وقوع زمین لرزههای پیدرپی بالای ۶ ریشتر در هرمزگان + آمار فوتیها و مصدومان
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، ابتدا ساعت ۰۲:۰۲ بامداد زمین لرزه ۶.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین شهرستانهای بندر خمیر و بندرلنگه را لرزاند و سپس ساعت ۰۳:۵۴ زمین لرزه ۶.۱ ریشتری دیگری در عمق ۲۸ کیلومتری زمین حوالی بندر کنگ را به لرزه در آورد.
ساعت ۰۳:۵۵ نیز زمین لرزهای با قدرت۶.۳ ریشتر در عمق ۲۶ کیلومتری زمین بندر خمیر را لرزاند.
شدت این زمین لرزهها به حدی بود که در بندرعباس و برخی دیگر از شهرستانهای استان، جزایر خلیج فارس و حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز احساس شد.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان گفت: برق ۵۲ روستای متاثر از زلزله بندرلنگه قطع شده بود که تاکنون برق ۲۷ روستا وصل شده و برق دیگر روستاها هم به مرور وصل خواهد شد.
پایان عملیات جستجو در مناطق زلزلهزده هرمزگان
استاندار هرمزگان گفت: عملیات جستجو برای یافتن مجروحان احتمالی از زیر آوار به پایان رسید و مطابق بررسی به عمل آمده خوشبختانه هیچکس زیر آوار نمانده است.
استاندار هرمزگان افزود: ادوات و تجهیزات لازم برای آواربرداری به منطقه اعزام شده و به سرعت کار آواربرداری از این مناطق آغاز خواهد شد.
آمار فوتیها و مصدومان
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: در حال حاضر تعداد کشته شدگان ۵ نفر و تعداد مصدومان ۴۹ نفر است که نیمی از آنها مرخص شدهاند. ۷ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، دو بالگرد در منطقه حضور دارد، همچنین طی هماهنگی های انجام شده دانشگاه شیراز تجهیزات لازم را ارسال کرده است.
به گفته خالدی تمام امکانات برای رسیدگی به وضعیت مجروحان بسیج شده است و مصدومان به بیمارستانهای بندرلنگه و بندرخمیر اعزام شدند.
سلحشور مدیرعامل هلالاحمر هرمزگان نیز گفت: عملیات جستجو و نجات تمام شده و اسکان اضطراری مردم آغاز شده است و در حال توزیع چادر و اقلام امدادی هستیم.
برپایی بیمارستان صحرایی در بیمارستان بندر خمیر
میرهاشم فرمانداربندر خمیر گفت: تیمهای امدادی و عملیاتی از ساعت اولیه زلزله جهت کمک به مردم روستای سایه خوش اعزام شده و در محوطه بیمارستان نیاپور این شهرستان هم بیمارستان صحرایی ایجاد شده است.
فرودگاههای هرمزگان آماده همکاری با پروازهای امدادی
به گفته ضیایی مدیرکل فرودگاههای استان هرمزگان هیچ گونه خسارتی به فرودگاهها وارد نشده و فرودگاههای استان آماده همکاری با پروازهای امدادی است.
عباسی سخنگوی شرکت توزیع برق هرمزگان نیز گفت: برق ۲۵ تا ۳۰ روستای مناطق زلزله زده شهرستان بندرلنگه قطع است. ۵ پست از مدار خارج شده بود که تاکنون، ۴ پست به مدار برگشته و یک پست همچنان از مدار خارج است.
کمپ اسکان موقت در بندرعباس دایر شد
با تاکید استاندار هرمزگان علاوه بر استفاده از ظرفیت سالنهای ورزشی برای اسکان اضطراری مردم زلزله زده، یک کمپ اسکان موقت نیز در ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس برپا شد.
همچنین در شهرستان بندرلنگه نیز توسط جمعیت هلال احمر کمپ اسکان موقت مردم زلزله زده دایر شده است.
پس لرزه ها همچنان ادامه دارد
پس لرزه ۴.۵ ریشتری دیگری ساعت ۰۷:۵۹ در عمق ۱۳ کیلومتری استان هرمزگان - حوالی بندر خمیر را لرزاند
پس لرزه ۴.۲ ریشتری ساعت ۰۷:۲۱ در عمق ۱۳ کیلومتری استان هرمزگان - حوالی بندر خمیر را لرزاند.
گزارشی از روستای سایه خوش، کانون زمین لرزه های بامداد امروز
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در تماس تلفنی با رییس اورژانس کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار رسیدگی فوری و آمادگی مراکز درمانی و بیمارستانهای این استان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان زلزله بامداد امروز هرمزگان شد.
وی در تماس تلفنی با رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ارائه سریع خدمات درمانی مطلوب به مصدومان حادثه زلزله انجام گیرد.
وزیر بهداشت همچنین به جعفر میعادفر، رییس اورژانس کشور ماموریت داد تا در محل حادثه حاضر شود.
در این تماس تلفنی همچنین حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر تخصصی درمان برای ارائه خدمات به مصدومان، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس، اقدامات تشخیصی و رسیدگیهای درمانی به آسیب دیدگان زلزله، به وزیر بهداشت ارائه کرد و از آمادگی کامل بیمارستانهای هرمزگان برای اقدامات درمانی آنان خبر داد.
وی افزود: تیمهای واکنش سریع و تکنسینهای فوریتهای پزشکی به منطقه سایهخوش و سایر روستاهای اطراف بندرلنگه اعزام شدهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تمام بیمارستانهای استان در آمادهباش کامل هستند و آمبولانسهای این دانشگاه به همراه امکانات کامل خدمات اورژانس از بندرعباس به بخش مهران اعزام شده است.
روستای سایه خوش کانون زلزله
مرادزاده فرماندار بندرلنگه گفت: روستای سایه خوش در ۴۰ کیلومتری بندرخمیر بیشترین خسارت را دیده و بسیاری از خانه ها در این منطقه به طور کامل تخریب شده اند.
وضعیت روستای سایه خوش
قطع آب و برق روستاهای زلزله زده
اکنون برق، تلفن و آب روستاهای سایه خوش، دژگان و روستاهای مجاور قطع است.
بازگشایی مسیر بندرلنگه- روستای سایه خوش
با تلاش نیروهای امدادی مسیر روستای سایه خوش - بندرلنگه بازگشایی شد.
اداره راهداری بندرلنگه از شهروندان خواسته به علت پس لرزه ها و خطر ریزش کوه با احتیاط رانندگی کنند.
تعطیلی ادارات دولتی هرمزگان به دلیل وقوع زلزلههای شدید
ستاد مدیریت بحران استانداری هرمزگان در اطلاعیهای اعلام کرد؛ به دلیل وقوع زلزلههای پی در پی در استان، تمامی ادارات دولتی و دستگاههای اجرایی امروز شنبه (۱۱ تیر ۱۴۰۱) تعطیل هستند.
دستگاهها و نهادهای امدادی، عملیاتی و خدمات رسان همچنان به کار خود ادامه خواهند داد و شامل این تعطیلی نخواهند شد.
آزمون کنکور سراسری نیز مطابق برنامه ریزی قبلی برگزار خواهد شد.
برپایی کمپ اسکان موقت در بندرعباس
با تاکید استاندار هرمزگان علاوه بر استفاده از ظرفیت سالنهای ورزشی برای اسکان اضطراری مردم زلزله زده، یک کمپ اسکان موقت نیز در محوطه ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس برپا شد.
در شهرستان بندرلنگه نیز توسط جمعیت هلال احمر کمپ اسکان موقت برای مردم زلزله زده برپا شده است.
زلزله خسارتی به زیرساختهای بنادر هرمزگان وارد نکرد
علی رضا محمدی کرجی ران مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: درپی وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری و۶.۳ ریشتری و دهها زلزله و پس لرزه بامداد امروز شنبه در این استان خوشبختانه هیچ خسارتی به زیرساختهای بنادر مرکز و غرب این استان وارد نشده است.
وی افزود: عملیات تخلیه و بارگیری، پهلودهی و جداسازی شناورها با قوت و بدون وقفه درحال انجام است.
دستور وزیر کشور برای ارسال سریع امکانات برای حادثه دیدگان زلزله هرمزگان
وزیر کشور در گفتوگوی تلفنی با استاندار هرمزگان، ضمن در جریان قرار گرفتن آخرین گزارش از خسارات زلزله هرمزگان دستور داد تا امکانات لازم برای امدادرسانی به حادثهدیدگان به سرعت ارسال شود.
اعلام آمادگی ارتش برای امدادرسانی در مناطق زلزلهزده هرمزگان
به دنبال وقوع زلزله بامداد امروز در استان هرمزگان، امیر محمد محمودی معاون اجرایی و رئیس ستاد بحران ارتش ضمن اعلام آمادگی برای کمک به هموطنان در این استان گفت: یگانهای مستقر در این مناطق با امکانات بالگردی، بیمارستانی و نیروی انسانی آمادگی کامل برای هر نوع کمکرسانی و خدمت به مردم عزیز را دارند.
رئیس ستاد بحران ارتش همچنین اعلام کرد که به یگانهای مستقر در مناطق جنوبی اعم از یگانهای دریایی، هوایی، پدافند و زمینی ابلاغ شده کمکرسانی به مردم عزیز و آسیب دیده را با هماهنگی ستاد بحران منطقه انجام دهند.
معاون اول رئیس جمهور نیز همچنین با تاکید بر رسیدگی فوری به زلزله زدگان، از استاندار هرمزگان خواست حداکثر توان و سرعت خود را برای آواربرداری و امدادرسانی به مردم زلزله زده بکار گیرند.
امداد رسانی نیروی دریایی سپاه به آسیبدیدگان زلزله هرمزگان
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه به محض وقوع زلزله ضمن تماس با سردار عظمایی فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه به صورت تلفنی گفتوگو و دستوراتی صادر کرد.
سردار تنگسیری با بیان اینکه گروههای جهادی، مهندسی و امداد رسان باید به سرعت به محل وقوع حادثه اعزام شده و برای کمک رسانی به مردم تلاش کنند، اظهار کرد: لازم است این نیروها از مشکلات و آلام مردم عزیز آن منطقه کاسته و هرگونه کمک رسانی لازم به مردم را انجام بدهند و مصدومان حادثه زلزله به سرعت با امداد هوایی توسط بالگردهای هوادریا نیروی دریایی سپاه به بیمارستانهای بندرعباس منتقل شوند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه همچنین در تماس با مهدی دوستی استاندار هرمزگان تصریح کرد: این نیرو با بسیج امکانات و امداد رسانی منطقه پنجم، در حال کمکرسانی به حادثهدیدگان زلزله است و در صورت نیاز آمادگی دارد از ظرفیت مهندسی خود استفاده کند و همچون همیشه برای رفع مشکلات مردم عزیز در کنار آنان حضور خواهد داشت.
پایان عملیات نجات در منطقه زلزله زده هرمزگان
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه کار جستجو و نجات در منطقه زلزله زده تقریباً تمام شده است، افزود: ۲۲ مصدوم سرپایی درمان شدند و همچنین به تعداد کافی چادر، پتو و موکت ارسال شده است و روستاهای دیگر نیز ارزیابی شدهاند و نیازهای آنها نیز مرتفع شده است.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد خانهها در سایه خوش آسیب دیدهاند و چادرها تحویل هموطنان شده است اما با توجه به شرایط آب و هوایی چادرهای گروهی راب هال ارسال شده است همچنین ضمن هماهنگی با دیگر گروههای امدادی قرار بر این شد تا کانکس برای خانوادهها تخصیص یابد.
کولیوند با اشاره به چادرهای راب هال گفت: این چادرها گروهی هستند و ظرفیت ۲۵۰ را دارند و دارای امکانات سرمایشی هستند در حال حاضر ۲ چادر ارسال شده است و علاوه بر آن بالگردهای ما در منطقه حاضر هستند و هر نیازی وجود داشته باشد سریعاً آنرا مرتفع خواهند کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: کل روستای سایه خوش ۲۵۰ خانوار هستند و ۵۰ درصد آن آسیب دیده است، مناطق اطراف کانون زلزله زده نیز کاملاً ارزیابی شدند و امکانات به آنها نیز تخصیص مییابد. مردم نگران هستند و ممکن است نخواهند به زیر سقف بروند و بر همین اساس ما به تمام این خانوادهها چادر تخصیص میدهیم.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/