دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1401 - 14:33

تقدیر افغانستان از ۴ دهه مهمان‌نوازی ایرانیان

معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان از مهمان نوازی چهار دهه ایران و پاکستان از مهاجرین افغان قدردانی کرد .
کد خبر : 665164
شیرمحمد عباس استانکزی

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «شیرمحمد عباس استانکزی»، معاون سیاسی وزارت خارجه دولت موقت طالبان امروز (یکشنبه ۲۹ خرداد)، در نشست «آینده روابط افغانستان با کشورهای همسایه» گفت: «امارت اسلامی خواهان روابط مثبت و فعال سیاسی با همسایه‌ها و جهان است و هیچ تهدیدی از افغانستان برای کشورهای دیگر وجود ندارد.»


وی در ادامه از کشورهای همسایه خواست که برای توسعه و آبادانی افغانستان با این کشور همکاری کنند.


استانکزی با بیان اینکه حضور بیگانگان در منطقه بی‌ثبات‌کننده است، اظهار داشت: «با همکاری کشورهای همسایه اجازه باز شدن پای بیگانگان به افغانستان و منطقه را نمی‌دهیم.»


معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان گفت که صلحی که امروز در افغانستان تامین شده، نتیجه خون بیش از ۳ میلیون اعضای این گروه است.


وی با اشاره به شکست شوروی در افغانستان افزود که ۱۵ کشور اسلامی از خطر سلطه این کشور در امان ماندند.


وی از مهمان نوازی چهار دهه ایران و پاکستان از مهاجرین افغان قدردانی کرد و گفت: این دو کشور همسایه با پناه دادن میلیون‌ها مهاجر افغان در چهار دهه گذشته مسئولیت اسلامی خویش را ادا کرده‌اند.


معاون وزارت خارجه طالبان گفت: ما از کشورهای همسایه می‌خواهیم که در قسمت مهمان نوازی مهاجرین تا مساعد شدن زمینه بازگشت آنان صبور باشند و با مهاجرین به عنوان مسلمان با مسلمان رفتار کنند.


استانکزی از کشورهای همسایه افغانستان نیز خواست که مرزهای خویش را باز گذاشته و سهولت‌ها را ایجاد کنند تا افغان‌ها از روابط تجاری سیاسی و آموزشی با آنها استفاده کنند.


پیش از این «امیرخان متقی»، وزیر خارجه دولت موقت طالبان گفته بود که این گروه با کشورهای همسایه روابط حسنه داشته و سیاست خارجی طالبان با کشورهای همسایه متوازن بوده و هیچ مشکلی در خصوص روابط دیپلماتیک یا تجاری در این زمینه وجود ندارد.


وی خاطرنشان کرد که بنادر شیرخان، حیرتان، تورغندی، اسلام‌قلعه، سپین بولدک و تورخم همه باز هستند و طالبان با همه روابط حسنه دارد.


این اظهارات از سوی وزیر خارجه طالبان در حالی مطرح شده که با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه، هنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته و طبق معیارهای همکاری دیپلماتیکی و اقتصاد بین‌المللی، طالبان هنوز مشروعیت جهانی ندارد.


پیش از این نیز در خط مرزی میان ایران-افغانستان، پاکستان-افغانستان و تاجیکستان-افغانستان تنش‌هایی به‌وجود آمد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب