دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری جشنواره ادبی «مباهله» مطرح شد؛

«مباهله» در تاریخ شعر فارسی مغفول مانده است

نشست خبری سومین جشنواره ادبی «مباهله» در سالن طاهره صفارزاده برگزار شد.
کد خبر : 667313
«مباهله»

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری سومین جشنواره ادبی «مباهله» با حضور علی انسانی، دبیر علمی سومین جشنواره ادبی «مباهله»، محمود حبیبی کسبی رئیس گروه ادبیات عاشورایی مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری و جمعی از خبرنگاران و عکاسان خبری صبح امروز ۱۱ تیرماه در سالن طاهره صفارزاده برگزار شد.


حبیبی‌کسبی در ابتدای این نشست گفت: سومین دوره برپایی این جشنواره در حالی برگزار می‌شود که فراخوان آن را حدود ۴۵ روز پیش منتشر کردیم و تا ۱۷ تیر آخرین مهلت ارسال تمدید شده است.


حبیبی‌کسبی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ اثر تا کنون به دست ما رسیده است، گفت: به منظور طبع‌آزمایی شاعران، جشنواره در سه بخش منظوم، آزاد و نثر ادبی برگزار می‌شود. اختتامیه این جشنواره با برپایی کنگره شعر آن و با حضور اساتید شعر ولایی و آیینی همزمان با ایام سالروز «مباهله» در هفته آغازین مردادماه برگزار می‌شود. در این مراسم به ۵ نفر از برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد.


حبیبی‌کسبی ادامه داد: همان گونه که در دوره های گذشته آثار مناسب انتشار جشنواره در مجموعه ای چاپ و منتشر شد، آثار دور سوم نیز به همراه آثار ادوار پیشین در مجموعه‌ای چاپ و منتشر خواهد شد. «مباهله» در تاریخ شعر فارسی مغفول مانده، در حالی که با آیه‌ای در قرآن مستند است. در نتیجه تصمیم گرفتیم با دبیری علمی آقای انسانی چنین جشنواره‌ای را راه‌اندازی کنیم.


علی داودی نیز در سخنانی گفت: نسبت اهل بیت با شعر به عنوان تنها رسانه رسمی آن دوران بر کسی پوشیده نیست که مورد عنایت ایشان بوده و هست. مناسبات دینی همواره دارای جنبه‌های شادی و سوگ است که در میان آن‌ها «مباهله» کمتر مورد توجه قرار گرفته است که یکی از دلایل برپایی این جشنواره نیز همین است.


وی ادامه داد: حوزه هنری به عنوان یکی از نهادهای فعال فرهنگی و هنری برگزار کننده این رویداد است که امسال به شکل جدی و گسترده تری نسبت به دو دوره قبل برپا می‌شود. جشنواره ادبی «مباهله» ظرفیت گسترش در دیگر رشته‌های هنری از جمله هنرهای تجسمی را دارد که می‌تواند سال‌های آتی مورد توجه دیگر مراکز هنری حوزه هنری قرار گیرد.


دبیر علمی جشنواره ادبی «مباهله» نیز با حضور در این نشست با قرائت آیه ۶۱ سوره آل عمران که به آن آیه «مباهله» گفته می‌شود به چگونگی نزول این آیه پرداخت و گفت: عظمت این رویداد با وجود بسیاری از علما و بزرگان در تاریخ، مغفول مانده است اما امروزه در شرایطی هستیم که توان و ظرفیت پرداخت به این موضوع مورد غفلت را داریم.


وی افزود: پرداخت به واقعه «مباهله» در تمام ایران از سوی اقشار گوناگون از جمله هنرمندان مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم تلاش‌های آن‌ها مورد قبول و یاری اهل بیت (ع) به خصوص حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت علی (ع) قرار گیرد.


لازم به یادآوری است؛ شاعرانی که مایل به شرکت در این جشنواره هستند می‌توانند اشعار خود را تا تاریخ ۱۷ تیرماه سال جاری ارسال کنند. اشعار می‌تواند در تمامی قالب‌های سنتی و نوی شعری سروده شود. پس از بررسی و ارزیابی تمامی آثار رسیده توسط هیئت داوران به پنج اثر ارسالی برتر لوح تقدیر و جایزه نفیس نقدی تعلق خواهد گرفت.


انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب