محیط شهر حیاط مشترک شهروندان است/ سازگاری یک اثر هنری با محیط از معیارهای انتخاب «آفرینشهای هنری شهر» بود
عضو هیئت انتخاب بخش «اقلام تبلیغات سینمای ایران و آفرینشهای هنری شهری» هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر درباره این بخش از جشنواره در گفتوگو با خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا توضیح داد: نظر به اهمیتی که امروز سازههای شهری به عنوان بخشی از گرافیک محیطی دارند، امسال بخش «آفرینشهای هنری شهری» به این جشنواره اضافه شد که در آن سازههای شهر به خصوص مجسمههای شهری مورد توجه قرار گرفتند. آثاری که در این بخش به جشنواره ارسال شده بودند اکثرا کارهای خوب از هنرمندان حرفهای بودند اما فکر میکنم این تعداد میتوانست بیشتر باشد و هنرمندان سرشناس دیگر نیز در جشنواره حضور داشته باشند، البته به دلیل اینکه این بخش اولین بار است که به جشنواره اضافه شده، ممکن است از آن اطلاع نداشته باشند.
کامبیز صبری درباره ملاک انتخاب آثار افزود: چیزی که باید در سنجش آثار در نظر بگیریم این است که تنها ویژگیهای هنری یک اثر، جزو معیارها و اولویتهای اولیه انتخاب نیست. در این بخش از جشنواره چیزی که اهمیت دارد این است که یک اثر با ویژگیهای هنری خود چگونه در محیط شهر نشسته و توانسته با محیط سازگار باشد و بیان داشته باشد. مثل پیراهنی آبی که ممکن است از جنس و نشان تجاری خوبی باشد اما مهم است با چه رنگی هماهنگ شود. بنابراین خوب بودن صرف، کافی نیست.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: سنجش آثار در این جشنواره هم همینطور است؛ آثاری باید انتخاب میشدند که هم دارای ارزشهای هنری و خلاقانه باشند و هم برای محیط ساخته شده باشند. در آثاری که فرستاده شده بود چندین اثر با ارجحیت بیشتر نسبت به کارهای دیگر وجود داشت که آنها هم جزو کارهای هنرمندان برجسته و حرفهای کشور است.
وی با تأکید بر اهمیت برگزاری جشنواره فیلم شهر، گفت: شهر همانند خانه بزرگتر برای انسانهاست. انسانها در خانه خود برای گذراندن زندگی، فعالیت اقتصادی نمیکنند، از خانه خارج میشوند و به حیاط خانه خود قدم میگذارند. ایدهآلترین تصوری که از شهر میتوانیم داشته باشیم این است که شهر به مثابه حیاط منزل افراد باشد. امروز بسیاری از افراد در آپارتمان زندگی میکنند و خوب است که شهر، حیاطی مشترک برای همه شهروندان باشد.
وی ادامه داد: وقتی به حیاط میروید انتظار دارید از آن محیط لذت ببرید، مفرح شوید و فرزندان شما لذت ببرند و آرامش داشته باشید. دوست دارید در شهر نشانههایی وجود داشته باشد که شما را در ترافیک و رفت و آمد شهری خسته نکند، منابع بصری شما را به هیجان بیاورد و دچار روزمرگی خستهکننده نشوید. بنابراین سازههای شهری در گرافیک شهر بسیار با اهمیت است.
صبری با بیان اینکه برگزاری جشنواره شهر در ابعاد مختلف بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: تمام مواردی که در این جشنواره در حال بررسی است، منابع بصری هستند که انسان هر روز در شهر با آن مواجه است، مثل سازههای شهری که مبنا هستند. یک فرد ممکن است از هفت سالگی تا زمانی که پیر شود یک سازه شهری را ببیند، با آن خاطراتی داشته باشد و آن را در طول سالها، در تابستان و زمستان، زیر نور خورشید و هوای ابری و در شرایط مختلف دیده باشد، ممکن است اتفاقهای مختلف اطراف آن رخ دهد، ساختمانهایی اطراف آن ساخته شود و محیط آنجا تغییر کند اما سازه همچنان پا برجا باشد. بنابراین نقاشیهای دیواری، تاریخ زندگی افراد میشود و مردم از این که هر روز آن را میبینند احساس امنیت میکنند، به موازات نگرانیهای اقتصادی و سیاسی، موارد ثابتی وجود دارد که داستان زندگی آنهاست و به مردم آرامش میدهد. این است که برگزاری چنین جشنوارههایی بسیار با اهمیت است تا مردم بتوانند کیفیت زندگی خود را بهتر درک کنند.
لازم به یادآوری است، هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر، به دبیری مجید اکبرشاهی ۲۷ تا ۳۱ تیر ماه در پردیس سینما گالری ملت برگزار میشود. علاقمندان میتوانند برای دریافت آخرین اطلاعات هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر به کانال تلگرامی این رویداد هنری به نشانی t.me/shahrfilmfest و اینستاگرام رسمی جشنواره www.instagram.com/shahrfilmfest مراجعه کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/