دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کالاهای دانش بنیان جایگزینی برای اقتصاد نفتی

عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس با بیان اینکه در حوزه نانو تکنولوژی و فناوری های نوین و علم دانش بنیان در بین ۵ کشور اول دنیا هستیم، گفت: با حمایت وزارتخانه ها می توان صادرات کالاهای دانش بنیان را جایگزین اقتصاد نفتی کشور کرد.
کد خبر : 661544
دانش بنیان



آرا شاوردیان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اظهار کرد: به عنوان عضوی از فراکسیون دانش بنیان مجلس با شرکت های دانش بنیان و خلاق و جوانان فعال در این حوزه ها در ارتباط بوده و در جلسات آنها شرکت کرده و به مشکلات آنها آشنا و آگاه هستم. این جوانان نخبه از هفت خوان رستم برای گرفتن مجوز شرکت دانش بنیان عبور کرده اند و هم اکنون با مشکل فروش محصولاتشان رو به رو هستند. باید با فراهم شدن بستر قانونی لازم زمینه روی آوردن صنایع به محصولات این شرکت ها را فراهم کنیم.


این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه متاسفانه مشکلات زیادی در سر راه تولید این شرکت‌ها وجود دارد ادامه داد: مجلس سعی دارد که قوانینی مثل تسهیل در فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار و یا قانون توجه به شرکت‌های دانش بنیان تا مسیر آنها راحت تر شود اما باز می بینیم که موانع بر سر راه ارتباط آنها با صنایع در وزارت صمت و سایر وزارت خانه ها پابرجاست و این شرکت ها با چالش های زیادی رو به رو هستند. خوشبختانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق های نوآوری و شکوفایی در این حوزه خیلی فعال هستند.


شاوردیان گفت: طی بازدیدی که از این شرکت‌ها و از خانه‌های نوآوری داشتیم متوجه شدیم که حمایت های لازم از سوی سازمان ها و دولت از آنها صورت نگرفته و امیدوارم که امسال دولت و معاونت علمی و خانه‌های نوآوری در کشورهای همسایه فعال تر شوند تا ارتباط شرکت‌های دانش بنیان با آنها مستحکم شود علاوه بر این برنامه ریزی شده تا خانه‌های نوآوری در کشورهای همسایه بیشتر شود. اما مقرر شده که از سوی دولت و وزارتخانه‌ها از این خانه‌های خلاق حمایت صورت بگیرد.


نماینده مردم ارامنه شمال کشور ادامه داد: ما باید بتوانیم محصولات تولیدی این شرکت ها را در داخل کشور به خانه های نوآوری خارج از کشور منتقل کنیم و در حوزه صادرات این محصولات فعال باشیم و از این شرکت های نوپا و جوان حمایت کنیم چون با توجه به شرایط اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا، این حمایت و حضور محصولات آنها در صنایع ما و همچنین صادرات آنها به بازار کشورهای خارجی کمک می کند که در بازارهای جهانی شناخته شده شویم.


عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس ادامه داد: در حوزه نانو تکنولوژی و فناوری های نوین و علم دانش بنیان در بین ۵ کشور اول دنیا هستیم و دانش لازم را در اختیار داریم اما متاسفانه حمایت های لازم از سوی دولت و وزارتخانه‌ها سازمان‌های مربوطه از شرکت‌های دانش بنیان نشده است. این وزارتخانه‌ها اگر نیاز خود با ماشین آلات مورد نیازشان را از شرکت ها دانش بنیان تامین کنند و یا با آنها ارتباط برقرار کنند تا محصول مورد نظرشان توسط این شرکت ها ساخته شود قطعا شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی بر مبنای اقتصاد و علم دانش بنیان خواهیم بود.


عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: امیدواریم با این نام گذاری سال که البته باید مختص به شعار نباشد و وزارتخانه‌ها به جد از شرکت های دانش بنیان حمایت و کالاهای تولید آنها را خریداری کنند. وقتی کالای مشابه خارجی در داخل وجود داشته باشد می توان از این کالا استفاده کرد و زمینه صادرات را هم فراهم کرد تا به زودی این کالاها جایگزین اقتصاد نفتی شوند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب