نسلهای جدید دانشبنیان به صنایع سنگین و نیمهسنگین ورود کنند
اقبال شاکری در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون خبرگزاری آنا با بیان اینکه باید از دانشبنیانها حمایت کرد و این حمایت در عرصه سختافزاری و نرمافزاری باید باشد، اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت فناوری ریاست جمهوری با هدف حمایت از ایدههای نو و خلاقانه تشکیل شده که این ایدههای نو غالباً از جانب شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود، لذا این صندوق کار حمایت از شرکتهای دانشبنیان را انجام میدهد.
وی افزود: باید با تشکیل صندوقهایی نظیر صندوق مذکور روند حمایت از دانشبنیان تسریع شود. به نظر من تشکیل صندوقها در دانشگاه به پیشبرد اهداف اصلی شعار سال کمک فراوان خواهد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: صندوق حمایت از شکوفایی و نوآوری در حوزه تسهیلات و ضمانتهای مورد نیاز بانکی فعالیت میکند و به نظر من کاری که انجام میدهند و حمایتشان بسیار مؤثر است.
شاکری با اشاره به قانون مجلس برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: مجلس یازدهم از ابتدای روی کار آمدن، دغدغه حمایت از تولید و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را داشته است که از همان ابتدا طرحی در کمیسیونها مطرح کرد و در نهایت در اسفند سال گذشته به قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان تبدیل شده است که در این قانون حمایتهای انقلابی بسیار وسیعی از شرکتهای دانشبنیان در حوزههای متعدد صورت گرفته است. به نظر من اگر همین قانون به خوبی مورد بررسی قرار بگیرد و در اجرای آن نهایت دقت به کار گرفته شود، بسیاری از مشکلات و چالشهای شرکتهای دانشبنیان رفع خواهد شد.
وی اضافه کرد: این قانون تقریباً یک سال قبل از شروع مجلس یازدهم و دو سال هم در این مجلس مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته و از سوی بسیاری از اندیشکدهها و معاونت علمی و فناوری پیشنهادات سازندهای را دریافت کردهایم تا قانون مذکور به یک قانون مفید و کارآمد تبدیل شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام تسهیلگریهای بانکی برای شرکتهای دانشبنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی انجام میشود، گفت: این صندوق، سرمایهگذاریهای مشترک انجام میدهد و منابع مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان را تأمین میکند و به نظر من در این حوزه مشکل خاصی نداریم.
شاکری با اشاره به این که حمایتهای صوری و کلی از شرکتهای دانشبنیان بیفایده است، اظهار کرد: قانونی که در مجلس به تصویب رسیده، همه حمایتهای لازم از شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده و اگر همین قانون به خوبی پیاده شود، شرکتهای دانشبنیان رشد بسیار گستردهای خواهند داشت.
وی درباره ارتباط شرکتهای دانشبنیان با صنایع بزرگ گفت: امروز بسیاری از شرکتهای دانشبنیان در صنایع بزرگ فعالیت نمیکنند، بلکه در صنایع و کسب و کارهای کوچک و زودبازده فعالیت دارند که استارتآپها یکی از آنهاست.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید نسلهای جدید دانشبنیان به صنایع سنگین و نیمهسنگین ورود داشته باشند تا این صنایع بتوانند دانشبنیان شوند و محصولات دانشبنیان تولید کنند، تا همانند آن موفقیتی که در حوزه نانو و سلولهای بنیادین را شاهد هستیم، اتفاق بیفتد.
شاکری در پایان حمایت بانکی از کسب و کارهای دانشبنیان را ضروری توصیف کرد اما نقش صندوقهای حمایت از نورآوری و شکوفایی را مهمتر و حیاتیتر میداند که از طریق این صندوق باید تسهیلات ارزان در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/