۱۲ دقیقه استفاده، صدها سال آلودگی/ چرا اولین بار بنگلادش استفاده از پلاستیک را ممنوع کرد؟
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، بهمنظور ارتقای آگاهی مردم نسبت به مخاطرات زیستمحیطی استفاده از پلاستیک، سوم ژوئیه مصادف با ۱۲ تیرماه بهعنوان «روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی» نامگذاری شده است. هدف دیگر این نامگذاری نیز تشویق کشورها برای اعمال ممنوعیت بر استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف است.
در ابتدا باید به خاطر داشته باشید که ورود مبحث آلودگی پلاستیکی زمانی وارد مبحث عمومی شد که در سال ۱۹۹۷یک لکه بزرگ پلاستیکی در اقیانوس دیده شد.
اما پنج سال به طول انجامید تا اولین کشور در جهان استفاده از پلاستیک را ممنوع کند. این بنگلادش بود که اولین ممنوعیت پلاستیک یکبار مصرف را در سال ۲۰۰۲ اعمال کرد و دلیل آن هم این بود که یکی از عوامل رایج سیل و سیلاب در این کشور مسدود شدن کانالهای خروجی فاضلاب توسط پلاستیکها است.
بر اساس آمار وبگاه the world counts، امسال چیزی در حدود پنج تریلیون کیسه پلاستیکی مصرف خواهد شد. این حجم میتواند دو برابر مساحت کشور فرانسه را بپوشاند اکثر این کیسههای پلاستیکی خیلی ساده دور ریخته میشوند و تنها یک درصد آنها بازیافت میشوند.
تقریباً به طور متوسط هر کیسه پلاستیکی در حدود ۱۲ دقیقه مورد استفاده قرار میگیرد درحالیکه برای تجزیه آن چیزی در حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز است و در مجموع سالانه ۱۰۰ میلیون تن پلاستیک استفاده میکنیم. حدود ۱۰ درصد از این پلاستیک به اقیانوسها ختم میشود که معادل ۳۰۰ میلیون عدد کیسه پلاستیکی است.
تا سال ۲۰۵۰، مقدار وزنی پلاستیکها در اقیانوسها بیشتر از ماهیها خواهد بود.
در حال حاضر ۹۴ کشور ممنوعیتهایی را برای استفاده از کیسه پلاستیکی اعلام کردهاند و برخی کشورها نیز در ازای ارائه کیسه پلاستیکی مبالغی را دریافت میکنند.
رتبه ایران در استفاده از کیسههای پلاستیکی بالاتر از حد متوسط جهانی است و سالانه بیش از ۳ میلیون تن پلاستیک در کشور تولید میشود.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/