ماجرای نامهای در دولت روحانی برای انتصابات در «شستا»
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز درباره گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تأمین اجتماعی در حوزه انتصابات و نحوه مدیریت شرکتهای وابسته به خصوص شستا گفت: شستا مالک شرکتهای بسیاری در حوزههای داروسازی کشت، دامداری، نفت، پتروشیمی و عمرانی است و سهام و سرمایه زیادی دارد.
وی افزود: همچنین شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، هلدینگ پتروشیمی تاپیکو، صنایع مس ایران، خدمات بهداشتی میلاد سلامت و … ظرفیتهایی هستند که شستا در آنها سرمایهگذاری کرده و حقوق کارگران و بازنشستگان نیز در آن خلاصه شده است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در مجموع شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با بیش از ۱۶۵ شرکت مدیریتی و ۶۵ شرکت غیرمدیریتی فعالیتهای گستردهای را در حوزههای مختلفی انجام میدهد و مجموعه داراییهای آن در سال ۹۷ بالغ بر ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
خضریان تصریح کرد: نزدیک به ۳۲ هزار میلیارد تومان درآمد سالانه شستا اعلام شده است. این ارقام با توجه به نوسانات نرخ ارزی و تورم به طور قطع دو برابر شده است.
وی با بیان اینکه مجلس حتماً باید بداند در مجموعه شستا چه میگذرد، گفت: در ادوار مختلف تحقیق و تفحص درباره این موضوع دو بار آغاز شده، اما گزارش آن به صحن نیامده است. همین موضوع نشان میدهد این بحث پرمخاطره و حساسی است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس اضافه کرد: تحقیق و تفحص از شستا سال ۹۹ به ثبت رسید، اما متأسفانه با دو سال تأخیر به صحن آمد.
خضریان ادامه داد: یکی از اتفاقات تلخ درباره شستا این است که این مجموعه در هشت سال دولت روحانی به حیاط خلوت سیاسی تبدیل شده بود، هیئت تحقیق و تفحص پیگیری این مسائل را تا جایی پیش برده و این موضوع با رأی نمایندگان رسمیت پیدا خواهد کرد.
وی تأکید کرد: موضوع مهم، امضای افرادی همچون معاون وزیر تعاون وقت در نامههایی به شرکت تأمین اجتماعی است، مبنی بر اینکه برخی اسامی که اعضای ستاد روحانی بودهاند باید در هیئتمدیرههای شرکتهای شستا به کار گرفته شوند؛ چنین اقدامی شستا را به حیاط خلوت سیاسی تبدیل کرد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس تاکید کرد: این در حالی است که شستا و شرکتهای دیگر که نام آنها برده شد شرکتهای سرمایه گذاری هستند که باید منافع و سود اقتصادی آنها پیش از هر چیز دیده شود و این همان مطلبی است که هرگز مورد توجه وزارت تعاون وقت و کارکنان آن قرار نگرفت.
خضریان عنوان کرد: به چه دلیل باید فردی با لیسانس غیرمرتبط در یک شرکت پتروشیمی در هیئت مدیره قرار بگیرد در حالی که جوانان نخبه کشور به دنبال شغل بوده و هستند. آیا اینکه آنها یک ماه در ستاد انتخاباتی فعالیت کرده اند دلیل بر چنین انتصاباتی میشود؟ آیا عدالت اینگونه در کشور دنبال میشود؟
وی بیان کرد: سوالی که به دنبال پاسخ آن در رابطه با این مجموعه هستیم این است که چرا در بخش مدیریت مالی و سرمایه گذاری شرکتهای زیرمجموعه شاهد انواع تخلفات گسترده و ایرادت فراوان در فرآیند خرید و فروش داخلی هستیم؟ انتصابات سیاسی و غیرتخصصی که مصداق خیانت در امانت بیمه شدگان است چرا باید با بهانههای سیاسی رقم بخورد؟
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: چرا سوءاستفاده در بخش حقوقی زیرمجموعههای شستا به وفور دیده شده است؟ ۱۳ هزار پرونده قضایی و حقوقی که از سوی شستا در مجموعههای مختلف شکل گرفته تقریباً بی نتیجه مانده است و مجموعه حقوقی شستا نتوانسته احقاق حق انجام دهد.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/