دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک نشست خبری مطرح شد؛

ارسال ۶۱۶ شعر به نخستین جشنواره شعر نیکوکاری

دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری از ارسال ۶۱۶ اثر به این رویداد ادبی خبر داد.
کد خبر : 664387
جشنواره شعر نیکوکاری

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی دبیرخانه جشنواره ملی شعر نیکوکاری، نشست خبری اختتامیه نخستین دوره این جشنواره، سه‌شنبه ۲۴ خردادماه با حضور جمعی از اصحاب رسانه در محل حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


حجت‌الاسلام محمدمهدی خانمحمدی، دبیر این جشنواره در سخنانی عنوان کرد: برپایی نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، با هدف استفاده از ظرفیت شعر فارسی برای ترویج نیکوکاری از بهمن‌ماه ۱۴۰۰ کلید خورد و پس از آن، در استان‌های قم، گیلان، مشهد، اصفهان، کرمان و خراسان رضوی با حضور شاعران برجسته و پیشکسوت، محافل شعرخوانی با موضوع نیکوکاری برگزار شد


وی با بیان اینکه تعداد اشعار ارسالی به دبیرخانه جشنواره را ۶۱۶ اثر بوده است، افزود: از این تعداد، ۲۵۷ اثر کلاسیک، ۱۳۵ شعر، سپید و نیمایی و ۱۰۱ اثر رباعی، ۷۱ شعر در حوزه کودک و نوجوان و ۴۵ اثر نیز ترانه بودند. در مجموع ۲۸۷ نفر در این جشنواره شرکت کردند که با توجه به اینکه تجربه نخست بود، استقبال مطلوبی شد و شاعران کشورمان توانستند با هنر و شعر خود در کار خیر شرکت کنند.


وی تصریح کرد: سطح کیفی آثار مطلوب است و می‌تواند در قالب نماهنگ و تلفیق با هنرهای دیگر در سازمان‌های مختلف از جمله صداوسیما و شهرداری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین نخستین دوره این جشنواره با نگاهی کلی و بدون درنظر گرفتن موضوعاتِ اولویت‌دار برگزار شده است و در دوره‌های بعد تلاش داریم به موضوعات اولویت‌دار به طور خاص توجه کنیم.
در ادامه، عباس محمدی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در نشست اختتامیه جشنواره شعر ملی نیکوکاری با اشاره به این که نهادها و سازمان‌های مختلف در کشور در زمینه نیکوکاری و کاهش آسیب‌های اجتماعی همچون کمک به کودکان کار و کمک به نیازمندان و مستضعفان فعال هستند، افزود: آنچه بیش از هر موضوعی باید به آن توجه کرد، نهادینه‌کردن فرهنگ نیکوکاری و فرهنگ‌سازی در این بخش است.


وی با بیان این که نیکوکاری همیشه در فرهنگ ایران موردتوجه بوده است، گفت: کردار نیک و گفتار نیک همواره در همه ادوار مورد تاکید و نظر بوده است ولی تغییر سبک زندگی ما را از این نگاه دور کرده است و باید سعی شود به آن مسیر دوباره برگردیم.


محمدی با اشاره به برگزاری این شکل از جشنواره‌ها که در حوزه خیر و نیکوکاری برگزار می‌شود، ‌افزود: نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد در زمینه نیکوکاری فعال هستند اما آنچه باتوجه ‌به گستردگی قشر مستضعف در جامعه باید به آن توجه شود، همگانی‌شدن خیر ماندگار در میان آحاد جامعه است.


سیدمهدی طباطبایی، مدیرکل فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی و نماینده هیئت داوران جشنواره نیز در این نشست با تاکید بر سابقه طولانی توجه به موضوع نیکوکاری در آموزه‌های ملی و اسلامی ما عنوان کرد: در تمام سبک‌های ادبی شامل ادبیات تعلیمی، غنایی، عرفانی و حتی حماسی به نیکوکاری اشاره شده و مشارکت دانشگاه شهید بهشتی در برپایی جشنواره شعر نیکوکاری با هدف توجه دادن جامعه دانشگاهی و نخبگان به امور خیر انجام شده است.


وی با بیان اینکه شاعران ۲۳ استان کشور در نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری شرکت کردند، افزود: کیفیت اشعار رسیده مطلوب است و قابلیت انتشار در قالب یک مجموعه کتاب را دارند.


طباطبایی با اشاره به اینکه بیشتر شرکت‌کنندگان در این جشنواره از بانوان بودند، اظهار کرد: از مهم‌ترین مصادیق اشاره شده در آثار ارسالی می‌توان به مظاهر فقر، اهدای عضو، وقف، روزی حلال، تأسی به ائمه (ع) و استناد به آیات و احادیث اشاره کرد.


گفتنی است مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، دوشنبه ۳۰ خردادماه از ساعت ۱۸ در سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. حضور در این مراسم برای عموم، آزاد است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب