دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 خرداد 1401 - 11:39
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

فلاحی: حذف ۶۰ درصدص کنکور از ملاک ارزیابی دانش آموزان در دستور کار است/ پایان کنکور در هاله‌ای ابهام

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: تلاش‌هایی در حال انجام است که کنکور تا ۶۰ درصد حذف شود.
کد خبر : 664940
کنکور

احمد حسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد زمان حذف کنکور از ملاک سنجش افراد برای ورود به دانشگاه تصریح کرد:‌ تلاش‌هایی در حال انجام است که کنکور تا ۶۰ درصد حذف شود.


سخنگوی کمیسیون آموزش ادامه داد: البته معتقدم در این خصوص کار کارشناسی بیشتری باید صورت گیرد، بخشی از اقدامات پژوهشی در این رابطه را باید کمیته آموزش عالی کمیسیون آموز مجلس انجام دهد تا بتوانیم بازنگری در سر فصل‌های خود داشته باشیم، به طور مثال اگر بخواهیم سه سال آخر دبیرستان را ملاک ارزیابی افراد برای ورود به دانشگاه قرار دهیم خودش نیاز به ارزیابی سر فصل‌های آموزشی دارد.


او ادامه داد: بنظرم برای ارزیابی کنکور ابتدا ارزیابی دوازده پایه را باید داشته باشیم، زیرا در بسیاری دروس نیاز است سرفصل‌های غیر ضرور حذف شوند تا عمر دانش‌آموزان بیهوده تلف نشود، سپس سرفصل‌های جدید ملاک ورود به دانشگاه افراد قرار می‌گیرد.


فلاحی با بیان اینکه صندلی بسیاری از دانشگاه‌ها هم اکنون خالی است، تصریح کرد: با ادامه این رویه در آینده کنکور خاصیت اصلی خود را از دست می دهد.


سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با حذف کنکور سطح علمی دانشگاه‌های برتر کاهش پیدا خواهد کرد؟ گفت: بنده سوالی دیگر را مطرح می‌کنم و آن این است آیا کنکور ملاک دقیقی برای ارزیابی افراد جهت ورود به دانشگاه است، یا خیر؟ معتقدم پاسخ به این سوال منفی است.


او ادامه داد: بسیاری از دانش آموزان ممتاز در دبیرستان‌های مختلف داریم که خیلی از مواقع در کنکور نتیجه نمی‌گیرند، همچنین دانش‌آموزانی داریم که مرتبه علمی پایینی دارند ولی در کنکور قبول می‌شوند، در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که کنکور یک ملاک ارزیابی دقیق و علمی نیست.


فلاحی درمورد تعیین تکلیف دانشگاه‌های مازاد در کشور تصریح کرد: اکنون طرحی در دانشگاه‌ها برای تجمیع از حیث مکانی و رشته داریم که بر این اساس نیازهای ملی و منطقه‌ای انجام می‌شود، به طور کلی معتقدم باید تجدیدنظری در خصوص مکان‌های دانشگاه ها، رشته‌های تحصیلی و توسعه دانشگاه‌ها داشته باشیم، چراکه در بسیاری از موقع دچار افراط و تفریط شده‌ایم.


انتهای پیام/۴۰۱۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب