تولید دستگاه «پرتابل» برای تصفیه آب «هوتک»/ دستگاهی که رطوبت هوا را به آب تبدیل میکند + فیلم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ نمایشگاه بزرگ محصولات دانشبنیان، فناور و خلّاق تیر ۱۴۰۱ در محل برگزاری نمایشگاههای دائمی شهرستان زاهدان برگزار شد و بسیاری از شرکتهای حاضر در نمایشگاه از دانشجویان در حال تحصیل یا فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی بودند که محصولات قابل توجهی را ارائه دادند.
فارغالتحصیل رشته الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان که شرکت دانشبنیان محافظ برق مرکزی را راهاندازی کرده با محصولات خاص محافظت از وسایل الکترونیکی در این نمایشگاه شرکت کرد.
از دیگر شرکتهای دانشبنیان این نمایشگاه شرکت فناوران «گدروزیا» (نام بخشی در سیستان و بلوچستان) بود که پرینترهای سهبُعدی خود را به نمایش گذاشت. دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان که در تیم فناوران «گدروزیا» حضور دارد در امر ساخت پرینتر سهبُعدی در این شرکت فعالیت میکند و در زمینه ساخت فیلتر هوا و روغن اتومبیل هم فعالیت دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در کنار ۸۵ شرکت فناور دیگر، صنایعدستی خلّاق استان، چای ترش، نمک دریا، دستگاه آبشیرینکن، کرمهای مخصوص پوست و پرورش زالو را برای درمان به نمایش گذاشت.
اسماعیل کوهستانیان رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر هم که با هسته فناور آبشناسان کویر در نمایشگاه محصولات دانشبنیان، فناور و خلّاق سیستان و بلوچستان حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد که یکی از بزرگترین معضلات کشور و حتی جهان کمبود منابع آبی و فرآیندهای تصفیه و آب است.
وی اضافه کرد: بر این اساس با تشکیل هسته فناور در کمتر از یک ترم تحصیلی، تاکنون دو نمونه اولیه از دستگاههایی که مدنظر بوده را تولید کردهایم؛ اما به دلیل مشکلات ساختاری و محرومان شهرستان ایرانشهر، قادر نبودیم آنالیز لازم را انجام دهیم تا ببینیم دستگاه به درستی کار میکند یا خیر؟
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر یادآور شد: از آنجا که آنالیز خود را از مراکزی مانند نیروگاه دریافت کردهایم، آب را تا حد قابل شرب تصفیه کردهایم؛ البته آلایندههای میکروبی در آب هستند که به کمک گندزداها از بین میروند.
بیشتر بخوانید:
فیلم/ مخترع جوان از ساخت دستگاه آبشیرینکن و تصفیه میگوید
تولید ۳۰ محصول فناورانه در حوزه کشاورزی و گیاهان زینتی
حضور ۸۰ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه محصولات دانشبنیان، فناور و خلّاق
کوهستانیان متذکر شد: زمینه فعالیت هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد ایرانشهر مختص فرآیندهای تصفیه آب بوده و نوع محصولی که مدنظر داریم، ساخت دستگاههای هالاپورتابل و قابل حمل و غیرقابل حمل است تا به این ترتیب روی تصفیه آب کار کنیم.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به اهداف خود هسته فناور آبشناسان کویر را تشکیل دادیم که روی تصفیه آب هوتکها کار میکند، مطرح کرد: کودکان و نوجوانان در سیستان و بلوچستان برای خوردن آب به گودالهایی که دارای آب است و «هوتک» نام دارد، مراجعه میکنند.
دستگاه تصفیه آب برای منطقه چابهار چه کاربردی دارد؟
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر عنوان کرد: البته در «هوتک» تمساح زندگی میکند و حتی مشاهده شده بسیاری از کودکان و نوجوانان با حمله تمساح دچار آسیب و حتی کشته شدهاند.
وی درباره اینکه برای تصفیه آب «هوتک» چه اقداماتی انجام دادهاید؟ تأکید کرد: برای تصفیه آب «هوتک» روی ساخت دستگاه آب «پرتابل» کار کردیم و با توجه به اینکه اطراف «هوتک» فاقد برق بوده است؛ بنابراین از روش تصفیه طبیعی استفاده کردیم؛ چراکه این فرآیند نیاز به انرژی ندارد و در روش طبیعی، آب به اعماق زمین میرسد و در نهایت تصفیه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر با اشاره به ساخت دستگاه تصفیه آب برای منطقه چابهار افزود: منطقه چابهار شدیداً مشکل آب و رطوبت بسیار بالایی در هوا دارد و شرجی است و دستگاه ساخته شده قادر است با کنترل رطوبت هوا آن را تبدیل به آب کند.
کوهستانیان با بیان اینکه در حال برنامهریزی برای صادرات دستگاههای ساخته شده هستیم و قصد بهبود و گسترش آن را داریم، درباره کیفیت نمایشگاه استان سیستان و بلوچستان هم گفت: این نمایشگاه ضعیف بود و معیارهای مدنظر ما را نداشت.
وی توضیح داد: به عنوان مثال عنوان کرده بودند که در نمایشگاه استان سیستان و بلوچستان با هدف توسعه صادرات و جذب سرمایهگذار از افغانستان و پاکستان میتوان رایزنی کرد؛ اما سرکنسولی یا نمایندگی از پاکستان، افغانستان و هندوستان را ندیدیم.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر تبیین کرد: از سوی دیگر نمایشگاه فاقد سیستم سرمایشی بود و فضای بیرون نمایشگاه کاملاً کثیف بود.
کوهستانیان مطرح کرد: انتظار داشتم در نمایشگاه عصر امید سرمایهگذار حضور یابد؛ اما به درستی اطلاعرسانی نشده بود به این ترتیب اگر سرمایهگذار نباشد، هزینهها و سرمایهها بلااستفاده میماند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/