دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشگاه‌های هنر باید با ایجاد شرکت‌های خلاق به اقتصاد متصل شوند

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت:دانشگاه‌های هنر با ایجاد و حمایت از شرکت‌های خلاق می‌بایست به اقتصاد متصل گردند تا بتوانند در توسعه و ارتقای جایگاه خود نقش‌آفرینی کنند.
کد خبر : 665793
هاشم داداش پور

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هاشم داداش‌پور، رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه هنر اصفهان با بیان مطلب فوق اظهار کرد: با توجه به ظرفیت فراوان هنر به‌عنوان یک ابزار در پیشبرد اهداف ملت‌ها و انتقال آرمان‌ها و اندیشه‌ها، متاسفانه به‌دلیل عدم ایجاد پل ارتباطی با صنعت و اقتصاد، کمتر از این پتانسیل استفاده مطلوب به‌عمل آمده است.


وی در ادامه با اشاره به چهار دانشگاه هنر تهران، تبریز، شیراز و اصفهان، که در سه دهه گذشته تاسیس شدند، از آن‌ها به‌عنوان چهار مکتب هنری نام برد و گفت : همانطورکه در گذشته مکتب اصفهان و شیراز و ... را داشتیم، باید امروز نیز این دانشگاه‌ها با تجهیز به علم روز و امکانات و پرورش سرمایه‌های انسانی، به احیای مکتب‌های ارزشمند هنری گذشته بپردازند.


داداش‌پور در ادامه به اقبال جوانان به رشته‌های هنری اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ از یک میلیون و ۲۸۰ هزار دانشجو، تنها ۵۳ هزار نفر تقاضا وجود داشت و بعد از یک دهه، امسال شاهد ۱۶۱ هزار متقاصی در رشته‌های هنری هستیم و این یعنی رشد سه برابری و این نشانگر علاقمندی لایه‌های اجتماعی جامعه به هنر است که وظیفه وزارت علوم را در پاسخ‌گویی به مطالبات هنری بیش از گذشته می‌کند.


معاون وزیر علوم به تقسیم‌بندی دانشگاه‌ها پرداخت و بیان کرد: نسل اول دانشگاه‌ها را آموزش‌محور می‌توان نام نهاد، نسل دوم را پژوهش‌محور و نسل سوم، نسل کارآفرین هستند و انتظار می‌رود دانشگاه‌های هنر در کنار انجام ماموریت‌های آموزش و پژوهش با نگاهی ویژه به کارآفرینی در حوزه هنرهای صنایع اسلامی در سطح آکادمیک نسبت به تجهیز و راه‌اندازی کارگاه‌های متعدد کارآفرینی هنر اقدام کنند و با پیوند با اقتصاد به رشد و شکوفایی برسند.


وی از دانشگاه‌ها به‌عنوان مهم‌ترین و ارزشمندترین دارایی هر استان نام برد و از مجموعه مدیران دولتی استان‌ها درخواست توجه ویژه به این سرمایه‌ها را کرد و گفت: در دولت سیزدهم اختیارات قابل توجهی به استانداران داده شده و هر استاندار نقش دولت را در استان ایفا می‌کنند.


وی در پایان از تلاش‌های رضا نصراصفهانی در طول سه سال گذشته و ایام کرونا و ایجاد زیرساخت‌های مجازی برای ارائه کارگاه‌های آموزشی هنر تقدیر کرد و حکم ریاست جدید را از طرف محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عطاری تقدیم و آرزوی موفقیت و سربلندی در پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی در حوزه علم را کرد.


در این مراسم حجت‌الاسلام ابطحی، رئیس نهاد رهبری در سخنانی مسئولیت در نظام اسلامی را نعمت و توفیق الهی خواند و گفت: مسئول محل رجوع مردم است و هیچ سعادتی بالاتر از حل مشکل مردم نیست. وی دانشجویان و کادر دانشگاه هنر اصفهان را از اخلاقی‌ترین دانشگاه‌ها نام برد.


در ادامه مراسم نصراصفهانی نیز با تقدیر از اعضای هیئت علمی و کارکنان و دانشجویان، مشکل اصلی دانشگاه هنر اصفهان را کالبدی عنوان کرد و خواستار توجه مسئولین در راستای تجمیع سایت‌های پراکنده به یک سایت واحد برای ایجاد بستر رشد و توسعه شد.


علیرضا خواجه احمدعطاری، رئیس جدید دانشگاه نیز از اعتماد وزیر علوم تشکر کرد و گفت: در سند چشم‌انداز ۱۴۰۵ دانشگاه هنر اصفهان باید به جایگاه اصلی خود برسد و در ارتقای هنر که در گذشته به‌عنوان گنج پنهان گنبدهای فیروزه‌ای نقش جهان محسوب می‌شدند، مجدد در جهان تجلی و ظهور و بروز یابند و بار دیگر این استان به موقعیت پایتخت و مهد فرهنگ و هنر ایران و جهان اسلام دست یابد.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب