ایجاد اشتغال با تبدیل طلای کثیف(زباله) به ریال تمیز
مجتبی منوچهری، دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خاطرنشان کرد: ایده ما جهانشهرِ مقاومت یا کرمانِ بدون زبالهگرد است که ایدهای نو در کشور تلقی میشود و نمونههای مشابه خارجی آن تنها در کشورهای دانمارک، سوئد و آلمان وجود دارد.
وی بیان کرد: فعالیت ما به این شکل است که طلای کثیف (زباله) را تبدیل به ریال تمیز میکنیم و در کنار آن زبالهگردها را سامان میدهیم. در حال حاضر یک روال کلی برای بحث تولید تا دفن زباله وجود دارد که رهاسازی در طبیعت است این امر موجب میشود که زبالهگردها به سراغ این زبالهها بروند، مواردی همچون کاغذ، مقوا و ... را جمعآوری کرده و به دلال بفروشد. در این مسیر دلال زبالهها را به کارخانه بازیافت یا تفکیک میبرد که این کارخانهها در کرمان وجود ندارد.
منوچهری افزود: ایده ما این است که دانشگاه به این عرصه ورود کند و بتوانیم بهصورت رسمی بر اساس تولید دانشبنیان بازیافت زبالهها را انجام دهیم و این ایده را در سطح کشور گسترش دهیم.
این دانشجو خاطرنشان کرد: در این طرح خانوادهها و اصناف تفکیک زباله را از محل تولید انجام میدهند و از طریق اپلیکیشن با فردی بهنام زیستبان در ارتباط هستند که زبالهها را دریافت میکند. این زبالهها در دستگاه وکیوم نگهداری و مانع زبالهگردی میشود در نتیجه عدهای زبالهها را به کارخانه بازیافت منتقل میکنند و فرآیند بازیافت و تفکیک بهدرستی انجام میشود.
وی در پایان افزود: در این مسیر زبالههای سمی دفن میشود و با ایجاد بستری مناسب برای اشتغال عزت و شأن انسانی (زبالهگردها) نیز تأمین میشود.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/