ساخت نمونه اولیه ماشین نشاکار ۵ ردیفه
رسول رضایی در حاشیه برگزاری نمایشگاه رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که با ایده طراحی و ساخت ماشین نشاکار (برنجکار) ۵ ردیفه در این رویداد شرکت کرده است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این ماشین از ماشینهای مورد نیاز صنعت کشاورزی مکانیزه است که در کاشت برنج استفاده میشود.
وی افزود: روش سنتی کاشت نشا که از نیروی انسانی استفاده میکند روشی زمانبر و پرهزینه بوده و نیروهایی که در کاشت برنج استفاده میشود همگی با کشت اصولی برنج آشنایی کافی ندارد که این مسئله با پایین آوردن راندمان محصول باعث افزایش هزینه اولیه کشت برنج میشوند. این دستگاه با حذف نیروی انسانی باعث بالا رفتن راندمان محصول و افزایش سرعت کار و حذف هزینه کارگر کشت هر ساله برنج میشود.
منتخب دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در رویداد گام دوم اضافه کرد: در بازار انواعی از ماشینهای کاشت برنج وجود دارد که از طرفی وارداتی و گران هستند و همه کشاورزان قدرت خرید آن را ندارند و از طرف دیگر مشکل اساسی آنها استفاده از نشاهای کاشته شده در ظرفهای ویژه با شرایط خاص است که به خاطر هزینه و شرایط نگهداری آن مورد استقبال همه کشاورزان قرار نگرفته؛ زیرا کشاورزان از نشاهای کاشته شده در خزانه استفاده میکنند. در این طرح به دنبال بومیسازی و سادهسازی دستگاه هستیم تا هزینه تولید آن کاهشیافته که کشاورزان خرد نیز قدرت خرید آن را داشته باشند. میخواهیم استفاده از نشا با شرایط خاص را حذف و از نشا خزانه استفاده کنیم.
رضایی گفت: نمونه اولیه دستگاه طراحی و ساخته شده که در این مدل دستگاه از موتور ۱۰ اسب دیزلی هوا خنک استفاده شده، فاصله کاشت آن ۱۵-۲۰ سانتیمتر در نظر گرفتهشده، وزن دستگاه با موتور حدود ۱۵۰ کیلوگرم، مکانیزه انتقال قدرت تسمهای، تعداد ردیف کاشت آن ۵ ردیفه است که قابلیت سفارشیسازی برای تعداد کمتر و یا بیشتر را نیز داریم.
رویداد ملی گام دوم (عصر امید) تا چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه میشود.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/