند کما اینکه تصفیهخانه بلداجی نیاز به رفع نقص دارد.
وی تصریح کرد: هم اکنون شبکه انتقال آب در کل کشور نیاز به اصلاح دارد، همچنین کیفیت آب شرب بهویژه در حوزه انتخابیهام نیازمند توجه ویژه است. از سوی دیگر شهر سفیددشت که پایتخت صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد است با مشکل شدید کمبود آب مواجه شده که به حفر چاه نیاز دارد. همچنین 3 روستای بزرگ بروجن در تأمین آب شرب با وضعیت بحرانی مواجه شدند.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان از احداث پستهای برق به عنوان سرمایهگذاری مطلوب در جهت ایجاد شغل و تولید یاد کرد که لازم است در این بخش نیز از پتانسیل نیروهای بومی منطقه استفاده شود.
دستگاهها باید وزارت نیرو را در تحقق برنامههایش همراهی کنند
سیده حمیده زرآبادی ضمن قدردانی از وزیر نیرو برای اجرای مصوبات حوزه برق در حوزه انتخابیهاش افزود: هم اکنون میطلبد که همه وزارتخانهها و سازمانها با وزارت نیرو همکاری کنند تا نتایج اقدامات این وزارتخانه مثمر ثمر واقع شود کما اینکه وزارت جهاد کشاورزی میتواند در خصوص خشکسالی با الگوی کشت مؤثر واقع شود، همچنین طرحهای هادی باید با هماهنگی این وزارتخانه صورت بگیرد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وجود پسماندها که هزینه زیادی را در حوزه محیط زیست به دولت تحمیل میکند از جمله مواردی است که سازمان حفاظت محیط زیست میتواند بدان ورود پیدا کند.
وی تصریح کرد: پروژه عظیم آبرسانی در آبیک که از طالقان آغاز میشود تأثیر زیادی در کیفیت آب خواهد داشت که در شرایط کنونی باعث نارضایتی مردم این منطقه شده است.
زرآبادی در پایان از وزیر نیرو خواست که در خصوص اهمالکاری که به حذف 25 میلیون مترمکعب آب که از طارم و شاهرود به این منطقه میآمد شده است را موردبررسی قرار دهد.
تبدیل وضعیت قراردادهای جانبازان فعال در وزارت نیرو تعیین تکلیف شود
زهرا سعیدی مبارکه خطاب به وزیر نیرو گفت: تبدیل وضعیت جانبازان فعال در این وزارتخانه که قرار بود از قراردادی به پیمانی تبدیل شوند را پیگیری کنید.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمام مواد قوانین شورای عالی آب باید رعایت شود از سوی دیگر استفاده از پساب برای رشد محصولات کشاورزی یکی از مواردی است که انتظار داریم شما به عنوان یک چهره علمی آن را از طریق هیئت دولت پیگیری کرده و برای رفع این مشکل دستور ویژه بدهید ضمن اینکه این معضل را میتوان از طریق همکاری با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست رفع کرد.
احیای دریاچه ارومیه با سرعت بیشتری عملیاتی شود
زهرا ساعی با ارزیابی مثبت از اقدامات وزارت نیرو در جهت ارتقای کیفیت آبرسانی به روستاها، گفت: در نشست شورای اداری کشور که هفته گذشته به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، قرار شد شبکه آبرسانی روستاها زیرمجموعه شبکه آبرسانی شهری قرار گیرد که تاکنون عملکرد مطلوبی در حوزه آب داشته است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعالیت اداره کل روستایی در حوزه آب باعث کندی کارها شده است ضمن اینکه کیفیت آب از شرایط مطلوبی برخوردار نبوده بنابراین قرار بر این شد مشکل روستاها در حوزه آبرسانی که به کیفیت آب و نوع لولهکشی مرتبط بوده برطرف شود.
عضو ناظر مجلس در شورای اداری کشور، در پایان از وزیر نیرو خواست تا تسریع روند اجرای فاز احیای دریاچه ارومیه را عملیاتی کند.
نبود مدیریت باعث خشکی زایندهرود شد
ناهید تاجالدین ضمن قدردانی از وزیر نیرو به دلیل به کارگیری مدیران زن و نگاه ملی که به حوزه آب دارد، افزود: مشکل خشکی زایندهرود در استان اصفهان که به بحران آب در این منطقه دامن زده است ناشی از نبود مدیریت صحیح در حوزه آب بوده که امیدواریم که وزیر نیرو با رویکرد ملی که برای مدیریت این حوزه در پیشگرفته است این مشکل را نیز برطرف کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تأمین برق در ورودی روستاها و جادههای استان اصفهان از مهمترین مواردی است که وزیر نیرو باید توجه ویژهای به آن داشته باشد چرا که تاریکی این جادهها در شب باعث بروز تصادفات میشود، همچنین توجه ویژه به ساماندهی لولههای آب مناطق روستایی از دیگر موضوعاتی است که باید در دستور کار این وزارتخانه قرار گیرد.
اداره آب و فاضلاب روستایی تا پایان سال 98 ایجاد میشود
رضا اردکانیان وزیر نیرو در ابتدا تأکید کرد که گزارشی را در خصوص عملکرد این وزارتخانه در اجرای قانون برنامه ششم توسعه به فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ارائه خواهند کرد.
وی افزود: ما در بحث آب و انرژی نیازمند همکاری سازمانیافته بانوان در سطح ملی هستیم و گریزی نداریم که از مصرف نامطلوب آب در شرایط کنونی که ریشه در فرهنگ دارد دور شویم.
وزیر نیرو تصریح کرد: این امری بدیهی است که وزارت نیرو عملکرد مهندسی دارد اما کمکم باید با یک رویکرد فرهنگی به فعالیت بپردازیم آنهم در شرایط تحریم تا بتوانیم یک زندگی طبیعی داشته باشیم که این مهم در بخشهای کشاورزی و صنعت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با انتقاد از نحوه مصرف انرژی در بخشهای دولتی خاطرنشان کرد: 23 مگاوات انرژی صرف فعالسازی دستگاههای سرمایشی در تابستان برای ادارات میشود و در کل 4 هزار و 500 مگاوات در ادارات سازمانهای دولتی مصرف میشود که نیاز به تغییر رویکرد جدی دارد و نیازمند فعالیت گسترده افرادی است که در مراکز تعلیم و تربیت فعالیت دارند ضمن اینکه در این خصوص باید فضای وسیعتری را به فعالیت بانوان اختصاص دهیم چرا که مدیریت صحیح مصرف آب جز باروحیه مادرانه بانوان که فطری و غریزی بوده امکانپذیر نیست.
اردکانیان با یادآوری اینکه اجرای ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه باید از بدنه مجلس شورای اسلامی آغاز شود، یادآور شد: در این مورد به کمیتهای دیکته شده اعتقادی ندارم و معتقدم باید در این زمینه روش مبتنی بر شایسته گزینی از بین زنان در منابع انسانی حاکم شود ضمن اینکه در حال نهایی کردن نظامنامهای در این خصوص هستیم تا به شرکتها ابلاغ کنیم که تمام انتصابات خود را بر این اساس انجام دهند مشروط بر اینکه بانوان نیز در کشور به این خودباوری برسند که میتوانند در وزارت نیرو فعالیت مؤثری داشته باشند.
وی با انتقاد از نبود تقاضا از سوی زنان برای فعالیت در وزارت نیرو از آن تحت عنوان اقدامی خودتحریمی برای این قشر یاد کرد و افزود: وزارت نیرو این آمادگی را دارد که حتی کمپینی را راهاندازی کند که تعداد 17 نماینده زن مجلس به 71 نفر افزایش یابد.
وزیر نیرو در مورد مشکل فرسودگی لولهها و نبود شبکه آب شرب در روستاها ضمن تشریح تاریخچه شکلگیری شرکت آب فاضلاب که از آن تحت عنوان برگ زرین تاریخ جمهوری اسلامی ایران یاد کرد که در دنیا قابلعرضه است، اظهار کرد: 15 سال قبل در پی تصویب لایحهای شرکت آب و فاضلاب روستایی ایجاد شد و تا 6 سال پیش تعداد 900 هزار نفر از جمعیت روستایی به شبکه آبرسانی متصل شدند و از آن تاریخ تاکنون این جمعیت به 6 میلیون و 800 هزار نفر افزایش پیدا کرده است که بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این تعداد تا پایان این دولت به 9 میلیون نفر خواهد رسید.
اردکانیان با تأکید بر اینکه فاضلاب روستایی بخش مغفول مانده در حوزه آب و فاضلاب است، عنوان کرد: هم اکنون لازم است که در این زمینه جهشی صورت گیرد و یک شرکت آب و فاضلاب استانی که تمام وظایف روستاها را بر عهده بگیرند تعیین شود همچنین از یک سال و نیم گذشته در پی آسیبشناسیهای صورت گرفته با مصوبه هیئت دولت آمادگی 200 درصدی در این حوزه فراهمشده است ضمن اینکه تا پایان سال شرکت آب و فاضلاب روستایی ایجاد میشود که بسیاری از مشکلات این بخش را رفع خواهد کرد.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به اینکه این وزارتخانه یک دستگاه بین بخشی است، از مجلس خواست که در جهت فرهنگسازی برای حمایت از تمام مناطق کشور در حوزه آب از آن حمایت کند همچنین تأکید کرد که تبدیل وضعیت جانبازان در این وزارتخانه را پیگیری خواهد کرد.
برگزاری جشنواره برای شناسایی زنان مبتکر در حوزه انرژی
شفیعی کارشناس پژوهشگاه نیرو وزارت نیرو که در حوزه تجاریسازی مالکیت فکری، رونق تولید و سیاستهای اقتصاد مقاومتی فعالیت میکند، افزود: قرار بر این شده است که این پژوهشگاه جشنوارهای را برای بانوان کشور برگزار کند که در آن دستاوردهای آنها از مرحله ارائه ایده تا صادرات در حوزه آب و انرژی به نمایش گذاشته شود.
وی تصریح کرد: این جشنواره تنها مختص به بانوان فعال در وزارت نیرو نیست و بانوان دارای ایده در این حوزه که در سایر وزارتخانهها، دانشگاهها و بخش خصوصی نیز فعالیت دارند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند ضمن اینکه نقش وزارت نیرو در این جشنواره حامی این بانوان در جهت پیوند علم و صنعت بوده و خروجی آن نیز تشکیل انجمن بانوان مبتکر در حوزه انرژی است.
این کارشناس پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: این جشنواره باهدف توانافزایی بانوان در این حوزه برگزارشده و در گام اول در سطح ملی سپس در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/