محیط رشد شرکت کنندگان نمایشگاه عصر امید فراهم شود/ سوء استفاده از قدرت توسط نمایندگان و مجریان به صلاح مردم نیست
عبدالحسین روح الامینی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد ارزیابی خود نسبت به نمایشگاه عصر امید اظهار کرد: ابتدا باید بگویم خوشحال هستم که توانستم بالاخره به وعده خودم نسبت به آنا عمل کنم، این نمایشگاه مانند بسیاری از نمایشگاههای دیگر در حوزه فناوری و شرکتهای دانشبنیان است که تفاوت چندانی با آنها ندارد.
حضور فناوریهای تثبیت شده در نمایشگاه عصر امید یک مزیت است
او ادامه داد: البته یک تفاوت میتوان قائل شد و آن این است که ۳ هزار غرفه موجود در نمایشگاه متمرکز در دایره دانشگاه آزاد هستند، از این جهت قابل توجه است، البته بنده برخی از غرفههای این نمایشگاه را در نمایشگاههای معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری سابقاً دیده بودم که خود این مسئله هم یک مزیت است.
محیط رشد شرکت کنندگان نمایشگاه عصر امید فراهم شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد: دانشگاه آزاد توانسته است کسانی را که فناوریشان تثبیت شده است و بازار مناسب خود را ایجاد کردهاند را به همکاری جلب کند، اکثر غرفههای این نمایشگاه نوپا هستند و دایره محدودی از فعالیتهای دانشبنیان دارند که در حد نمونهسازی است، طبیعتاً این شرکت کنندگان باید محیط رشدی برایشان فراهم شود تا بتوانند بازار مناسبی برای خود در داخل و خارج کشور ایجاد کنند.
اقدام به برگزاری این نمایشگاه توسط دانشگاه آزاد شروع خوبی است
روح الامینی تاکید کرد: اقدام به برگزاری این نمایشگاه توسط دانشگاه آزاد شروع خوبی است، اما مشروط بر اینکه استمرار داشته باشد، زیرا آیندهنگری برای هدایت این جوانان حاضر در نمایشگاه از مفید ترین اقدامات برای اقتصاد دانش بنیان است.
تنوع حوزههای فناوری در نمایشگاه عصر امید
نماینده مردم تهران در ادامه تشریح ارزیابی خود نسبت به نمایشگاه عصر امید بیان کرد: نکته دوم تنوع حوزههای فناوری در نمایشگاه عصر امید است، در این نمایشگاه حوزههای مختلف اعم از مکانیک، شیمی، مواد و غیره حضور پر رنگ دارند، همچنین کنسرسیومهای موضوعی بین واحدهای دانشگاه آزاد مختلف هم به چشم میآید که اگر ادامه پیدا کند، میتواند در به نتیجه رسیدن دستاوردها مفید باشد، زیرا افرادی که در یک حوزه از واحدهای مختلف با یکدیگر کار میکنند هم افزایی لازم را دارند و به صورت گروهی کار خود را ادامه میدهند چه در توسعه محصول و چه در توسعه بازار.
لزوم برنامهریزی دانشگاه آزاد برای گسترش فعالیت دانشبنیانها
وی افزود: نکته بسیار مهم این است که دانشگاه آزاد باید برای آینده این شرکت کنندگان جوان برنامه داشته باشد تا در رحم و محدوده دانشگاه آزاد باقی نمانند، بلکه رشد کنند، طبیعتاً مسئولان دانشگاه باید برای این مهم برنامهریزی لازم را داشته باشند، بنظرم نمایشگاه عصر امید شروع خوب و مبارکی است، انشاالله با ملاحظاتی که عرض کردم توسعه پیدا کند.
فصل مشترک قوای مقننه و مجریه خدمت به مردم است
روح الامینی در بخش دیگری از گفتوگو خود با آنا به توصیه رهبر انقلاب در خصوص عدم مداخله نمایندگان در انتصابات دولتی اشاره داشت و گفت: دولت به عنوان قوه اجرایی کشور در خدمت مردم است و شرح وظایفی مطابق قانون اساسی دارد، مجلس هم به عنوان قانونگذار و ناظر وظایف خود را دارد، بنابراین فصل مشترک قوای مقننه و مجریه خدمت به مردم است و آن چیزی که که به صلاح مردم است باید انجام شود.
سوء استفاده از قدرت توسط نمایندگان و مجریان به صلاح مردم نیست
او ادامه داد: نمایندگان مردم در مقام مشورت، مشاوران دلسوز و امینی برای مجریانی خواهند بود که در صدد خدمت به مردم هستند، اما گروکشی و سوء استفاده از ابزار قدرت چه برای کسی که در قوه مجریه و چه برای کسی که در قوه مقننه مشغول خدمت است به صلاح مردم نیست، بنابراین محور تعاملات بین قوا منافع مردم است، به طور طبیعی اصل تفکیک قوا باید رعایت شود و هر کدام از قوا باید به وظایف خود عمل کنند.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: اگر هماهنگی، همکاری و مشورت در یک فضای دوستانه، هوشمندانه و پیشگیرانه باشد خیلی از سوء تفاهمها به وجود نمیآید، ما در جایی آسیب میبینیم که منافع مردم کنار برود و مسائلی غیر از آن موضوعیت پیدا کند، چه در اجرا که حق مجری است در انتصابات و چه در نظارت که حق مجلس است، بنابریان شد که رهبر معظم انقلاب یک ترسیم دقیق و شفاف از اصول مربوطه به قوای مقننه و مجریه مطابق قانون اساسی داشتند که باید رعایت شود.
تعاملات مناسب بین قوا نیاز به هوشمندی و مدیریت دقیق دارد
روح الامینی بیان کرد: برای اینکه ارتباط خوبی بین قوا برقرار باشد نیاز به هوشمندی و مدیریت دقیق است تا ظرفیتهای قوا در خدمت مردم قرار گیرد.
در حوزه بهداشت و درمان کارهای زمین مانده زیادی داریم
عضو کمیسیون درمان بهداشت مجلس درمورد افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی گفت: اینکه در حوزه سلامت و بهداشت کارهای زمین مانده بسیار زیادی داریم حائز اهمیت فراوان است، خصوصاً که رهبر انقلاب هم در این زمینه توصیه و تذکراتی داشتند، نمایندگان مجلس به طور جد مسائل سلامت و بهداشت را دنبال میکنند، بنده چند هفته گذشته به وزیر بهداشت تذکراتی دادم و بعد از اظهارات رهبر انقلاب قطعاً پیگیریهای بیشتری خواهم داشت.
بند بند سیاستهای کلی سلامت باید تبدیل به قانون موضوعه شود
او با بیان اینکه سیاستهای کلی سلامت توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شده است و رهبر انقلاب بیش از ۷ سال است که آن را ابلاغ کردهاند، گفت: باید بند بند این سیاستهای کلی تبدیل به قوانین موضوعه در حوزه تولیت، بیمه، بهداشت، درمان، دارو، تربیت نیروی انسانی، عدالت در دسترسی به مراکز درمانی و ... شود، این سیاسستهای کلی که برای بند بند آن مسئولان مربوطه زحمات زیادی کشیدهاند، سالهای سال است که در انتظار قوانین تفصیلی آن است.
روح الامینی ادامه داد: به طور مثال سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی وقتی سالها پیش ابلاغ شد به دنبال آن در مجلس تبدیل به قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شد، همچنین در حوزه دانشبنیان سیاستهای فناوری ابلاغ شد و ما به دنبال آن قانون جهش تولید دانشبنیان را در اواخر سال گذشته به تصویب رساندیم، مطابق مطالبهای که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان داشتند همه سیاست های کل باید به قانون تفصیلی تبدیل شوند و بنده از تمامی دستگاههای متناظر با کمیسیونی که در آن حضور داردم(کمیسیون بهداشت و درمان) درخواست دارم لایحه این سیاستها را به مجلس ارئه دهند.
سیاستهای کلی سلامت باید کم و کاستیهای قوانین موجود را رفع کند
نماینده مردم تهران تاکید کرد: عمر دولتها و مجالس چهار یا هشت ساله نهایت بعد از اتمام دوره به پایان میرسد اما این قانون است که پا برجا میماند، قانونی مانند قانون تجارت یا قانون مجازات اسلامی دهها است که هیچ تغییرات و به روزرسانی نداشته است، همچنین قابل ذکر است که قانون مواد خوارکی و آشامیدنی ما مربوط به سال ۱۳۳۴ است، سیاستهای کلی سلامت باید کم و کاستیهای قوانین تأسیس وزارت بهداشت، بیمه و مواد خوراکی و آشامیدنی را رفع کند تا بتوانیم گام خوبی را برای تحول در حوزه سلامت داشته باشیم.
تبدیل سیاستهای کلی به قانون خواسته جدی رهبری از مجلس است
عضو کمیسیون درمان و بهداشت مجلس تصریح کرد: این خواسته جدی رهبر انقلاب بوده است که سیاستهای کلی شوراهای بالا دستی سیاستگزار، مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و مجمع تشخیص مصلحت نظام در دستور کار مجلس قرار گیرد تا تبدیل به قانون موضوعه شوند، یکی از عرصههای مهم قانونگذاری که سیاستهای کلی آن تعیین شدهاند حوزه بهداشت و سلامت است که باید با قانونگذاری صحیح تکلیف عدالت در استفاده از خدمات درمانی، تربیت نیرو انسانی و توزیع نیرو انسانی مشخص شود.
در برخی از استانهای جنوبی افراد برای دریافت خدمات پزشکی باید 100 الی 200 کیلومتر مسیر طی کنند
روح الامینی با بیان اینکه در توزیع نیرو انسانی اصلاً وضعیت خوبی نداریم، گفت: مکانهایی در جنوب کشور و جنوب شرق کشور وجود دارد که افراد باید ۱۰۰ الی ۲۰۰ کیلو متر را طی کنند تا بتوانند دسترسی به یک خدمت پزشکی داشته باشند، اما در کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد، تبریز و کرج مردم دسترسی بسیار آسانتری برای دریافت انواع خدمات پزشکی دارند، این نا عدالتی در دسترسی و خدمات باید جبران شود به نحوی که در قوانین تمام مشکلات به طور کامل دیده شود.
وزارت بهداشت لایحه سیاست های کلی سلامت را ارائه کند
وی افزود: خواسته اصلی ما از وزیر کنونی بهداشت و وزرای بهداشتی که در آینده مسئولیت قبول میکنند این است که به جای طرح دادن مجلس در حوزه بهداشت و درمان خودشان اقدام به لایحهنویسی در این حوزه کنند، زیرا انبوه طرحها در مجلس اقدام خوبی نیست در حال حاضر مجلس با ۶۰۰ الی ۷۰۰ طرح مواجه است که باید به همه آنها رسیدگی کند، بنابراین بهتر است دولت لایحه ارائه کند تا عبور آن از شورای نگهبان و تصویبش راحتتر باشد.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه دولت باید لایحه اجرای سیاستهای کلی سلامت را ارائه کند، مطرح کرد: مسئولان دولتی باید برای این لایحه وقت جدی بگذارند، شخص بنده و همکارانم در دیداری که چند هفته گذشته با وزیر بهداشت داشتیم این مسائل را متذکر شدیم و با توجه به توصیههایی که رهبر انقلاب داشتند بسیار جدی تر موضوع را پیگیری میکنیم.
بسیاری از قوانین فعلی جزئی و بدون هماهنگی با یکدیگر هستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: در این لایحه بسیاری از مسائل اعم از آموزش نیرو انسانی، بیمه، توزیع نیرو انسانی، تولیت، تقدم بهداشت در درمان، صادرات محصولات داشن بنیان، طب سنتی، زیرساختهای گیاهان دارویی، پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت و گردشگری سلامت دیده میشود، بسیاری از این موارد دارای قوانین جزئی بدون وجود هماهنگی با یکدیگر هستند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/