چرا خبرنگاران را میکشند؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، هنوز غم و اندوه ناشی از کشتن بیرحمانه شیرین ابوعاقله خبرنگار آمریکایی فلسطینی تبار توسط رژیم صهیونیستی فروکش نکرده بود که اشغالگران قدس در هجوم به مسجدالاقصی به «لیلی عوده» خبرنگار شبکه (فرانس)۲۴ که در حال تهیه گزارش تلویزیونی بود توهین کرده و بطری شیشهای به سر وی کوبیدند؛ آن هم در مقابل دوربین. خانم «لیلی عوده» برای یک شبکه فرانسوی کار میکرد و چنانچه برای رسانههای غیر غربی فعالیت داشت مانند «غفران وراسنة» کشتهشده بود. اما غفران که بود؟
«غفران وراسنة» یک دختر ۳۱ ساله خبرنگار است که چند هفته بعد از ترور ابوعاقله، از فاصله نزدیک هدف گلوله صهیونیستها قرار میگیرد و در دَم روی آسفالت خیابان جان میدهد. وی سالها در زندانهای رژیم صهیونیستی شکنجهشده بود و پس از آزادی در رشته رسانه دانشگاه الخلیل درس خوانده و فارغالتحصیل شده بود، سپس در یک رادیوی محلی فعالیت میکرد و درنهایت حین تهیه خبر شهید شد. اکنون یک سؤال مهم: چرا صهیونیستها، خبرنگار میکشند؟
وبسایت پرستیوی در گزارشی در بخش Investigator به قلم «سید ظفر مهدی» به بررسی سخنان «شذی حنایشه» پرداخت که همزمان در کنار ابوعاقله قرار داشت. در سخنان سرشار از اندوه این خبرنگار فلسطینی که برای رسانهای انگلیسیزبان فعالیت میکرد پاسخ این پرسش هویداست. در این گزارش آمده است؛
خانم حنایشه ۲۹ ساله زنی است که همکار ابوعاقله و بهنوعی شاگرد و همفکر وی محسوب میشد و لحظات جان دادن ابوعاقله را با جزئیات تماشا کرده است. وی بیرون بیمارستان ابنسینا در شهر جنین پس از ترور شدن شیرین ابوعاقله گفت: «هنوز شهامت تماشای ویدئوهایی را به دست نیاورده است که در آن تصاویر میتوان دید ابوعاقله در برکهای از خون افتاده است. سربازان اسرائیلی عمداً سعی کردند ما را بکشند. ابتدا همکارم علی الصمودی مورد اصابت قرار گرفت و گلولهباران ادامه داشت تا اینکه تیر بهصورت شیرین خورد و او روی زمین افتاد.»
شذی حنایشه که بیش از ۶ سال است از کرانه باختری اشغالی گزارش تهیه میکند، لحظات بعد از برخورد گلوله بهصورت همکارش را چنین توصیف کرد: «فقط به شیرین فکر میکردم. سعی میکردم او را لمس کنم و تا بدانم آیا او هنوز زنده است یا خیر. به این فکر میکردم که چگونه میتوانم به او کمک کنم، چگونه میتوانم از او محافظت کنم، چگونه میتوانم از اصابت گلوله به او جلوگیری کنم. در ذهنم، میخواستم آمبولانسی برای کمک به شیرین بیاید و او را به بیمارستان برساند. این تمام چیزی بود که من در آن لحظه فکر میکردم.»
بیشتر بخوانید:
واکنش جریانهای سیاسی و کشورها به شهادت خبرنگار الجزیره
شهید «شیرین» آرزوی شهادت در فلسطین داشت/ عملیاتهای انتقام جویانه در راه است
دیپلمات اسبق فلسطینی در گفتوگو با آنا: تکتیرانداز اسرائیلی بهعمد «ابوعاقله» را هدف قرار داد/ عصبانیت تلآویو از افشاگریهای عروس قدس
به گفته حنایشه، بعداً به او گفته شد که گلولهها به درخت بالای سر او هم اصابت کرده بودند و این به معنای شلیک به وی هم محسوب میشود تا او هم روانه سردخانه شود.» کشتن روش صهیونیستها برای مدیریت خبرنگاران حاضر درصحنه است تا خبرنگاران بترسند و جنایات اسرائیل را به جهان مخابره نکنند.
حنایشه گفت: آنها شیرین را کشتند و سعی کردند ما را هم بکشند، زیرا میخواستند ما مجبور به انجام کارهایی شویم که آنها میخواهند ازجمله اینکه دیگر پرده از نقاب صهیونیستهای آدمکش برنداریم. اما این کشتار خبرنگاران ما را متوقف نخواهد کرد. ما به کار خود با اشتیاق و صادقانهتر ادامه خواهیم داد.
وی با رد تبلیغات رسانههای صهیونیستی و غربی مبنی بر اینکه ممکن است تیراندازی فلسطینیها باشد، گفت: زمانی که آن روز برای پوشش خبری حمله نظامی اسرائیل به آن خیابان رفتیم، خودروهای نظامی اسرائیل را دیدیم که نزدیک میشوند و آنها نیز متوجه حضور ما شدند.
حنایشه درباره امتناع رژیم اسرائیل از آغاز تحقیقات درباره قتل ابوعاقله تأکید کرد که این رژیم میخواهد از مسئولیت جنایات هولناک خود در سرزمینهای اشغالی فرار کند.
پرستیوی با نقل قول از حنایشه نتیجهگیری کرد: «نیروهای رژیم صهیونیستی مرتباً فلسطینیها را در سرزمینهای اشغالی میکشند و همیشه موفق میشوند از آن فرار کنند. هیچکس به خود زحمت نمیدهد که آنها را پاسخگو کند.»
بعد از انتشار این مطلب متأسفانه اثبات شد که این نظر خانم حنایشه درباره ترساندن یا کشتن خبرنگاران، با حمله صهیونیستها به «لیلی عوده» و قتل عمد خانم «غفران وراسنة» که از همکاران ابوعاقله بودند تحقق یافت. روندی که مورد بیتوجهی مدعیان آزادی بیان و حقوق بشر قرار دارد و باز هم باید تماشاگر سریال قتل خبرنگاران توسط صهیونیستها باشیم.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/