دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشست هم‌اندیشی «جنگ اوکراین: ریشه‌ها و پیامدها» برگزار شد

نشست هم‌اندیشی ریشه‌ها و پیامدهای جنگ اوکراین با سخنرانی مسعود اسداللهی و روایتگری علی جدوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال برگزار شد.
کد خبر : 661745
اوکراین



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هم‌اندیشی ریشه‌ها و پیامدهای جنگ اوکراین با سخنرانی مسعود اسداللهی و روایتگری علی جدوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال برگزار شد.


در این نشست که به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و گروه معارف اسلامی برگزار شد، در ابتدا دکتر علی جدوعی به سخنرانی پرداخت.


وی از سال 2004 تا 2019 در کشور اوکراین مشغول به تحصیل بوده و موفق به اخذ دو مدرک دکتری شده است؛ دکتری در رشته مهندسی پزشکی بیوالکترونیک از دانشگاه هوا و فضای شهر خارکیف و دکتری در رشته الکترونیک در زمینه طراحی و ساخت سامانه راداری آنلاین جستجوگر از انستیتو رادیوفیزیک و الکترونیک یوسیکوا شهر خارکیف. دکتر جدوعی بعد از انقلاب‌های رنگین و مخملی در اوکراین و به قدرت رسیدن غرب‌گرایان، به اتهام دور زدن تحریم‌ها و انتقال فناوری‌های نوین به ایران، توسط پلیس امنیت اوکراین دستگیر و پس از دو سال اسارت و تحمل سختی‌های فراوان، به دنبال یک مبادله، به میهن اسلامی بازگشتند.


وی ضمن بیان خاطرات و تجربیات خود از حضور 15 ساله در اوکراین، به بررسی ریشه‌های بحران اوکراین پرداخت و ریشه اصلی تمام مشکلات و اختلافات در کشور اوکراین را سه عامل تفکرات ملی‌گرایانه، دخالت‌های غرب و فساد حاکمیت خواند.


جدوعی در قسمت دیگری از سخنان خود با تأکید بر تسلط و تصاحب ثروتمندان بر مناصب سیاسی گفت: تسلط ثروتمندان بر مناصب سیاسی باعث ایجاد فساد گسترده در حاکمیت و برانگیخته شدن خشم و نفرت مردم شده است.


در ادامه این نشست، مسعود اسداللهی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع) و پژوهشگر و تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل و حوزه مقاومت، در پاسخ به این پرسش که چرا مسأله اوکراین برای ما مهم است، گفت: از یک طرف مسأله اوکراین مسأله‌ای بین‌المللی است که ابعادی جهانی دارد به نحوی که اگر از کنترل خارج شود به جنگ جهانی سوم منجر خواهد شد؛ از این‌رو ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر در معرض تبعات آن است و از طرف دیگر روسیه همسایه ما است و اتفاقات آن برای ما بسیار مهم است.


وی با نکوهش ایده نظم نوین جهانی که پس از فروپاشی شوروی و پایان جهان دوقطبی از جانب آمریکا مطرح و اجرا شد، گفت: معنی این نظم نوین جهانی این بود که هر چه آمریکا بخواهد باید انجام شود؛ زیرا آمریکا خود را تعیین کننده روابط بین‌المللی و متولی تمام امور دنیا می‌دانست.


وی با تحلیل تحولات روسیه از زمان لنین تا زمان پوتین، پوتین را بر خلاف یلتسین شخصی دارای سوابق اطلاعاتی و امنیتی، بسیار قوی، زیرک، مقتدر و پیچیده خواند که حزب روسیه متحد را بر دو پایه هویت ملی و هویت دینی تشکیل داد و روسیه را از یک روسیه ضعیف شده به یک روسیه قوی و اثرگذار در معادلات جهانی تبدیل کرد.


اسداللهی یکی از نقاط ضعف روسیه پس از فروپاشی شوروی را عدم تسلط کافی بر سواحل دریای سیاه که دارای یک موقعیت بسیار مهم و سوق‌الجیشی برای روسیه است، ذکر کرد و گفت: وضعیت عدم احاطه بر سواحل دریای سیاسی و عدم دسترسی به آبهای آزاد برای روسیه، خصوصا روسیه‌ی پوتین قابل قبول و قابل استمرار نبود.


این استاد دانشگاه در ادامه به شرایط انتخاب زلنسکی به عنوان رئیس‌جمهور اوکراین و تلاش‌های او برای پیوستن به ناتو که به تحریک غرب منجر شد، پرداخت و گفت: زلنسکی بر خلاف شعار انتخاباتی خود که تنش‌زدایی با روسیه بود، به شدت و با تحریک آمریکا و غرب به سمت تنش‌آفرینی با روسیه رفت؛ زیرا آمریکا قصد داشت اوکراین را به ویتنامی برای روسیه تبدیل کند؛ همان‌طور که افغانستان برای شوروی و حتی آمریکا باتلاق شده بود. آمریکا با این ترفند می‌خواست روسیه را از نظر اقتصادی و نظامی و سیاسی گرفتار کند.


اسداللهی شرایط فعلی را شرایطی بسیار مهم و خطرناک خواند و گفت: در این شرایط، بصیرت خیلی مهم است و نباید اشتباه موضع‌گیری کرد و در جای نامناسب ایستاد.


وی به چالش کشیده شدن نظام سلطه در این جنگ را برای ایران مهم خواند و گفت: از منظر دیگر، این جنگ خطر روسیه را برای ما هم کاهش خواهد داد؛ زیرا روسیه در این جنگ قسمت زیادی از توان نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را از دست خواهد داد و تا سال‌های سال توان ورود به جنگ دیگری را نخواهد داشت. علاوه بر آن، این جنگ به کشورهای منطقه فرصت خواهد داد که خود را با نظام جدید جهانی وفق دهند.


وی با بیان این موضوع که این جنگ فضایی را برای ما ایجاد کرده است که همکاری‌های خارجی خود را افزایش دهیم به نحوی که همین کشور روسیه در مسائل اقتصادی و به خاطر بسته شدن بازارهای جهانی به روی او دست نیاز به سمت ما دراز کرده است؛ به نحوی که این کشور که به سختی سامانه اس300 را به ما فروخت اکنون به سادگی حاضر است سامانه اس 400 خود را به ما بفروشد، گفت: راهبرد چین هم پس از این جنگ به سمت سرمایه‌گذاری‌های گسترده در اقتصاد و زیرساخت‌های کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران تغییر کرده است.


اسداللهی در پایانِ سخنان خود ایجاد فضای مناسب برای بستن قراردادهای چندجانبه، واقف شدن کشورهای عربی به ضعف و بی تعهدی آمریکا را از دیگر تبعات این جنگ که برای کشور ما مهم است، خواند و گفت: همین بن‌سلمان که تابع محض آمریکا بود امروزه به ضعف قدرت آمریکا پی برده و به درخواست‌های آمریکا جهت تقابل نفتی با روسیه اهمیت نمی‌دهد.


در پایان این جلسه اسداللهی به چند پرسش مکتوب حاضران پاسخ داد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب