اساتید دانشگاه حقوق نجومی دریافت نمیکنند/ دستور رئیس جمهور برای پیگیری مسکن اعضای هیئتعلمی
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، لاله قلیپور- حفظ و ارتقای جایگاه ایران از نظر تولید علم در دنیا، حرکت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و از شاخصهای ولایت مداری است و در این مسیر فراهم آوردن امکانات و تجهیزات بر عهده دولت و تحقیق و پژوهش بر عهده محققان، اعضای هیئتعلمی و نخبگان است.
در رابطه با فرمایش رهبر معظم انقلاب در مورد حفظ نخبگان در داخل کشور، دولت و مجلس شورای اسلامی باید شرایطی را فراهم کنند تا هر محقق و عضو هیئتعلمی بهاندازه شایستگی علمی و میزان تلاش و نوآوری خود از مزایای مادی و قانونی برخوردار شود.
مسائل جامعه نخبگانی، راهکار پیشنهادی برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور و اقدامات دانشگاه شهید بهشتی در حوزه فناوری و نوآوری در گفتوگو با سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفت که در ادامه مشروح آن را ازنظر میگذرانید.
وجود مسائل معیشتی امکان تمرکز بر مباحث علمی را کاهش میدهد
آنا: پس از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم جلوگیری از خروج نخبگان از کشور و تمرکز جامعه علمی و نخبگان برای یافتن راهحلهای علمی مشکلات مختلف بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران حوزههای مختلف، راهکارهای عملی و مهمی را برای این امر پیشنهاد کردند. مهمترین مسائل جامعه نخبگانی از دید شما و راهکار پیشنهادیتان برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور چیست؟
نصیری قیداری: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان را نور چشمان ملت خواندند و بارها در فرمایشهایشان بر حمایت از نخبگان، اساتید و اهل علم تأکید کردهاند: «بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور، تا نَفس دارم ذرّهای کوتاه نخواهم آمد و میدانم که این حرکت، حرکت بابرکتی است و انشاءالله عاقبتبهخیر است.»
زمانی که مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان به طور مکرر از دانشگاهیان صحبت کردهاند و به آنها، امید میدهند، ما نیز امیدوارم میشویم که اساتید و دانشجویان با عشق و انگیزه بیشتر به کشور خدمت خواهند کرد. تعدادی از اساتید از کشور مهاجرت کرده و به کشور پیشرفتهای میروند، علم و مهارتشان را افزایش داده و با مهارت بیشتری برای خدمت به کشور بازمیگردند که یک حُسن است.
تعداد قابلتوجهی از اساتید در اجلاسهای بینالمللی شرکت میکنند در فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور و همچنین پروژههای مطالعاتی بینالمللی حضور دارند مقاله مشترک میدهند. سی درصد اساتید دانشگاه شهید بهشتی با دانشگاههای کشورهای مختلف کار تحقیقاتی مشترک انجام میدهند. به طور مثال در سفر اخیرم به روسیه از دانشگاههای مهم این کشور بازدید کردیم آنچه که جالب توجه است این است که بهشدت علاقهمندند با اساتید ایرانی کار تحقیقی مشترک انجام دهند.
مجلس با مصوبات خوب، مطالبات نخبگان را محقق کند
در رابطه با مسائل جامعه نخبگانی یکی از مسائل، مضیقههای اقتصادی است که بر معیشت تأثیر گذارده است. در همین راستا دیداری با آیتالله رئیسی داشتیم و مشکلات را به سمع و نظرشان رساندیم، دستوراتی در بحث مسکن اساتید دادند و گشایشهایی انجام شد. در همین رابطه، جلساتی نیز با رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد که خروجی قابل قبولی به همراه داشت و باید به مرحله اجرا دربیاید.
مسئله دیگر، تعیین سقف توسط مجلس برای حقوق اساتید است و کلا کار صحیحی نیست. حق عمده پژوهشگران و استاد تمامها داده نمیشود و این حقالناس است که فردی بیشازحد زحمت کشیده اما حقش را دریافت نکند این با شیوه معمول در دانشگاه نمیخواند. اساتید ما انسانهای متوقع و به دنبال زندگی مرفه نیستند و خواهان زندگی معمولی همراه با آرامش نسبی هستند و عشقشان تدریس، پژوهش و خدمت به جوانان کشور است.
بحث حقوق نجومی که مطرح میکنند، به هیچ عنوان درست نیست، رشته و تخصص من نجوم است. اصلاً این رقم و اعداد نجومی نیست و ماهیانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار میشود. درحالیکه در کشورهای همجوار بالغبر ۵ تا ۶ هزار دلار میشود. اساتید ما حقوق نجومی نمیگیرند و زمانی که این عبارات به کار میرود، روحیه نخبگان کشور آسیب میبیند.
عبارت نجومی، نباید برای حقوق اساتید استفاده شود. حقوقی که دریافت میکنند کفاف زندگی روزمرهشان را نمیدهد و فقط میخواهند بهدوراز نگرانی در تأمین مخارج زندگی با تمرکز کار علمی انجام دهند و برای کشور فناوری و نوآوری داشته باشند. اگر در اوایل دهه ۸۰ استادی حدود ۲ هزار دلار دریافت میکرد در حال حاضر ۷۰۰ دلار هم دریافت نمیکند و عملا یکسوم قدرت خریدش کاهشیافته است.
بیشتر بخوانید:
- ایستگاه پایانی دانشجویی؛ ابتدای جاده افتخار/ دانشآموختگان چه میخواهند؟+ فیلم
- جشن دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
- امروز؛ روز خرمن دانشگاه شهید بهشتی است
در حال حاضر مشکل جدی اساتید، بحث مسکن است، استادی که ۱۳ میلیون در ماه حقوق میگیرد، نمیتواند اجاره ماهیانهاش را بپردازد. بحث معیشت بحث بسیار مهمی است و اساتید به دلیل مسائل اقتصادی و اینکه در خارج از کشور مشتری دارند، به ناچار مهاجرت میکنند هر چند که تعدادشان زیاد نیست. البته با پدیده مهاجرت اساتید در همه جای دنیا اعم از آمریکا و چین مواجهیم که در همه جای دنیا پخش میشوند.
اساتید دانشگاههای روسیه علاقهمند به انجام کار تحقیقی مشترک با اساتید ایرانی هستند
در دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر بالغبر هزار استاد داریم و هرساله حدود ۵۰ نفر را استخدام میکنیم. به طور معمول تعداد ۲۰ تا ۲۵ نفر هر سال بازنشسته میشوند. ۱۵ نفر نیز مهاجرت میکنند که البته این رفتنها با هر تعدادی جالب نیست و هرچند خیلی جای نگرانی ندارد ولی از همه دستگاهها بهویژه نمایندگان مجلس استدعا دارم با مصوبات خوب از نخبگان کشور حمایت کنند.
عمده اساتید وطندوست، غیور، متعهد بهنظام و آرمانهای شهدا و انقلاب اسلامی هستند و در کشور میمانند و با امکانات حداقلی کارهای بزرگی در سطح دنیا انجام دادهاند و میدهند.
انجام خدمات ارزنده توسط دانشگاه شهید بهشتی در حوزه فناوری و نوآوری کشور
آنا: اقدامات دانشگاه شهید بهشتی برای تبدیل شدن به نسل سه و چهار دانشگاهها تاکنون چه بوده است؟ ورود به حوزه نوآوری و فناوری تا چه میزان مدنظر قرار داده اید؟ و تاکنون چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است؟
نصیری قیداری: در حال حاضر یک درصد جمعیت جهان را در دانشگاه شهید بهشتی داریم. دو درصد مقالات، سه و ۶ دهم درصد مقالات داغ و پر استناد را اساتید ما تولید میکنند و افتخاری است که برای تولید مقاله در منطقه مقام اول را دارا هستیم.
در همه جای دنیا با پدیده مهاجرت مواجهیم
این دانشگاه در سالهای اخیر ازنظر فناوری اقدامات خوبی انجام داده است. در بحث دانشبنیان فناوریهای دانشبنیان متعددی در دانشگاههای تراز اول کشور در حال انجام است و امسال نیز به دلیل تأکید مقام معظم رهبری جدیتر شده و معاونت پژوهشی وزارت علوم نیز در حال انجام کارهای بسیار خوبی است و اخیراً آئیننامهای در راستای حمایت از سرآمدان و نخبگان بر اساس امتیازات کسبشدهشان در حال تدوین دارند که با ابلاغ آن حمایتهای خاص از این اقشار خواهند داشت.
اقدامات بزرگی نیز توسط نخبگان در حوزه فناوری و نوآوری در مرکز رشد و پارک دانشگاه شهید بهشتی انجامشده همچنین نخبگان این دانشگاه خدمات ارزندهای در حوزه فناوری و نوآوری کشور انجام دادهاند و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بازدید از دانشگاه ما آن را دانشگاهی در سطح سه و چهار خواندهاند.
دانشگاه شهید بهشتی درزمینهٔ انرژی هستهای در کشور پیشتاز بوده است. همانطور که این دانشگاه، شهید شهریاری، شهید هستهای را در راه آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، تقدیم کرد. در حوزه دفاعی و صنعت نیز در کشور پیشتاز هستیم. درزمینهٔ پزشکی در سالهای کرونایی در مهندسی و در علوم پایه ابزار متعددی برای مقابله با این بیماری در دانشگاه تولید شد یا در حوزه روانشناسی و حقوق کارهای مهم انجام دادند. نخبگان ما با عشق و انگیزه بیشتر به کشور خدمت کردهاند و این امر باعث شده که در کشور و در دنیا نیز رتبه این دانشگاه در سطح خوبی قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/