دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده ویژه رئیس‌ جمهور در امر مبارزه با فساد مطرح کرد؛

ساختار ناقص نظام بانکی و مالیاتی بسترساز فساد مالی

رئیس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رئیس‌ جمهور در امر مبارزه با فساد با بیان اینکه ساختار نظام مالیاتی و نظام بانکی کشور دچار مشکل است، گفت: اگر ساختار مالیاتی درست باشد این حجم فرار مالیاتی نباید در کشور وجود داشته باشد.
کد خبر : 661939
درویشیان



به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن درویشیان رئیس بازرسی و نماینده ویژه رئیس‌ جمهور در امر مبارزه با فساد، صبح امروز در نشست تخصصی بازخوانی فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب در مبارزه با فساد اقتصادی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مورد تأکید امامین انقلاب قرار دارد، بحث مبارزه و پیشگیری از فساد است؛ چرا که مانع تعالی و پیشرفت کشور است.


وی افزود: منشا فساد مالی در حوزه های سیاسی و اداری است اما اثرگذاری فساد فرهنگی نیز بسیار بالا است و به تبع آن فساد مالی رقم می خورد.


حجت‌الاسلام درویشیان گفت: در دهه اخیر فساد اقتصادی و مالی در کانون توجهات بود که زندگی و معیشت و اقتصاد مردم را متأثر کرده است.


بازرس ویژه رئیس‌ جمهور با اشاره به فرمان ۸ ماده ای مقام معظم رهبری درباره مبارزه با فساد بیان کرد: فساد یک موضوع چند لایه است و مبارزه با آن از نبرد در میدان نظامی سخت تر است.


وی با بیان اینکه در مبارزه و پیشگیری از فساد همه باید اهتمام داشته باشند،بیان کرد: شاید نتوان صددرصد با فساد مبارزه کرد اما می توان با روش هایی کارکرد آن را به حداقل رساند.


حجت‌الاسلام درویشیان با بیان این‌که جایگاه خوبی در مبارزه با فساد نداریم و در ردیف‌های آخر هستیم و این مسأله پسندیده نیست، افزود: یکی از مهم ترین راهکارها، اصلاح ساختار فسادزا است یکی از این موارد ایجاد سامانه جامع تجارت است که اگر کامل راه اندازی می شد این میزان فساد در موضوع ارز ترجیحی رخ نمی داد.


وی با بیان اینکه ساختار نظام مالیاتی و نظام بانکی کشور دچار مشکل است، ادامه داد: اگر ساختار مالیاتی درست باشد این حجم فرار مالیاتی نباید در کشور وجود داشته باشد یا در نظام بانکی فردی با ایجاد شرکت های صوری موفق به دریافت تسهیلات کلان شود.


بازرس ویژه رئیس‌ جمهورتاکید کرد: برخی از قوانین و مقررات بسترساز فساد هستند و موضوع حقوق های نجومی که به وجود آمد در بستر همین قوانین ایجاد شد.


وی با بیان اینکه خلاءهای قانونی و مجازات ها بازدارنده نیست و جرم انگاری نشده است، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که بستر فساد را فرااهم کرده است عدم دقت در انتصابات مدیران است که بدون داشتن شرایط لازم در حوزه تخصص،اخلاقی و مالی موجب بروز فساد می سوند.


حجت الاسلام درویشیان تاکید کرد: نظارت های مستمر به ویژه از ناحیه تشکل های مردمی و انجمن هایی که ذی نفع نیستند می توانند در مبارزه با فساد بسیار کمک کنند.


انتهای پیام/





انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب