تصویب تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس بعید است/رأی دو سوم نمایندگان برای تشکیل وزارتخانه جدید
مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن و مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به موافقت دولت با تشکیل وزارت بازرگانی و تفکیک وزارت صنعت و معدن و تجارت، گفت: در چند سال گذشته این اتفاق بارها رخ داده و تفکیک وزارت «صمت» کاری تکراری و آزمایش شده است.
وی با بیان اینکه تفکیک وزارت بازرگانی در مجلس موافق و مخالفانی دارد که از دید این افراد تشکیل وزارت بازرگانی محاسن و معایب خودش را دارد، افزود: موافقان تفکیک وزارت صمت معتقدند اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود، به طور قطع سیاستهای تولید در یک وزارتخانه متمرکز میشود و این اقدام به نفع تولیدکننده خواهد بود.
نماینده مردم زنجان در مجلس با تأکید بر اینکه مخالفان این طرح نیز معتقدند که با تشکیل وزارت بازرگانی با توجه به اینکه بحث واردات جدی میشود، تولیدکنندگان متضرر خواهند شد، ادامه داد: این افراد معتقدند کفه بازار نسبت به تولید سنگینتر خواهد شد و متولیان وزارت بازرگانی تمرکز خود را بر روی بازار خواهند گذاشت و به نوعی تولیدکننده به حاشیه میرود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: برای تشکیل وزارت بازرگانی باید در رأس دولت که رئیسجمهور و معاون اول قرار دارند، هماهنگی لازم را داشته باشند و تا جایی که امکان دارد، ضعفهای تشکیل این وزارتخانه جدید را کاهش دهند.
طاهری با تأکید بر اینکه باید فردی بر رأس وزارت بازرگانی قرار گیرد که تا جایی که امکان دارد ضعفهای مطرح شده را کاهش دهد، اظهار کرد: به طور قطع با تشکیل وزارت بازرگانی فردی که در رأس این وزارتخانه قرار میگیرد، توجه بیشتری به بازار خواهد کرد و این امر هم طبیعی است، زیرا بخش تولید همچنان در دست وزارت صمت باقی میماند، اما برنامهریزیها باید بهگونهای باشد که تولید کشور با توجه به توصیههای رهبر معظم انقلاب در چند سال گذشته درباره این موضوع متضرر نشود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام اینکه طرح مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال پیگیری است، عنوان کرد: اگر این طرح به صحن پارلمان بیاید، به دلیل اینکه خلاف قانون برنامه است، برای اینکه تصویب شود به دو سوم رأی نمایندگان نیاز دارد و از طرف دیگر، اینکه لایحه دولت در مجلس تصویب شود، خیلی بعید است.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/